ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ()

Άχμαντ Ντιντάτ

 

Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια περιληπτική και απλή έρευνα σχετικά με ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που απασχολεί πολλούς το αν «Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;». Η έρευνα αυτή βασίζεται σε ακριβή στοιχεία . Ο συγγραφέας αποδεικνύει με κάθε λεπτομέρεια βασιζόμενος σε κείμενα της Αγίας Γραφής, ότι η Βίβλος δεν είναι ο Λόγος του Θεού.

|

 ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ

 ΤΙ ΛΕΝΕ;

 ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ

Ο Δρ. Γ. Γκράχαμ Σκρότζι του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ MOODY BIBLE, στο Σικάγο, μίας από τις πιο αξιοπρεπείς Χριστιανικές Ευαγγελικές Αποστολές στον κόσμο, απαντά στην ερώτηση –«Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;» (που αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου του), υπό την κεφαλίδα: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΕΪΚΟ. Λέει στη σελίδα 17:

«Ναι, η Βίβλος είναι ανθρώπινη, παρόλο που ορισμένοι, από ζήλο που δε συμβαδίζει με γνώση (δηλ. από άγνοια), το έχουν αρνηθεί. Αυτά τα βιβλία[1] έχουν περάσει από τα μυαλά ανθρώπων, έχουν γραφτεί στη γλώσσα ανθρώπων και με τα χέρια ανθρώπων, και φέρουν στο ύφος τα χαρακτηριστικά ανθρώπων.»

Ένας πολυμαθής Χριστιανός λόγιος, ο Κένεθ Κράγκ, ο Αγγλικανός Επίσκοπος της Ιερουσαλήμ, λέει στη σελίδα 277 του βιβλίου του, «Το Κάλεσμα της Μιναρέτ»:

«Όχι τόσο η Καινή Διαθήκη[2]…Υπάρχει συμπύκνωση και επεξεργασία[3]. Υπάρχει επιλογή, αναπαραγωγή και μαρτυρία. Τα Ευαγγέλια προήλθαν από το νου της Εκκλησίας πίσω από τους συγγραφείς. Αντιπροσωπεύουν την εμπειρία και την ιστορία.»

Αν οι λέξεις έχουν κάποια σημασία, χρειάζεται να προσθέσουμε μια ακόμα λέξη ως σχόλιο για να αποδείξουμε την υπόθεσή μας; ‘Όχι! Αλλά οι επαγγελματίες προπαγανδιστές, αφού ανακάλυψαν όσα ήταν προηγουμένως κρυμμένα, έχουν ακόμα το θράσος να προσπαθούν να κάνουν τους αναγνώστες τους να πιστέψουν πως απέδειξαν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Βίβλος είναι o «αδιάψευστος Λόγος του Θεού.» Τα σημασιολογικά παιχνίδια τους –διφορούμενες έννοιες και παιχνίδια με τις λέξεις –είναι εκπληκτικά!

Και οι δύο αυτοί Δόκτορες της Θρησκείας μάς λένε με τους πιο ξεκάθαρους ανθρώπινους όρους ότι η Βίβλος συνιστά έργο ανθρώπων, προσποιούμενοι παράλληλα ότι αποδεικνύουν το αντίθετο. Μια αρχαία αραβική ρήση πάει ως εξής: «ΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ.»

Με τέτοιου είδους ανοησίες, ο φανατικός κήρυκας του Ευαγγελίου και της Βίβλου είναι «εμπνευσμένος», ώστε να παρενοχλεί τους «αλλόθρησκους.»[4]. Ένας φοιτητής θεολογίας –ένας ακατάρτιστος ακόμη νεαρός ευαγγελιστής –από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, έγινε τακτικός επισκέπτης στο Τζαμί Νιουτάουν στο Γιοχάνεσμπουργκ, με την «ευγενή» σκέψη να «μαρτυρήσει»[5] στα μέλη του εκκλησιάσματος. Όταν του συστήθηκα (και γνωρίζοντας ήδη το σκοπό του), τον προσκάλεσα για μεσημεριανό στην οικία του αδελφού μου –που βρισκόταν πολύ κοντά στο Τζαμί. Ενώ συζητούσαμε τη γνησιότητα της Βίβλου στο τραπέζι και αντιλαμβανόμενος τον πεισματικό δογματισμό του, εξέφρασα ένα προαίσθημα: «Ο Καθηγητής σας Γκέισερ (Επικεφαλής του Τμήματος Θεολογίας) δεν πιστεύει ότι η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού.». Χωρίς την παραμικρή έκπληξη απάντησε, «Το ξέρω.». Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα καθόλου τις πεποιθήσεις του Καθηγητή αναφορικά με τη Βίβλο. Το υπέθεσα μόνο εξαιτίας μιας διαμάχης που προέκυψε γύρω του σχετικά με τη «Θειότητα του Χριστού.»[6]. Είχε επιχειρηματολογήσει με τους ορθόδοξους πάνω σε αυτό το θέμα λίγα χρόνια πριν. Συνέχισα, λέγοντας: «Ο λέκτοράς σας δεν πιστεύει ότι «η βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού.». Ο νεαρός Ευαγγελιστής απάντησε ξανά, «Το ξέρω», αλλά αυτή τη φορά συνέχισε προσθέτοντας, «αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι ο Λόγος του Θεού!». Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία για τέτοιους ανθρώπους. Ακόμη και ο Ιησούς (ﷺ‬) μοιρολογούσε για αυτήν την ασθένεια:

«…Γι' αυτό τους μιλάω με παραβολές, επειδή βλέποντας δεν βλέπουν, και ακούοντας δεν ακούν ούτε καταλαβαίνουν.» (Κατά Ματθαίον 13:13)

Το Κοράνιο, το Ιερό Βιβλίο του Θεού, καταδικάζει επίσης αυτήν την πεισματική αντίληψη:

{ Κωφοί (από το να ακούσουν την αλήθεια), βουβοί (από το να πουν την αλήθεια) και τυφλοί (από το να δουν το φως της καθοδήγησης) και έτσι δε θα επιστρέψουν (στον Ίσιο Δρόμο και στην πίστη που την παραμέλησαν, προτιμώντας αντί αυτής την πλάνη). } (Ιερό Κοράνιο, 2:18)

Αυτές οι σελίδες τώρα απευθύνονται στις ειλικρινώς ταπεινές ψυχές, που ενδιαφέρονται αληθινά για την αναζήτηση του Φωτός του Θεού, και που επιθυμούν να καθοδηγηθούν από αυτό. Όσο για τους υπόλοιπους, που έχουν ασθένεια στην ψυχή τους, τα στοιχεία που παρουσιάζονται εδώ μπορούν μόνο να επιδεινώσουν την ασθένεια της καρδιάς τους.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ

 H ΑΠΟΨΗ & Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

 ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Είτε πρόκειται για Καθολικό, Προτεστάντη ή "Παρανοϊκό", από τις χίλιες και μία αιρέσεις ή δόγματα του Χριστιανισμού, δεν θα συναντήσεις ποτέ ιεραπόστολο που δεν θα θέσει εξ’ αρχής ως προϋπόθεση ο ενδεχόμενος προσήλυτος να αποδεχτεί την «Ιερή Βίβλο» του ως το βιβλίο της απόλυτης εξουσίας σε κάθε θρησκευτικό ζήτημα; Η μόνη απάντηση που διαθέτει ο επικείμενος προσήλυτος είναι η παράθεση εδαφίων από τη Βίβλο που είναι αντίθετες σε αυτά του ιεραποστόλου ή αμφισβητούν τις ερμηνείες τους.

 Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Όταν ο Μουσουλμάνος αποδείξει το επιχείρημά του από τα Ιερά Βιβλία των Χριστιανών, και όταν ο επαγγελματίας ιερέας, εφημέριος, ή πάστορας δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματά του –η αναπόφευκτη Χριστιανική υπεκφυγή είναι –«ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;» Εκ πρώτης όψεως η ερώτηση φαίνεται ιδιαίτερα εύκολη, μα ένα απλό «Ναι» ή «Όχι» δεν μπορεί να δοθεί ως απάντηση. Βλέπεις, πρέπει κανείς πρώτα να εξηγήσει τη θέση του. Αλλά ο Χριστιανός δεν θα του δώσει την ευκαιρία. Γίνεται ανυπόμονος. «Απάντα, ‘Ναι’ ή ‘Όχι’!» επιμένει. Οι Εβραίοι έκαναν το ίδιο στον Ιησού (ﷺ‬) πριν δύο χιλιάδες χρόνια, μόνο που προς έκπληξη μας δεν φορούσε στενό μανδύα, όπως είναι η μόδα σήμερα!

Ο αναγνώστης θα συμφωνήσει πρόθυμα ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα είτε ΜΑΥΡΑ, είτε ΑΣΠΡΑ. Ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του ΓΚΡΙ. Αν πεις ‘Ναι’ στην ερώτησή του, αυτό θα σημαίνει πως είσαι έτοιμος να δεχθείς τα πάντα, από τη Γένεση έως και την Αποκάλυψη από τη Βίβλο του. Αν απαντήσεις ‘Όχι’ αποσυνδέεται αμέσως από τα γεγονότα που παρουσίασες και αντλεί υποστήριξη από τους συντρόφους του στη θρησκεία που βρίσκονται στο κοινό, λέγοντας: «Βλέπετε, αυτός ο άνδρας δεν πιστεύει στη Βίβλο! Τι δικαίωμα έχει να αναπτύξει περισσότερο τη γνώμη του για το Βιβλίο μας;» Με αυτόν τον ελιγμό ικανοποιείται ότι έχει υπεκφύγει με ασφάλεια από το θέμα. Τι πρέπει να κάνει ο Μουμπάλιγ (ο Κήρυκας του Ισλάμ.); Πρέπει να εξηγήσει τη θέση του πρόσωπο με πρόσωπο με τη Βίβλο, όπως οφείλει να κάνει.

 ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Εμείς οι Μουσουλμάνοι δε διστάζουμε καθόλου να αναγνωρίσουμε ότι στη Βίβλο υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη μαρτυρίας που μπορεί να αντιληφθεί κανείς χωρίς εξειδικευμένη εκπαίδευση. Αυτά είναι:

1. Θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις στη Βίβλο αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως «Ο Λόγος του Θεού.»

