Повратак Исуса сина Мерјеминог ()

Мухаммед б. Ибрахим Ет- Тувејџери

Чланак нам укратко излаже један од великих предзнака Судњега дана - повратак Исуса сина Мерјеминог, мир над њим.

  |

  Повратак Исуса

  сина Мерјеминог

  ] Српски – Serbian – صربي [

  Мухаммед б. Ибрахим ет- Тувејџири

  Превод: Фејзо Радончић

  Ревизија: Љубица Јовановић

  2014 - 1435

  ﴿نزول عيسى بن مريم﴾

  « باللغة الصربية »

  محمد بن إبراهيم التويجري

  ترجمة:

  فيزو رادونشيش

  مراجعة:

  ليوبيتسا يوفانوفيتس

  2014 - 1435

  Повратак Исуса, сина Мерјеминог  Након што се појави Деџџал[1] и свој неред рашири по Земљи, Узвишени Аллах ће послати Исаа (Исуса), сина Мерјеминог (Маријиног). Сићи ће на земљу код Беле мунаре у источном Дамаску у Сирији, стављених дланова на два крила анђела. Убиће Антихриста, увешће исламску власт, сломиће крст, убиће свињу, одредиће џизју (порез). У то доба иметка ће бити на претек, нестаће мржње и зависти. Остаће међу људима седам година, непријатељства неће бити, потом ће умрети и муслимани ће му клањати џеназу (молитва пре укопавања умрлог).

  Након тога ће Аллах Узвишени из правца Шама[2] послати удобан и свеж поветарац након којег ће сви они који у своме срцу имају и трун веровања умрети. Остаће покварењаци који ће своје страсти задовољавати брзином птица, међу њима ће владати непријатељство попут непријатељства звери и јавно ће, попут магараца, општити. Ђаво ће им наредити да обожавају идоле и њих ће задесити Смак света.

  Ебу Хурејре преноси да је Посланик, мир над њим, казао: „Тако ми Онога у Чијој је Руци моја душа, веома је мало остало да се међу вама појави Иса син Мерјемин као праведни судија који ће сломити крст и убити свињу. У то доба ће бити изобиље иметка тако да га нико неће хтети узети и тада ће једна сеџда (молитва-падање лицем на тло као доказ покоравања Богу) бити вреднија од овог света и свега што је на њему.“[3] Ебу Хурејре каже: „Прочитајте ако желите речи Узвишеног: И нема ниједног следбеника Књиге који, када буде умирао, неће у њега онако како треба поверовати, а на Судњем дану он ће против њих сведочити.'“ (Кур'ан - поглавље Ен-Ниса, 159 .)

  Узвишени Аллах каже:

  ...и због неверовања њихова и због изношења тешких клевета против Мерјеме и због речи њихових: “Ми смо убили Месиха, Исаа[4], сина Мерјемина, Аллахова посланика:... А нису га ни
  убили ни распели, већ им се причинило. Они који су се о њему у мишљењу разилазили, они су сами о томе у сумњи били; о томе нису ништа поуздано знали, само су нагађали; а сигурно је да га нису убили, већ га је Аллах уздигао Себи. – а Аллах је силан и мудар. И нема ниједног следбеника Књиге који, када буде умирао, неће у њега онако како треба поверовати,а на Судњем дану он ће против њих сведочити. (Кур'ан - поглавље Ен-Ниса, 156 - 159 .)

  [1] [1] Ед-Деџџал -лажни месаја, антихрист - човек која ће се појавити пред Судњи дан,а представиће се као посланик а касније тврдити и да је бог.

  [2] Територија која покрива данашњу Сирију, Палестину и Јордан.

  [3] Хадис, бележи Бухарија, бр. 3448., и Муслим, бр.155.

  [4] Исуса, мир над њим.