2. Θα μπορέσεις, επίσης, να διακρίνεις αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως «Λόγια ενός Προφήτη του Θεού.»

3. Και θα παρατηρήσεις πρόθυμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της Βίβλου αποτελούν καταγραφές μαρτύρων που είδαν ή άκουσαν, ή ανθρώπων που έγραφαν όσα διαδίδονταν. Τέτοια είναι τα «Λόγια ενός Ιστορικού.»

Δεν χρειάζεται να ψάξεις παραδείγματα των τριών αυτών τύπων στοιχείων στη Βίβλο. Τα ακόλουθα αποσπάσματα θα καταστήσουν τη θέση αυτή ολοφάνερη.

Το ΠΡΩΤΟ Είδος:

(α) «Προφήτην ανάμεσα από τους αδελφούς τους θα σηκώσω εγώ σ' αυτούς, όπως εσένα, και θα βάλω (εγώ) τα λόγια μου στο στόμα του, και θα τους μιλήσει όλα όσα εγώ τον προστάζω.»  (Δευτερονόμιο 18:18)

(β) «Εγώ, εγώ είμαι ο Κύριος· και εκτός από μένα άλλος σωτήρας δεν υπάρχει.» (Ησαΐας 43:11)

(γ) «Ρίξτε το βλέμμα σας σε μένα, και σωθείτε, όλα τα πέρατα της γης· επειδή, εγώ είμαι ο Θεός, και δεν υπάρχει άλλος.» (Ησαΐας 45:22)

Πρόσεξε την προσωπική αντωνυμία πρώτου προσώπου (έμφαση με κόκκινο) στις παραπάνω αναφορές και χωρίς καμιά δυσκολία θα συμφωνήσεις ότι οι δηλώσεις φαίνεται να έχουν τον ήχο του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ Είδος:

(α) Και γύρω στην ένατη ώρα, ο Ιησούς αναβόησε με δυνατή φωνή, λέγοντας: «Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί;», δηλαδή, «Θεέ μου, Θεέ μου, για ποιον σκοπό με εγκατέλειψες;». (Κατά Ματθαίον 27:46)

(β) «Και ο Ιησούς απάντησε σ' αυτόν ότι: Πρώτη απ' όλες τις εντολές είναι: «Άκου Ισραήλ· ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας Κύριος» (Κατά Μάρκον 12:29)

(γ) «Και ο Ιησούς είπε σ' αυτόν: Γιατί με λες αγαθό; Κανένας δεν είναι αγαθός, παρά μονάχα ένας, ο Θεός.» (Κατά Μάρκον 10:18)

Ακόμη και ένα παιδί είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το: ο Ιησούς «αναβόησε», ο Ιησούς «απάντησε» και ο Ιησούς «είπε» είναι τα λόγια εκείνου στον οποίο αποδίδονται, δηλ. στα ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Το ΤΡΙΤΟ Είδος:

«Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, αυτός ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις αυτός ήρθε κοντά της, αυτός δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων.» (Κατά Μάρκον 11:13)

Το μεγαλύτερο μέρος της Βίβλου συνίσταται από αυτό το ΤΡΙΤΟ είδος. Προσέξτε τις υπογραμμισμένες λέξεις. Αυτά είναι τα λόγια ενός τρίτου προσώπου. Δεν πρόκειται για τα Λόγια του Θεού ή του Προφήτη Του, αλλά για τα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ.

Για το Μουσουλμάνο είναι ιδιαίτερα εύκολο να διακρίνει ανάμεσα στα παραπάνω είδη, γιατί τα διαθέτει και στη δική του πίστη. Αλλά περιλαμβάνονται σε χωριστά Βιβλία!

ΕΝΑ: Το πρώτο είδος –Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ –βρίσκεται σε ένα Βιβλίο που ονομάζεται Ιερό Κοράνιο.

ΔΥΟ: Το δεύτερο είδος –ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, (του Μωχάμμαντ (ﷺ‬)) καταγράφονται στα Βιβλία που ονομάζονται Χαντίθ.

ΤΡΙΑ: Το τρίτο είδος - Τα στοιχεία του τρίτου είδους αφθονούν σε διαφορετικούς τόμους Ισλαμικής ιστορίας, που γράφτηκαν από ανθρώπους υψηλής ακεραιότητας και μάθησης.

Ο Μουσουλμάνος με ζήλο διατηρεί χωριστά τα παραπάνω τρία είδη στοιχείων, το καθένα με το αρμόζον κύρος. Δεν τα εξισώνει ποτέ. Από την άλλη, η «Ιερή Βίβλος» περιλαμβάνει ένα ετερογενές είδος λογοτεχνίας, που συνθέτει το ενοχλητικό και άσεμνο –όλα κάτω από το ίδιο εξώφυλλο –ένας Χριστιανός είναι αναγκασμένος να παραχωρήσει ίση πνευματική αξία και κύρος σε όλα, και θεωρείται γι’ αυτό άτυχος.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΑ

ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Θα είναι τώρα εύκολο να αναλύσουμε τον ισχυρισμό ενός Χριστιανού για το Ιερό Βιβλίο του.

 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΥΡΟ

Πριν αναλύσουμε λεπτομερώς τις διάφορες εκδοχές, ας διευκρινίσουμε ποια είναι η δική μας πεποίθηση αναφορικά με τα Βιβλία του Θεού. Όταν λέμε ότι πιστεύουμε στην Τοράτ, στους Τζαμπούρ (Ψαλμούς), στο Ιντζήλ (Ευαγγέλιο του Ιησού (ﷺ‬)) και στο Κοράνιο, τι εννοούμε στην πραγματικότητα; Γνωρίζουμε ήδη ότι το Ιερό Κοράνιο είναι ο αλάνθαστος Λόγος του Θεού, ο οποίος αποκαλύφθηκε στον Προφήτη μας Μωχάμμαντ (ﷺ‬) λέξη προς λέξη, μέσω του Αρχαγγέλου Τζιμπρήλ (γνωστού στα ελληνικά ως Γαβριήλ), και διατηρήθηκε και προστατεύθηκε άψογα από το να αλλοιωθεί από τους ανθρώπους εδώ και χίλια τετρακόσια χρόνια![7] Ακόμη και εχθρικοί επικριτές του Ισλάμ έχουν απρόθυμα επιβεβαιώσει την αγνότητα του Ιερού Κορανίου: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΙΩΝΕΣ (τώρα δεκατέσσερις) ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΓΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.» (Σερ Γουίλιαμ Μουίρ)

Η Τορά στην οποία πιστεύουμε εμείς οι Μουσουλμάνοι, δεν είναι η Τορά των Εβραίων και των Χριστιανών. Πιστεύουμε ότι όσα κήρυξε ο Προφήτης Μωυσής (ﷺ‬) στο λαό του ήταν αποκάλυψη από τον Παντοδύναμο Θεό, αλλά ο Μωυσής δεν ήταν ο συγγραφέας αυτών των «βιβλίων», χαρακτηριστικό που του αποδίδουν οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί (Περισσότερα στοιχεία αργότερα – στο κεφάλαιο «Ο Μωυσής δεν είναι ο συγγραφέας της Βιβλικής ‘Τορά’»).

Παρομοίως, πιστεύουμε ότι οι Τζαμπούρ ήταν η αποκάλυψη από τον Θεό που δόθηκαν στον Δαυίδ (ειρήνη σ’ αυτόν), αλλά οι σημερινοί Ψαλμοί που σχετίζονται με το όνομά του δεν συνιστούν αυτήν την αποκάλυψη. Οι ίδιοι οι Χριστιανοί δεν επιμένουν ότι ο Δαυίδ είναι ο μοναδικός συγγραφέας των Ψαλμών «του».[8]

Τι ισχύει για το Ιντζήλ; ΙΝΤΖΗΛ σημαίνει το «Ευαγγέλιο» ή «χαρμόσυνες ειδήσεις» τις οποίες κήρυξε ο Ιησούς Χριστός (ﷺ‬) κατά τη διάρκεια της σύντομης αποστολής του. Οι συγγραφείς του «Ευαγγελίου» αναφέρουν συχνά ότι ο Ιησούς (ﷺ‬) περιερχόταν και κήρυττε το Ευαγγέλιο (το Ιντζήλ):

1. «ΚΑΙ ο Ιησούς περιερχόταν όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, διδάσκοντας στις συναγωγές τους, και κηρύττοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας, και θεραπεύοντας κάθε νόσο και κάθε ασθένεια στον λαό.» (Κατά Ματθαίον 9:35)

2. «Επειδή, όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας τού ευαγγελίου, αυτός θα τη σώσει.» (Κατά Μάρκον 8:35)

3. «…ενώ αυτός δίδασκε τον λαό μέσα στο ιερό και τον ευαγγελιζόταν.» (Κατά Λουκάν 20:1)

Το «ευαγγέλιο» είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά, αλλά ποιό Ευαγγέλιο κήρυξε ο Ιησούς (ﷺ‬);  Από τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης μόνο ένα μικρό τμήμα μπορεί να γίνει δεκτό ως ο λόγος του Ιησού (ﷺ‬). Οι Χριστιανοί καυχιούνται για τα Ευαγγέλια σύμφωνα με τον Ματθαίο, τον Μάρκο, τον Λουκά και τον Ιωάννη, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα Ευαγγέλιο «σύμφωνα με» τον ίδιο τον Ιησού (ﷺ‬)! Πιστεύουμε ειλικρινά ότι όλα όσα κήρυξε ο Χριστός (ﷺ‬) ήταν από το Θεό. Αυτό ήταν το  Ιντζήλ (Ευαγγέλιο), οι χαρμόσυνες ειδήσεις και η καθοδήγηση του Θεού για τα Παιδιά του Ισραήλ. Σε όλη του τη ζωή ο Ιησούς (ﷺ‬) δεν έγραψε ούτε μία λέξη, ούτε υπέδειξε σε κάποιον να το κάνει. Αυτά που είναι σήμερα γνωστά ως τα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ», είναι έργο ανώνυμων χεριών!

Η ερώτηση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι: «Δέχεστε ότι η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού;» Η ερώτηση έχει πράγματι τη μορφή πρόκλησης. Αυτός που την θέτει δεν αναζητά απλά διαφώτιση. Η ερώτηση τίθεται υπό το πνεύμα αντιπαράθεσης. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ρωτάμε αντίστοιχα –«Για ποια Βίβλο μιλάτε;». «Μα, υπάρχει μόνο ΜΙΑ Βίβλος!» μουρμουρίζει.

 Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ

Κρατώντας στα χέρια μου την Ντουάι Έκδοση της Ρωμαιοκαθολικής Βίβλου ρωτώ, «Αποδέχεσαι ΑΥΤΗΝ τη Βίβλο ως το Λόγο του Θεού;» Για λόγους περισσότερο γνωστούς σε εκείνους, η Καθολική Αληθινή Κοινωνία έχει δημοσιεύσει τη δική της Έκδοση της Βίβλου σε μια πολύ σύντομη, περιεκτική μορφή. Αυτή η Έκδοση είναι ιδιαίτερα περίεργη σε σχέση με τις διάφορες εκδοχές που βρίσκει κανείς στην αγορά σήμερα. Ο Χριστιανός ξαφνιάζεται. «Τι Βίβλος είναι αυτή;», ρωτά. «Γιατί, νόμιζα πως είπες ότι υπάρχει ΜΙΑ μόνο Βίβλος!», του θυμίζω. «Ν-α-ι», μουρμουρίζει διστακτικά, «αλλά ποια Έκδοση είναι αυτή;». «Γιατί, αυτό θα έκανε καμμία διαφορά;», ρώτησα. Φυσικά και έχει και ο επαγγελματίας κήρυκας το γνωρίζει οτί έχει διαφορά. Απλά μπλοφάρει ισχυριζόμενος ότι υπάρχει «ΜΙΑ Βίβλος».

Η Ρωμαιοκαθολική Βίβλος δημοσιεύτηκε στο Ρέιμς το 1582, από το Jerome's Latin Vulgate και επανακυκλοφόρησε στο Ντουάι το 1609. Συνεπώς, πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση που μπορεί να αγοράσει κανείς μέχρι σήμερα. Παρά την αρχαιότητά της, ολόκληρος ο Προτεσταντικός κόσμος, συμπεριλαμβανομένων και των «cults»[9] καταδίκασε την Ρωμαιοκαθολική Έκδοση γιατί περιείχε εφτά επιπλέον «βιβλία» που χαρακτηρίζονται περιφρονητικά ως «απόκρυφα», παρά την τρομερή προειδοποίηση που εμπεριέχεται στην «Αποκάλυψη», που είναι το τελευταίο βιβλίο της Ρωμαιοκαθολικής Έκδοσης, «αποκαλύπτεται»:

« Επειδή, δίνω μαρτυρία σε καθέναν που ακούει τα λόγια τής προφητείας αυτού τού βιβλίου: Αν κάποιος προσθέσει σ' αυτά, ο Θεός θα προσθέσει σ' αυτόν τις πληγές, που είναι γραμμένες σ' αυτό το βιβλίο. Και αν κάποιος αφαιρέσει από τα λόγια τού βιβλίου τής προφητείας αυτής, ο Θεός θα αφαιρέσει το μέρος του από το βιβλίο τής ζωής, και από την άγια πόλη, και από τους γραμμένους στο βιβλίο αυτό.» (Αποκάλυψη 22:18-19)

Αλλά ποιος νοιάζεται! Δεν πιστεύουν στ’ αλήθεια! Οι Προτεστάντες αφαίρεσαν με θάρρος επτά ολόκληρα βιβλία από τα Βιβλία του Θεού! Στο περιθώριο βρίσκονται:

Το Βιβλίο του Ιουδήθ

Το Βιβλίο του Τωβίτ

Το Βιβλίο του Βαρούχ

Το Βιβλίο του Εσθήρ, κλπ.

 Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ

Ο Σερ Γουίνστον Τσέρτσιλ έχει να πει ορισμένα πράγματα αναφορικά με την Επίσημη Έκδοση (Authorized Version-AV.) της Προτεσταντικής Βίβλου, που είναι ευρέως γνωστή και ως «Έκδοση του King James».

«Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ 1611 ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑΣ KING JAMES ΤΟΥ 1ΟΥ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.»

Οι Ρωμαιοκαθολικοί πιστεύοντας ότι οι Προτεστάντες έχουν ακρωτηριάσει το Βιβλίο του Θεού, βοηθούν, ωστόσο, και συμβάλλουν στο Προτεσταντικό «έγκλημα», αναγκάζοντας τους ντόπιους προσήλυτους να αγοράσουν την Επίσημη Έκδοση της Βίβλου, που είναι η μόνη Βίβλος που διατίθεται σε περίπου 1500 γλώσσες των λιγότερο ανεπτυγμένων εθνών του κόσμου. Οι Ρωμαιοκαθολικοί αρμέγουν τις αγελάδες τους, αλλά το τάισμα αφήνεται στους Προτεστάντες! Η συντριπτική πλειοψηφία των Χριστιανών –τόσο των Καθολικών, όσο και των Προτεσταντών –χρησιμοποιούν την Επίσημη Έκδοση ή την Έκδοση του King James όπως εναλλακτικά αποκαλείται.

 ΛΑΜΠΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Σερ Γουίνστον, το 1611, και πάλι αναθεωρήθηκε το 1881, και τώρα αναθεωρήθηκε εκ νέου και εκδόθηκε ως Revised Standard Version [Αναθεωρημένη Επίσημη Έκδοση (RSV)] το 1952, και έπειτα αναθεωρήθηκε ξανά το 1971 (με τον ίδιο τίτλο). Ας δούμε τη γνώμη έχει η Χριστιανοσύνη για αυτήν την πολύ-αναθεωρημένη Βίβλο (RSV):

1. «Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΙΩΝΑ.» (Εφημερίδα «Church of England», (Της Εκκλησίας της Αγγλίας))

2. «ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΞΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΓΙΟΥΣ.» (Περιοδικό «Times literary Supplement», (Λογοτεχνικό Συμπλήρωμα))

3. «ΤΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.» (Life and Work)

4. «Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ.» (The Times)

Οι ίδιοι οι εκδότες (Collins) στις σημειώσεις τους στη Βίβλο στο τέλος της παραγωγής, αναφέρουν στη σελίδα 10: «ΑΥΤΗ Η ΒΙΒΛΟΣ (RSV), ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.» Γιατί όλοι τους καυχιούνται; Για να κάνουν το εύπιστο κοινό να αγοράσει το προϊόν τους; Όλες αυτές οι μαρτυρίες πείθουν τον αγοραστή ότι ιππεύει το σωστό άλογο, χωρίς να υποπτευθεί πως εκείνοι είναι που τον οδηγούν για μια βόλτα.

 «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ»

Τι συμβαίνει με την Επίσημη Έκδοση της Βίβλου (AV), το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως; Αυτοί που το αναθεώρησαν, όλοι τους καλοί πωλητές, έχουν να πουν μερικά πολύ καλά πράγματα για αυτή. Ωστόσο, στη σελίδα 3, στην παράγραφο έξη του ΠΡΟΛΟΓΟΥ της RSV διαβάζουμε:

«Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ KING JAMES (διαφορετική ονομασία για την Επίσημη Έκδοση, AV) ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ‘ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΡΟΖΑΣ.’ ΟΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1881 ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΑΠΛΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ…ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ TOY ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ. ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ.»

Μπορείς, αγαπητέ αναγνώστη να φανταστείς έναν πιο μεγαλοπρεπή φόρο τιμής που θα μπορούσε να αποδοθεί στο «Βιβλίο των Βιβλίων» από τον παραπάνω; Εγώ, σίγουρα δεν μπορώ. Είθε τώρα ο πιστός Χριστιανός να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το πιο αγενές χτύπημα από όλα που προέρχεται μάλιστα από τους αγαπημένους του Υπέρμαχους της Θρησκείας, γιατί με την ίδια ανάσα λένε:

«ΩΣΤΟΣΟ, Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ KING JAMES ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ.» Και, «ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ…». Αυτό έρχεται από το στόμα της εξουσίας, δηλ. των εξεχόντων ορθόδοξων Χριστιανών λογίων. Από μία πληθώρα Καθηγητών της Θεολογίας απαιτείται τώρα να παράγουν μια εγκυκλοπαίδεια που να εξηγεί την αιτία αυτών των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΩΝ στην Αγία Γραφή τους, επίσης, και τους δικούς τους λόγους για την εξάλειψή τους.

Φωτογραφική απεικόνιση της R.S.V, 1971 (στα Αγγλικά):


 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΣΣΕΡΑ

 ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΗ (;)

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Περιοδικό τους AWAKE με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 1957 ανέφεραν αυτόν τον εκπληκτικό τίτλο –«50.000 ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ;» (Βλ. παρακάτω αντίγραφο στα Αγγλικά).

Ενώ επεξεργαζόμουν ακόμη το θέμα αυτού του εγχειριδίου, άκουσα ένα χτύπημα στην πόρτα ένα Κυριακάτικο πρωινό. Άνοιξα την πόρτα. Ένας Ευρωπαίος κύριος στεκόταν εκεί, χαμογελώντας πλατιά. «Καλημέρα» μου είπε. «Καλημέρα» απάντησα. Μου προσέφερε τα περιοδικά Awake και Watchtower. Ναι, Μάρτυρας του Ιεχωβά! Αν είχαν χτυπήσει και τις δικές σας πόρτες μερικοί, θα τους αναγνωρίζατε αμέσως. Οι πιο υπεροπτικοί άνθρωποι που χτύπησαν ποτέ την πόρτα σας! Τον προσκάλεσα μέσα.

Αμέσως μόλις εγκαταστάθηκε δημιούργησα ένα πλήρες αντίγραφο αυτού που βλέπετε παρακάτω.

Δείχνοντας τη μονογραφία στην κορυφή της σελίδας τον ρώτησα, «Είναι δικό σας;» Πρόθυμα το αναγνώρισε. Είπα, «Λέει: ‘50.000 Λάθη στη Βίβλο’, είναι αλήθεια;» «Τι είναι αυτό!» αναφώνησε. Επανέλαβα, «Είπα ότι λέει ότι υπάρχουν 50.000 λάθη στη Βίβλο σας.» «Πού το βρήκες αυτό;», ρώτησε. (Αυτό δημοσιεύθηκε 23 χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμη πολύ νέος), είπα, «Άσε τα φανταχτερά λόγια κατά μέρος –είναι δικό σας;», δείχνοντας ξανά την επιγραφή –«Awake!» Είπε, «Μπορώ να ρίξω μια ματιά;» «Φυσικά», είπα. Του έδωσα τη σελίδα. Άρχισε να την περιεργάζεται. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εκπαιδεύονται. Παρακολουθούν μαθήματα πέντε φορές τη βδομάδα στα «Kingdom Halls» τους. Φυσικά, είναι οι ισχυρότεροι απεσταλμένοι ανάμεσα στις χίλιες και μία αιρέσεις του Χριστιανισμού. Διδάσκονται όταν στριμώχνονται να μην επιδίδονται σε τίποτα, να μην ανοίγουν το στόμα τους. Περιμένετε έως ότου το Άγιο Πνεύμα να σας εμπνεύσει για το τι θα πείτε.

Συνέχισα να τον παρακολουθώ σιωπηλά καθώς διάβαζε τη σελίδα. Ξαφνικά σήκωσε το βλέμμα. Το βρήκε. Το «Άγιο Πνεύμα» τον είχε αγγίξει. Ξεκίνησε, «Το άρθρο λέει ότι «τα περισσότερα λάθη έχουν εξαλειφθεί.». Ρώτησα, «Αν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έχουν εξαλειφθεί, πόσα απομένουν από τις 50.000; 5.000; 500; 50; Ακόμη κι αν απομένουν 50, αποδίδετε αυτά τα λάθη στο Θεό;» Έμεινε άφωνος. Απολογήθηκε λέγοντας θα επιστρέψει ξανά με κάποια μεγαλύτερα μέλη της Εκκλησίας του. Αυτή θα είναι η μέρα!

Αν είχα ήδη αυτό το βιβλίο, θα του το έδινα, λέγοντάς του –«Θα ήθελα να σου κάνω μία χάρη, δώσε μου το όνομα και τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σου. Θα σου δανείσω αυτό το βιβλίο «ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;» για 90 ημέρες. Θέλω μια γραπτή απάντηση!». Αν το κάνεις αυτό. Και μερικοί άλλοι Μουσουλμάνοι κάνουν το ίδιο. Αυτοί και άλλοι ιεραπόστολοι δεν θα αμαυρώσουν ποτέ ξανά τις πόρτες σας. Πιστεύω ότι αυτή η έκδοση θα αποδειχτεί το αποτελεσματικότερο φυλαχτό μέχρι σήμερα. Ινσά’-Αλλάχ!

Αυτή η τρέλα-μανία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που είναι τόσο δυνατή στην καταδίκη των Ορθόδοξων Τριαδικών εξαιτίας του ότι παίζει με το «Λόγο του Θεού», παίζουν στην ουσία το ίδιο παιχνίδι με την σημασιολογία των λέξεων. Στο άρθρο–«50.000 ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ;»- λένε: «υπάρχουν πιθανόν 50.000 λάθη….λάθη που εισχώρησαν στο κείμενο της Βίβλου…50.000 τόσο σοβαρά (;) λάθη…τα περισσότερα από τα αποκαλούμενα λάθη…στο σύνολό της η Βίβλος είναι ακριβής.» (!)

Δεν έχουμε ούτε το χρόνο, ούτε το χώρο να προχωρήσουμε στις δεκάδες χιλιάδες –σημαντικών και ασήμαντων- λαθών τα οποία οι συγγραφείς της Αναθεωρημένης Επίσημης Έκδοσης (RSV) προσπάθησαν να αναθεωρήσουν. Παραχωρούμε το προνόμιο αυτό στους Χριστιανούς μελετητές της Βίβλου. Θα προσπαθήσω σε αυτό το σημείο να ρίξω μια σύντομη ματιά σε έξι περίπου από αυτές τις «ασήμαντες» αλλαγές.

1. «Γι' αυτό, ο ίδιος ο Κύριος θα σας δώσει ένα σημάδι· Δέστε, η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και το όνομά του θα αποκληθεί Εμμανουήλ.» (Ησαiας 7:14)

Η βαρύτατης σημασίας λέξη «ΠΑΡΘΕΝΟΣ» στο παραπάνω εδάφιο αντικαταστάθηκε τώρα στην Αναθεωρημένη Επίσημη Έκδοση (RSV) της Αγγλικής από την φράση «a young woman» που σημαίνει «νεαρή γυναίκα», και αποτελεί τη σωστή μετάφραση της Εβραϊκής λέξης (alma) αλμά. Αλμά είναι η λέξη που συναντάμε σε όλη την έκταση του εβραϊκού κειμένου και ΟΧΙ (bethulah) μπιθούλα που σημαίνει ΠΑΡΘΕΝΟΣ. Αυτή η διόρθωση, ωστόσο, απαντάται μόνο στην μετάφραση της Αγγλικής γλώσσας, καθώς η RSV (Αναθεωρημένη Επίσημη Έκδοση) δημοσιεύεται μόνο σε αυτήν τη γλώσσα. Για τους Αφρικανούς, τους Άραβες και τους Ζουλού, και στις 1.500 ακόμη γλώσσες στον κόσμο, οι Χριστιανοί αναγκάζονται να καταπίνουν τον εσφαλμένο χαρακτηρισμό «ΠΑΡΘΕΝΟΣ».

 ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ, ΟΥ ΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

«Ο Ιησούς είναι ο μονογενής υιός του Θεού, γεννηθείς και όχι ποιηθείς», αποτελεί παρεπόμενο του ορθόδοξου κατηχισμού, και οι ορθόδοξοι ζητώντας υποστήριξη στα παρακάτω:

2. «Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.» (Κατά Ιωάννην 3:16)

Δεν υπάρχει ιερέας που να αξίζει τα ράσα του, ο οποίος δε θα έλεγε: «ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ υιός του Πατέρα!» κατά το κήρυγμά του σε έναν υποψήφιο προσήλυτο. Αλλά αυτή η κατασκευή - "ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ" - έχει πλέον ανεπίσημα αποκοπεί από τους αναθεωρητές της Αγίας Γραφής, χωρίς καμία δικαιολογία. Τηρούν άκρα του τάφου σιωπή και δεν τραβούν την προσοχή του αναγνώστη σ’ αυτήν την κρυμμένη αφαίρεση. Αυτή η βλάσφημη λέξη «μονογενής» ήταν άλλη μία από τις πολλές τέτοιες παρεμβολές στην "Αγία Γραφή". Ο Παντοδύναμος Θεός καταδίκασε εντονότατα αυτή τη βλασφημία αμέσως μετά αυτή την καινοτομία της. Δεν περίμενε 2000 χρόνια, οι μελετητές της Βίβλου να αποκαλύψουν την απάτη.

{ Και είπαν: «Ο Αρ-Ραχμάν (Πολυεύσπλαχνος) απέκτησε έναν γιο!» ~ Στ’ αλήθεια, φέρατε (με αυτά τα λόγια) κάτι τερατώδες! ~ Παρά λίγο οι ουρανοί να σχιστούν  και η γη να σχιστεί στα δύο και τα βουνά να καταρρεύσουν (εξαιτίας αυτών των λόγων). ~ Επειδή απέδωσαν γιο στον Πολυεύσπλαχνο ~ και δεν ταιριάζει στην Μεγαλοπρέπειά Του Πολυεύσπλαχνου το να αποκτήσει έναν γιο. } (Ιερό Κοράνιο, 19:88-92)

Ο Μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να συγχαρεί τις «50 Συνεργαζόμενες Αιρέσεις» της Χριστιανοσύνης και τα μυαλά των «32 Εξέχοντων Λογίων» για το ότι έφεραν τη Βίβλο τους ένα βαθμό πιο κοντά στην Κορανική αλήθεια.

{ Δε γέννησε, ούτε γεννήθηκε. } (Ιερό Κοράνιο, 112:3)

 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ «ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ» ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

3. «Επειδή, τρεις είναι αυτοί που δίνουν μαρτυρία στον ουρανό: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ο ΛΟΓΟΣ, και το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ· και οι τρεις αυτοί είναι ένα.» (1η επιστολή Ιωάννη 5:7).

Αυτό το εδάφιο είναι η πιο κοντινή προσέγγιση σ’ αυτό που οι Χριστιανοί αποκαλούν «Αγία Τριάδα» στην Εγκυκλοπαίδεια που ονομάζεται ΒΙΒΛΟΣ. Αυτός ο ακρογωνιαίος λίθος της Χριστιανικής πίστης έχει επίσης αφαιρεθεί από την Αναθεωρημένη Έκδοση (RSV) χωρίς την παραμικρή εξήγηση. Ήταν μια ευσεβής απάτη και επάξια έχει περικοπεί για τους Αγγλόφωνους στην Αναθεωρημένη Έκδοση. Μα για τις εναπομείνασες 1499 γλωσσικές ομάδες του κόσμου, που διαβάζουν τις χριστιανικές γραφές στη μητρική τους γλώσσα, η απάτη παραμένει. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα μάθουν ποτέ την αλήθεια, παρά μόνον κατά την Ημέρα της Κρίσεως. Ωστόσο, εμείς οι Μουσουλμάνοι πρέπει πάλι να συγχαρούμε τους αναθεωρητές που ήταν αρκετά ειλικρινείς ώστε να αφαιρέσουν ένα ακόμα ψέμα από την Αγγλική Αναθεωρημένη Έκδοση (RSV) της Βίβλου, φέρνοντας έτσι το Ιερό Βιβλίο τους ένα βήμα κοντύτερα στα διδάγματα του Ισλάμ. Γιατί το Ιερό Κοράνιο λέει:

{ Ω! Οπαδοί της Βίβλου! Μην υπερβάλλετε στη θρησκεία σας, και μη λέτε για τον Αλλά(χ) τίποτε άλλο, παρά μόνο την αλήθεια. Στ’ αλήθεια ο Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαριάμ, δεν είναι παρά ένας Απόστολος του Αλλά(χ), κι ο Λόγος Του (Αλλάχ) («Γεννηθήτω!» –και έγινε.) που απηύθυνε προς τη Μαριάμ, κι ένα πνεύμα [που δημιουργήθηκε] απ’ Αυτόν (τον Αλλά(χ)) (ο Γαβριήλ μετέφερε το λόγο του Αλλά(χ) στη Μάριαμ και εμφύσησε το πνεύμα του Ιησού στην μήτρα της). Πιστεύετε λοιπόν στον Αλλά(χ) και στους Αποστόλους Του και μη λέτε ‘Τριάδα’. Σταματήστε (να λέτε αυτό), καλύτερα για σας. Στ’ αλήθεια  ο Αλλά(χ) είναι Ένας (και Μοναδικός) Θεός, πολύ Ένδοξος και Υψηλός για να έχει υιό. Σ’ Αυτόν ανήκουν όσα βρίσκονται στους ουρανούς και στη γη. Κι αρκεί ο Αλλά(χ) για ρυθμιστής όλων των υποθέσεων. } (Ιερό Κοράνιο, 4 :171)

 Η ΑΝΑΛΗΨΗ

Ένα από τα πιο σοβαρά από αυτά τα θανάσιμα «σφάλματα» που είχαν προσπαθήσει να διορθώσουν οι αναθεωρητές της Αναθεωρημένης Έκδοσης αφορούσε την Ανάληψη του Ιησού (ﷺ‬). Υπήρχαν μόλις δύο αναφορές στα κανονικά Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη για το πιο καταπληκτικό γεγονός του Χριστιανισμού – ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ. Αυτές οι δυο αναφορές μεταφέρθηκαν σε κάθε Βίβλο, σε κάθε γλώσσα, πριν το 1952, όταν πρωτοεμφανίστηκε η Αναθεωρημένη Έκδοση-RSV. Οι αναφορές αυτές ήταν:

«Ο μεν Κύριος, λοιπόν, αφού τους μίλησε, ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, και κάθησε στα δεξιά τού Θεού.» (Κατά Μάρκον 16:19)

«Και ενώ τους ευλογούσε, αποχωρίστηκε απ' αυτούς, και ΑΝΥΨΩΝΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.» (Κατά Λουκάν 24:51)

Τώρα, παρακαλώ κοιτάξτε την εικόνα παρακάτω, που είναι ένα φωτοαντίγραφο όπου η αναφορά 4α που προαναφέρθηκε έπρεπε να εμφανίζεται. Θα σοκαριστείτε όταν δείτε ότι το κεφάλαιο 16 του Κατά Μάρκον Ευαγγελίου τελειώνει στο Εδάφιο 8, και μετά από ένα περίεργο κενό, τα εδάφια που λείπουν εμφανίζονται σε «ψιλά γράμματα» ως υποσημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας. Αν πιάσετε στα χέρια σας την Αναθεωρημένη Έκδοση (RSV) του 1952, θα δείτε ότι οι τελευταίες λέξεις του 4β παραπάνω, δηλ. «ΑΝΥΨΩΝΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ» αντικαθίστανται από ένα μικροσκοπικό «α» που σας λέει να πάτε στην υποσημείωση, αν θέλετε, όπου θα βρείτε αυτές τις λέξεις που λείπουν. Κάθε ειλικρινής Χριστιανός πρέπει να παραδεχτεί ότι δε θεωρεί κάθε υποσημείωση στη Βίβλο ως Λόγο του Θεού. Γιατί τότε οι πληρωμένοι δούλοι του Χριστιανισμού βάζουν το ισχυρότερο θαύμα της θρησκείας τους σε μια απλή υποσημείωση;

Από το διάγραμμα «Η προέλευση και η Ανάπτυξη της Αγγλικής Βίβλου» που εμφανίζεται παρακάτω, θα σημειώσετε ότι οι Βιβλικές «Εκδόσεις» πριν την Αναθεωρημένη Έκδοση (AV) του 1881 προέρχονταν από ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ – που χρονολογούνται μόλις εξακόσια ή επτακόσια χρόνια μετά από τον Χριστό. Οι αναθεωρητές της RSV 1952 ήταν οι πρώτοι λόγιοι της Βίβλου που μπόρεσαν να αγγίξουν τα « ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ» πλήρως, που χρονολογούνται 3 ή 4 αιώνες μετά Χριστόν. Συμφωνούμε ότι όσο πιο κοντινή είναι η πηγή, τόσο πιο αυθεντικό είναι το κείμενο. Φυσικά, το «ΠΙΟ» Αρχαία αξίζει μεγαλύτερη υπόληψη από το απλώς «ΑΡΧΑΙΑ». Μα, αφού δε βρήκαν καμία λέξη για το ότι ο Ιησούς «αναλήφθηκε» ή «ανυψώθηκε» στον ουρανό στα ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ χειρόγραφα, οι Χριστιανοί Πατέρες λογόκριναν αυτές τις αναφορές από την Αναθεωρημένη Έκδοση (RSV) του 1952.

 ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ

Τα παραπάνω γεγονότα είναι μια συγκλονιστική ομολογία της Χριστιανοσύνης ότι οι «εμπνευσμένοι» συντάκτες των Κανονικών Ευαγγελίων δεν κατέγραψαν ούτε μία λέξη για την ΑΝΑΛΗΨΗ του Χριστού (ﷺ‬). Ωστόσο, αυτοί οι «εμπνευσμένοι» συγγραφείς ήταν ομόφωνοι στην καταγραφή ότι ο Κύριος και Σωτήρας τους πήγε πάνω σε ένα γαϊδουράκι στην Ιερουσαλήμ καθώς η αποστολή του πλησίαζε στο τέλος της.

«….έφεραν το γαϊδούρι και το πουλαράκι, και έβαλαν επάνω τους τα ιμάτιά τους και τον έβαλαν και κάθησε επάνω σ' αυτά.» (στο γαϊδούρι) (Κατά Ματθαίον 21:7)

«Και έφεραν το πουλάρι στον Ιησού, και έβαλαν επάνω του τα ιμάτιά τους· και κάθησε επάνω του…» (στο γαϊδούρι) (Κατά Μάρκον 11:7)

«Και το έφεραν στον Ιησού. Και αφού έρριξαν τα ιμάτιά τους επάνω στο πουλάρι, έβαλαν τον Ιησού και κάθησε επάνω του.» (στο γαϊδούρι) (Κατά Λουκάν 19:35)

«…Και το έφεραν στον Ιησού. Και αφού έρριξαν τα ιμάτιά τους επάνω στο πουλάρι, έβαλαν τον Ιησού και κάθησε επάνω του.» (στο γαϊδούρι) (Κατά Ιωάννην 12:14)

Θα μπορούσε ο Παντοδύναμος Θεός να είναι ο συγγραφέας αυτής της άτοπης και ανάρμοστης κατάστασης –Βλέποντας ο Θεός ότι όλοι οι συγγραφείς των Ευαγγελίων δεν παρέλειψαν την καταγραφή της βόλτας του «υιού» Του με το γαϊδουράκι στην Ιερή πόλη –και όμως να τους «ενέπνευσε» να συσκοτίσουν τα νέα για την ουράνια πτήση του «υιού» Του πάνω στα φτερά των αγγέλων;

 ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ!

Οι ένθερμοι υποστηρικτές και κήρυκες των Ευαγγελίων και της Βίβλου άργησαν πολύ να πιάσουν το Αστείο. Αμέσως μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της διδασκαλίας τους –Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ –υποβιβάστηκε ως αποτέλεσμα της Χριστιανικής Βιβλικής πολυμάθειας, οι εκδότες της Αναθεωρημένης Επίσημης Έκδοσης - RSV - είχαν ήδη συλλέξει σε καθαρό κέρδος 15.000.000 δολλάρια! (Δεκαπέντε Εκατομμύρια). Οι προπαγανδιστές έκαναν τεράστια φασαρία, και με την υποστήριξη μόλις δύο επιτροπών από τις πενήντα των συνεργαζόμενων αιρέσεων, ανάγκασαν τους Εκδότες να ενσωματώσουν ξανά τις παρεμβολές στον «ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ» Λόγο του Θεού σε κάθε νέα έκδοση της RSV μετά το 1952, και το αποκρυμμένο τμήμα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.»

Πρόκειται για ένα παλιό, πολύ παλιό παιχνίδι. Οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί επεξεργάζονταν το «Βιβλίο του Θεού» τους από την αρχή. Η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτούς και τους αρχαίους πλαστογράφους είναι ότι οι αρχαίοι πλαστογράφοι δεν γνώριζαν την τέχνη της συγγραφής «προλόγων» και «υποσημειώσεων». Διαφορετικά θα μας έλεγαν κι εκείνοι ξεκάθαρα, όπως οι σύγχρονοι ήρωες, για τις αλλοιώσεις τους και τις ετοιμόλογες δικαιολογίες τους για τη μετατροπή πλαστών νομισμάτων σε λαμπερό χρυσό.

«ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΟΛΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.»

«ΔΥΟ ΕΔΑΦΙΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (16:9-20)…ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 24:51 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.» (Πρόλογος –Collins σελ. vi και vii)

«Γιατί αποκαταστάθηκαν;» Γιατί είχαν προηγουμένως εξαλειφτεί! Γιατί οι αναφορές στην Ανάληψη είχαν αφαιρεθεί σε πρώτη φάση; Τα ΠΙΟ Αρχαία χειρόγραφα δεν είχαν καμία αναφορά στην Ανάληψη, καθόλου. Υπήρχαν παρεμβολές αντίστοιχες με αυτές του 1 Κατά Ιωάννη 5:7 σχετικά με την Αγία Τριάδα (παράδειγμα 3, σελ.29). Γιατί να εξαλείψουν τη μία και να επαναφέρουν την άλλη; Μην εκπλήσσεσαι! Αμέσως μόλις πάρεις στα χέρια σου μια RSV, η «Επιτροπή» μπορεί, επίσης, να έχει αποφασίσει να εξαλείψει ολόκληρο τον ανεκτίμητο Πρόλογο τους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν ήδη διαγράψει 27 αποκαλυπτικές σελίδες από τον δικό τους ΠΡΟΛΟΓΟ στο «Νέα Παγκόσμια Μετάφραση των ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ.» (αυτός είναι ο δικός τους τρόπος να πουν – Καινή Διαθήκη)

 Ο ΑΛΛΑΧ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΟ

Ο Αιδεσιμότατος Σκόφιλντ, μαζί με μια ομάδα 8 Συμβουλευτικών Συντακτών, όλοι θεολόγοι, στο «Scofield Reference Bible» σκέφτηκε ότι ήταν σωστό να γράψει την εβραϊκή λέξη «Elah» Ελλάχ (που σημαίνει Θεός) διαφορετικά, ως Αλλάχ. Έτσι οι Χριστιανοί έφαγαν το γάιδαρο – φάνηκε να δέχτηκαν επιτέλους ότι το όνομα του Θεού είναι Αλλάχ – μα άφησαν την ουρά - γράφοντας τη λέξη με ένα λ! (Παρατίθεται πιο κάτω φωτογραφία της Βίβλου που γράφει τη λέξη «Αλάχ/ Alah» με ένα l/λ.) Έχουν γίνει αναφορές σε αυτό το γεγονός σε διαλέξεις του συγγραφέα του συγκεκριμένου εγχειριδίου. Πιστέψτε με, η ακόλουθη «Scofield Reference Bible» έχει διατηρήσει επί λέξει ολόκληρο το σχολιασμό του 1:1 της Γενέσεως, μα, με ένα έξυπνο τέχνασμα, έχει εξαφανίσει ολόκληρη τη λέξη «Αλάχ». Δεν υπάρχει καν κενό στα σημεία όπου υπήρχε η λέξη «Αλάχ.»[10] Αυτό βρίσκεται στη Βίβλο των Ορθοδόξων! Δύσκολο είναι να συμβαδίσει κανείς με τη νοθεία τους και τις ταχυδακτυλουργίες τους!

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Η κα. Έλεν Γκ. Γουάιτ, μια «προφήτισσα» της Εκκλησιάς των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας σε σχολιασμό της για τη Βίβλο (Bible Commentary Τόμ. 1, σελ. 14), έχει να κάνει την εξής ομολογία για τη σφαλερότητα της «Ιερής Βίβλου».

«Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ, ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ.»

 Στις επόμενες σελίδες του σχολιασμού της, η κα. Γουάιτ μαρτυρά περαιτέρω: «ΕΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗ ΒΙΒΛΟ» (από τι;) «ΩΣΤΟΣΟ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑΖΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΠΛΕΚΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΑΦΕΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΛΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.»

 ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

{ Στην καρδιά τους υπάρχει ασθένεια. Και ο Αλλάχ αύξησε την ασθένειά τους. και θα έχουν επώδυνο μαρτύριο για ό,τι διέψευδαν. } (Ιερό Κοράνιο 2:10)

Η ψυχική ασθένεια είναι καλλιεργούμενη. Η συγγραφέας και οι οπαδοί της μπορούν να ξεφωνίζουν από τις ταράτσες ότι, «Αλήθεια, η Βίβλος είναι ο αλάνθαστος Λόγος του Θεού.» «Ναι, είναι νοθευμένη, αλλά αγνή.» «Είναι ανθρώπινη, αλλά θεϊκή.» Έχουν οι λέξεις νόημα στη γλώσσα τους; Ναι, έχουν στα δικαστήρια, αλλά όχι στη θεολογία. Διαθέτουν «ποιητική άδεια» στα κηρύγματά τους.

 ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Οι πιο κραυγαλέοι από όλους τους κήρυκες της Βίβλου είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Στην 5η σελίδα του Προλόγου τους που αναφέρθηκε προηγουμένως, ομολογούν:

«ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΣΗΛΘΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ.» Τώρα βλέπετε γιατί ολόκληρος ο 27σέλιδος πρόλογος έχει εξαλειφθεί από τις Βίβλους τους. Ο Αλλάχ τους έκανε να κρεμαστούν από τη δική τους πολυμάθεια.

 ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Από τα τέσσερις χιλιάδες διαφορετικά χειρόγραφα για τα οποία καυχιούνται οι Χριστιανοί, οι Εκκλησιαστικοί πατέρες, επέλεξαν μόλις τέσσερα που συνέπιπταν με τις προκαταλήψεις τους και τα αποκάλεσαν Ευαγγέλια Κατά Ματθαίον, Κατά Μάρκον, Κατά Λουκά και Κατά Ιωάννη. Θα ασχοληθούμε με το καθένα από αυτά όπως του αρμόζει. Ας δούμε το συμπέρασμα της έρευνας των Μαρτύρων του Ιεχωβά όπως καταγράφηκε στον διαγεγραμμένο πλέον Πρόλογο:

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ (Καινή Διαθήκη) ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ LXX[11]

Και όμως, αυτός παρόλα αυτά έχει το θράσος να δημοσιεύσει 9.000.000 (Εννιά εκατομμύρια) αντίγραφα ως Πρώτη Έκδοση ενός 192σέλιδου βιβλίου με τίτλο –«Είναι η Βίβλος ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ο Λόγος του Θεού;». Αντιμετωπίζουμε εδώ μια ψυχική ασθένεια, γιατί καμιά ποσότητα νοθείας, όπως λένε, δεν θα «ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ»(;). Αυτό είναι Χριστιανική λογική.

 ΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

Ο Δρ. Γκράχαμ Σκρότζι στο προαναφερθέν βιβλίο του, επικαλείται στη σελίδα 29 τη Βίβλο:

«ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;). ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ Ή ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΙΔΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ.»

Ο ισχυρισμός είναι δίκαιος και λογικός. Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που ζητάει και θα αφήσουμε τη Βίβλο να μιλήσει μόνη της.

Στα πέντε πρώτα βιβλία της Βίβλου –Γένεση, Έξοδος, Λευιτικός, Αριθμοί και Δευτερονόμιο –υπάρχουν περισσότερες από 700 αναφορές που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο ο Θεός ΔΕΝ είναι ο συγγραφέας αυτών των Βιβλίων, αλλά ότι ΑΚΟΜΗ και ο Μωυσής δεν είχε καμιά επαφή μαζί τους. Ανοίξτε αυτά τα βιβλία τυχαία και θα καταλάβετε τι εννοώ:

§     «Και ο Κύριος του είπε: Πήγαινε, κατέβα·…»

§     «Και ο Μωυσής είπε στον Κύριο: Ο λαός δεν μπορεί να ανέβει…»

§     «Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Πέρασε μπροστά από τον λαό…»

§     «ΚΑΙ ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, λέγοντας…»

§     «Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Πήγαινε, κατέβα…»

Είναι φανερό και προφανές ότι αυτά δεν είναι ΟΥΤΕ τα Λόγια του Θεού, ΟΥΤΕ του Μωυσή. Υποδεικνύουν τη φωνή ενός τρίτου προσώπου που γράφει από διαδόσεις.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ;

Θα μπορούσε ο Μωυσής να είχε συμβάλει στον επικήδειο λόγο του πριν το θάνατό του; Έγραφαν οι Εβραίοι το δικό τους επικήδειο; «Και ο Μωυσής ΠΕΘΑΝΕ εκεί, ο υπηρέτης τού Κυρίου, στη γη τού Μωάβ, σύμφωνα με τον λόγο τού Κυρίου. Και (ο Παντοδύναμος Θεός) ΤΟΝ ΕΘΑΨΕ στην κοιλάδα, στη γη του Μωάβ, κατάντικρυ του Βαιθ-φεγώρ· και κανένας δεν γνωρίζει τον ΤΑΦΟ ΤΟΥ μέχρι σήμερα. Και ο Μωυσής ήταν 120 χρόνων, όταν ΠΕΘΑΝΕ· τα μάτια του δεν αμαυρώθηκαν ούτε ελαττώθηκε η δύναμή του. Και οι γιοι Ισραήλ έκλαψαν τον Μωυσή στις πεδιάδες τού Μωάβ για 30 ημέρες· και οι ημέρες τού κλάματος του πένθους τού Μωυσή τελείωσαν.  Και ο Ιησούς, ο γιος τού Ναυή, ήταν πλήρης πνεύματος σοφίας· επειδή, ο Μωυσής είχε επιθέσει τα χέρια του επάνω του· και υπάκουαν σ' αυτόν οι γιοι Ισραήλ, και έκαναν όπως ο Κύριος είχε προστάξει στον Μωυσή. Και μέσα στον Ισραήλ δεν σηκώθηκε ΠΛΕΟΝ προφήτης, όπως ο Μωυσής, τον οποίο ο Κύριος γνώρισε πρόσωπο προς πρόσωπο, » (Δευτ. 34:5-10) Θα αναλύσουμε την υπόλοιπη Παλαιά Διαθήκη από διαφορετικές οπτικές.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΙ

 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ «Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ»

 ΓΙΑΤΙ «ΚΑΤΑ»;

Τι συμβαίνει με την αποκαλούμενη Καινή Διαθήκη[12]; Γιατί κάθε Ευαγγέλιο ξεκινά με την εισαγωγή «ΚΑΤΑ…ΚΑΤΑ….(Βλ. παρακάτω). Γιατί «κατά»; Γιατί ούτε ένα από τα τέσσερις χιλιάδες περίφημα αντίγραφα που σώζονται  δεν φέρει την υπογραφή του συγγραφέα. Γι’ αυτό και η υπόθεση «κατά!» Ακόμη και τα εσωτερικά στοιχεία αποδεικνύουν πως ο Ματθαίος δεν ήταν ο συγγραφέας του πρώτου Ευαγγελίου που φέρει το όνομά του.

«Και ο Ιησούς, διαβαίνοντας από εκεί, είδε έναν άνθρωπο να κάθεται στο τελωνείο, ο οποίος λεγόταν Ματθαίος· και του λέει: Ακολούθα με. Και αφού σηκώθηκε, τον ακολούθησε.» (Κατά Ματθαίον 9:9)

Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και φαντασία μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως οι αντωνυμίες στην παραπάνω αφήγηση δεν αναφέρονται στον Ιησού (ﷺ‬) ή τον Ματθαίο ως συγγραφείς, αλλά ένα τρίτο άτομο γράφει τι είδε και τι άκουσε –μια περιγραφή που διαδόθηκε. Αν δεν μπορούμε να αποδώσουμε αυτό το «βιβλίο ονείρων» (όπως περιγράφεται το πρώτο Ευαγγέλιο) ούτε στο μαθητή Ματθαίο, πώς μπορούμε να το δεχθούμε ως το Λόγο του Θεού;


 ΓΙΑΤΙ «ΚΑΤΑ ΤΟΝ»;

Το Ευαγγέλιο ΚΑΤΑ το Ματθαίο

 «Και ο Ιησούς, διαβαίνοντας από εκεί, είδε έναν άνθρωπο να κάθεται στο τελωνείο, ο οποίος λεγόταν Ματθαίος· και του λέει: Ακολούθα με. Και αφού σηκώθηκε, τον ακολούθησε.» (Κατά Ματθαίον 9:9)

ΟΙ ΑΝΤΩΝΥΜΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ!

Τo Ευαγγέλιο ΚΑΤΑ τον Ιωάννη

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 19

«35 Και αυτός που το είδε δίνει μαρτυρία, και η μαρτυρία του είναι αληθινή, και εκείνος ξέρει ότι λέει την αλήθεια, για να πιστέψετε εσείς.» 

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 21

«24Αυτός είναι ο μαθητής, ο οποίος δίνει μαρτυρία γι' αυτά, και τα έγραψε· και ξέρουμε ότι η μαρτυρία του είναι αληθινή.

Επίλογος

25.ΕΙΝΑΙ δε και πολλά άλλα, όσα έκανε ο Ιησούς, τα οποία αν γραφούν ένα προς ένα, ούτε ολόκληρος ο κόσμος, νομίζω, δεν θα χωρούσε τα βιβλία που θα γράφονταν. Αμήν.»

Τo Ευαγγέλιο ΚΑΤΑ τον Λουκά.

«1ΕΠΕΙΔΗ, πολλοί επιχείρησαν να συντάξουν διήγηση για τα πράγματα που σε μας είναι πλήρως βεβαιωμένα, 2καθώς μας τα παρέδωσαν αυτοί που εξαρχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες και υπηρέτες τού λόγου, 3φάνηκε εύλογο και σε μένα, που παρακολούθησα ακριβώς τα πάντα από την αρχή, να σου γράψω γι' αυτά με τη σειρά, εξοχότατε Θεόφιλε· 4για να γνωρίσεις τη βεβαιότητα των πραγμάτων, για τα οποία κατηχήθηκες.» (Κατά Λουκά 1:1-4)

Τo Ευαγγέλιο ΚΑΤΑ τον Μάρκο;;

Δεν είμαστε μόνοι στην ανακάλυψη ότι ο Ματθαίος δεν έγραψε «Το Ευαγγέλιο Κατά Ματθαίον» και ότι γράφτηκε από κάποιο ανώνυμο χέρι. Ο J.B. Philips συμφωνεί με μας στα ευρήματά μας. Είναι μισθωτός υπάλληλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, κληρικός του Καθεδρικού Ναού στο Chichester της Αγγλίας. Δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα ή να προδώσει προς ζημία της επίσημης θέσης της Εκκλησίας του! Αναφέρομαι στην εισαγωγή του «Ευαγγελίου του Ματθαίου» (που αναπαραγάγουμε παρακάτω). Ο Philips έχει να πει τα εξής αναφορικά με τη συγγραφή του.
 «ΠΑΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΑΤΘΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ.» Με άλλα λόγια, ο Ματθαίος δεν έγραψε το Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του. Αυτό αποτελεί εύρημα εξεχόντων Χριστιανών μελετητών –όχι Ινδών, Μουσουλμάνων και Εβραίων που μπορεί να κατηγορηθούν ως προκατειλημμένοι. Ας αφήσουμε τον Αγγλικανό φίλο μας να συνεχίσει: «Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΤΘΑΙΟ» «Βολικά» γιατί διαφορετικά κάθε φορά που θα αναφερόμασταν στο «Ματθαίο» θα έπρεπε να λέμε –«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ» Κεφάλαιο τάδε, εδάφιο τάδε. Και ξανά και ξανά «Το πρώτο βιβλίο…» κλπ. Συνεπώς, σύμφωνα με τον J.B. Philips είναι βολικό να δώσουμε στο βιβλίο κάποιο όνομα. Οπότε γιατί όχι «Κατά Ματθαίον»; Υποθέτουμε ότι πρόκειται για ένα εξίσου καλό με άλλα όνομα! Ο Philips συνεχίζει: «Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ‘Q’ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.». Τι είναι αυτό το «μυστηριώδες Q»; Το «Q» αποτελεί συντομία για την γερμανική λέξη «quella» που σημαίνει «πηγές.» Υποτίθεται ότι υπάρχει κι ένα ακόμη αρχείο –μια κοινή πηγή –στην οποία είχαν πρόσβαση ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Λουκάς.  Και οι τρεις αυτοί συγγραφείς, όποιοι κι αν ήταν, είχαν κοινή οπτική στο διαθέσιμο υλικό. Έγραφαν σαν να κοιτούσαν μέσα από «ένα» μάτι. Και επειδή έβλεπαν μάτι με μάτι, τα τρία πρώτα «Ευαγγέλια» έγιναν γνωστά ως τα Συνοπτικά Ευαγγέλια.

 ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ

Και τι συμβαίνει με αυτήν την επιχείρηση «έμπνευσης»; Ο Αγγλικανός κληρικός περιέγραψε ακριβώς την κατάσταση. Είναι, περισσότερο από κάθε άλλον, άξιος να κάνει κάτι τέτοιο. Ένας μισθωτός υπηρέτης της Εκκλησίας, ένας ορθόδοξος, ευαγγελικός Χριστιανός, ένας φημισμένος μελετητής της Βίβλου, έχοντας άμεση πρόσβαση στα «πρωτότυπα» ελληνικά χειρόγραφα, ας τον αφήσουμε να μιλήσει ΕΚΕΙΝΟΣ για μας. (Προσέξετε με πόση ευγένεια αποκαλύπτει το μυστικό): «ΑΥΤΟΣ (ο Ματθαίος) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» που στη γλώσσα ενός καθηγητή σε σχολείο σημαίνει –«αντέγραφε ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ από το Μάρκο!» Και όμως οι Χριστιανοί αποκαλούν αυτήν την χονδρική λογοκλοπή Λόγο του Θεού;

Δεν σας κάνει να αναρωτιέστε το γεγονός ότι ένας μάρτυρας που άκουγε και έβλεπε τον Ιησού (ﷺ‬) καθώς ανήκε στον κλήρο του, όπως υποτίθεται ότι έκανε ο μαθητής Ματθαίος, αντί να γράφει τις δικές του, από πρώτο χέρι εντυπώσεις του «Κυρίου του» πήγαινε και έκλεβε από τα κείμενα ενός νεαρού (του Μάρκου) που ήταν ένα δεκάχρονο αγόρι όταν ο Ιησούς (ﷺ‬) επέκρινε το έθνος του; Γιατί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας να αντιγράψει από κάποιον σύντροφο που ο ίδιος έγραφε από παραδόσεις; Ο μαθητής Ματθαίος δεν θα έκανε κάτι τόσο ανόητο. Επειδή ένα ανώνυμο κείμενο επιβλήθηκε στο τίμιο όνομα του Ματθαίου.

 ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ Ή ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΑΓΩΓΗ

Λογοκλοπή σημαίνει λογοτεχνική κλοπή. Αντιγράφει κανείς λέξη προς λέξη από το κείμενο κάποιου άλλου, και το προβάλλει ως δικό του και αυτό είναι γνωστό ως λογοκλοπή. Αυτό είναι κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στους 40 ή περισσότερους ανώνυμους συγγραφείς των βιβλίων της Βίβλου. Οι Χριστιανοί καυχιούνται για μια υποτιθέμενη κοινή χορδή ανάμεσα στους συγγραφείς των 66 Προτεσταντικών εγχειριδίων και στους συγγραφείς των 73 Ρωμαιοκαθολικών εγχειριδίων που ονομάζεται η «Ιερή Βίβλος». Υπάρχει ναι κάποια κοινή χορδή, καθώς ο Ματθαίος και ο Λουκάς, ή όποιοι ήταν, έχουν διαπράξει λογοκλοπή κατά 85% από  το Μάρκο! Ο Παντοδύναμος Θεός δεν υπαγόρευσε τις ίδιες λέξεις στους συνοπτικούς. Οι ίδιοι οι Χριστιανοί το παραδέχονται αυτό, γιατί δεν πιστεύουν στη δια στόματος έμπνευση, όπως κάνουν οι Μουσουλμάνοι για το Ιερό Κοράνιο.[13]

Η κατά 85% λογοκλοπή του Ματθαίου και του Λουκά φαίνεται ίσως ασήμαντη συγκριτικά με τη λογοτεχνική απαγωγή των συγγραφέων της Παλαιάς Διαθήκης, όπου παρατηρείται 100% κλοπή στο αποκαλούμενο Βιβλίο του Θεού. Χριστιανοί μελετητές του κύρους του Αρχιεπισκόπου Κένεθ Κραγκ αποκαλούν κατ’ ευφημισμό την κλοπή αυτή «αναπαραγωγή»[14] και υπερηφανεύονται γι’ αυτό.

 ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Ο Δρ. Σκρότζι (αναφέρθηκε προηγουμένως) αναφέρεται με μεγάλο ενθουσιασμό στο βιβλίο[15] του, σε κάποιον Δρ. Τζόζεφ Πάρκερ για το ανεπανάληπτο εγκώμιο του για τη Βίβλο:

«ΤΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ!…ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΣΝΟΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΜΙΣΟ-ΕΙΠΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΙΚΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (στη Θρησκευτική Παγκόσμια Λογοτεχνία) ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;» Ένα αναμφίβολα πανέμορφο περιδέραιο λέξεων και φράσεων! Πολύς θόρυβος για το τίποτα και χονδροειδής βλασφημία κατά του Παντοδύναμου Θεού για την έγκριση ενός τέτοιου ντροπιαστικού συνονθυλεύματος. Και όμως, οι Χριστιανοί καυχιούνται για τα ίδια τα  ελαττώματα του βιβλίου τους, όπως ο Ρωμαίος για την «ελιά» στα χείλη της Ιουλιέτας!

 ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 100%

Για να αποδείξω το βαθμό λογοκλοπής που ασκείται από τους «εμπνευσμένους» συγγραφείς της Βίβλου, ζήτησα από το κοινό κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Πανεπιστήμιου του Κέιπ Τάουν που διεξήχθη ανάμεσα σε μένα και τον Καθηγητή Κάμστι, Επικεφαλής του Τμήματος Θεολογίας με θέμα «Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;» να ανοίξουν τις Βίβλους τους.

Μερικοί Χριστιανοί αρέσκονται ιδιαίτερα στο να κρατούν τις Βίβλους τους κάτω από το μπράτσο τους όταν λαμβάνουν χώρα θρησκευτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Μοιάζουν να είναι εντελώς αβοήθητοι χωρίς αυτό το βιβλίο. Στην εισήγησή μου, ένας αριθμός από το κοινό, άρχισε να ξεφυλλίζει τις σελίδες. Τους ζήτησα να ανοίξουν το Κεφάλαιο 37 στο «Βιβλίο του Ησαΐα». Όταν ήταν έτοιμοι, τους ζήτησαν να συγκρίνουν το δικό μου «Ησαϊα:37» με το δικό τους «Ησαϊα:37» ενώ θα διαβάζω, για να δούμε αν είναι πανομοιότυπα. Ξεκίνησα, διαβάζοντας αργά. Εδάφια 1,2,4,10,15 και εξής μέχρι το τέλος του κεφαλαίου. Ρωτούσα συνεχώς μετά από κάθε εδάφιο αν αυτό που διάβαζα ήταν ίδιο με τα δικά τους εδάφια της Βίβλου. Επαναλάμβαναν συνεχώς συγχρονισμένοι –«Ναι!», «Ναι!». Στο τέλος του κεφαλαίου, με τη Βίβλο ακόμη ανοιχτή στα χέρια μου στο σημείο από το οποίο ξεκίνησα να διαβάζω, ζήτησα από τον Πρόεδρο να αποκαλύψει στο κοινό ότι δεν διάβαζα από τον Ησαΐα 37 καθόλου, αλλά από το 2 Βασιλέων 19! Το κοινό διαπέρασε μια τρομερή κατάπληξη! Είχα, έτσι, επιβεβαιώσει 100% λογοκλοπή στην «Ιερή Βίβλο.» (Βλ. παρακάτω)

Με άλλα λόγια, το Ησαΐας 37 και το 2 Βασιλέων 19 είναι πανομοιότυπα, λέξη προς λέξη. Ωστόσο, έχουν αποδοθεί σε δύο διαφορετικούς συγγραφείς, αιώνες μακριά ο ένας από τον άλλο, οι οποίοι, οι Χριστιανοί ισχυρίζονται, οτί εμπνεύστηκαν από το Θεό.

Ποιος αντιγράφει ποιον; Ποιος κλέβει από ποιον; Οι 32 γνωστοί μελετητές της Αναθεωρημένης Επίσημης Έκδοσης –RSV- λένε ότι ο συγγραφέας του Βιβλίου των Βασιλέων είναι «ΑΓΝΩΣΤΟΣ»! Ακολουθούν παρακάτω σε μετάφραση τα αντίστοιχα κεφάλαια της RSV. Τις σημειώσεις της Βίβλου ετοίμασε και επιμελήθηκε ο Αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Τζ. Φαντ, Γενικός Γραμματέας της Βιβλικής Κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Φυσικά, αν ο Σεβασμιότατος  κύριος της Χριστιανοσύνης δεν πίστευε στο ελάχιστο ότι η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού, θα το έλεγαν, αλλά ειλικρινά (από ντροπή;) ομολογούν: «Συγγραφέας –ΑΓΝΩΣΤΟΣ!» Είναι έτοιμοι να προβούν σε μεγάλα λόγια για τις Γραφές, οι οποίες μπορεί να γράφτηκαν από κάποιον Τομ, Ντικ ή Χάρι και περιμένουν όλοι να τις θεωρήσουν ως το Λόγο του Θεού –Θεός φυλάξοι!

100% ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

ΙΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ 19

ΗΣΑΙΑΣ 37

1 ΚΑΙ όταν το άκουσε ο βασιλιάς Εζεκίας, ξέσχισε τα ιμάτιά του, και σκεπάστηκε με σάκο, και μπήκε μέσα στον οίκο τού Κυρίου.  2 Και έστειλε τον Ελιακείμ, τον οικονόμο, και τον Σομνά, τον γραμματέα, και τους πρεσβύτερους των ιερέων, σκεπασμένους με σάκους, προς τον προφήτη Ησαϊα, τον γιο τού Αμώς.  3 Και του είπαν: Έτσι λέει ο Εζεκίας: Η ημέρα αυτή είναι ημέρα θλίψης, και ονειδισμού, και βλασφημίας· επειδή, τα παιδιά ήρθαν στην ώρα τής γέννας, όμως δεν υπάρχει δύναμη στην ετοιμόγεννη· 

5 Και ήρθαν στον Ησαϊα οι δούλοι τού βασιλιά Εζεκία.

10 Έτσι θα πείτε στον Εζεκία, τον βασιλιά τού Ιούδα, λέγοντας: Ο Θεός σου, επάνω στον οποίο έχεις το θάρρος σου, ας μη σε εξαπατάει, λέγοντας: Η Ιερουσαλήμ δεν θα παραδοθεί στο χέρι τού βασιλιά τής Ασσυρίας·  11 δες, εσύ άκουσες τι έκαναν οι βασιλιάδες τής Ασσυρίας σε όλους τους τόπους, καταστρέφοντάς τους· κι εσύ θα λυτρωθείς; 

12 Μήπως οι θεοί των εθνών λύτρωσαν εκείνους που οι πατέρες μου κατέστρεψαν, την Γωζάν, και τη Χαρράν, και τη Ρεσέφ, και τους γιους τού Εδέν, που ήσαν στην Τελασσάρ; 

14 Και ο Εζεκίας, παίρνοντας την επιστολή από το χέρι των πρεσβευτών, τη διάβασε· και ο Εζεκίας ανέβηκε στον οίκο τού Κυρίου, και την ξετύλιξε μπροστά στον Κύριο. 

15 Και προσευχήθηκε ο Εζεκίας μπροστά στον Κύριο, λέγοντας: Κύριε, Θεέ τού Ισραήλ, που κάθεσαι επάνω στα χερουβείμ, εσύ ο ίδιος είσαι ο Θεός, ο μόνος, όλων των βασιλείων τής γης· εσύ έκανες τον ουρανό και τη γη· 

36 Και ο Σενναχειρείμ, ο βασιλιάς τής Ασσυρίας, σηκώθηκε και έφυγε, και γύρισε, και κατοίκησε στη Νινευή.  37 Κι ενώ προσκυνούσε στον οίκο τού θεού του, του Νισρώκ, ο Αδραμμέλεχ και ο Σαρασάρ, οι γιοι του, τον πάταξαν με μάχαιρα· κι αυτοί έφυγαν στη γη τής Αρμενίας· και αντ' αυτού βασίλευσε ο γιος του ο Εσαραδδών.

1 ΚΑΙ όταν το άκουσε ο βασιλιάς Εζεκίας, ξέσχισε τα ιμάτιά του, και σκεπάστηκε με σάκο, και μπήκε στον οίκο τού Κυρίου.  2 Και έστειλε, τον Ελιακείμ τον οικονόμο, και τον Σομνά τον γραμματέα, και τους πρεσβύτερους των ιερέων, σκεπασμένους με σάκους,, προς τον προφήτη Ησαϊα, τον γιο τού Αμώς·  3 Και του είπαν: Έτσι λέει ο Εζεκίας: Αυτή η ημέρα είναι ημέρα θλίψης, και ονειδισμού, και βλασφημίας· επειδή, τα παιδιά ήρθαν στην ακμή τής γέννας, όμως δεν υπάρχει δύναμη σ' αυτή που γεννάει· 

5 Και ήρθαν στον Ησαϊα οι δούλοι τού βασιλιά Εζεκία. 

10 Έτσι θα πείτε στον Εζεκία, τον βασιλιά τού Ιούδα, λέγοντας: Ο Θεός σου, επάνω στον οποίο έχεις το θάρρος σου, ας μη σε εξαπατάει, λέγοντας: Η Ιερουσαλήμ δεν θα παραδοθεί στο χέρι τού βασιλιά τής Ασσυρίας.  11 Δες, εσύ άκουσες τι0 έκαναν οι βασιλιάδες τής Ασσυρίας σε όλους τούς τόπους, καταστρέφοντάς τους· και εσύ θα λυτρωθείς;

12 Μήπως οι θεοί των εθνών λύτρωσαν εκείνους, που οι πατέρες μου κατέστρεψαν, τη Γωζάν, και τη Χαρράν, και τη Ρεσέφ, και τους γιους τού Εδέν, που είναι στην Τελασσάρ; 

14 Και παίρνοντας ο Εζεκίας την επιστολή από το χέρι των πρεσβευτών, τη διάβασε· και ο Εζεκίας ανέβηκε στον οίκο τού Κυρίου, και την ξετύλιξε μπροστά στον Κύριο.  15 Και ο Εζεκίας προσευχήθηκε στον Κύριο, λέγοντας:  16 Κύριε των δυνάμεων, Θεέ του Ισραήλ, εσύ που κάθεσαι επάνω στα χερουβείμ, εσύ ο ίδιος είσαι ο Θεός, ο μόνος, όλων των βασιλείων τής γης· εσύ έκανες τον ουρανό και τη γη. 

37 Και σηκώθηκε και έφυγε, και επέστρεψε ο Σενναχειρείμ, ο βασιλιάς τής Ασσυρίας, και κατοίκησε στη Νινευή.  38 Κι ενώ προσκυνούσε στον οίκο τού Νισρώκ, του θεού του, ο Αδραμμέλεχ και ο Σαρασάρ, οι γιοι του, τον χτύπησαν με μάχαιρα, κι αυτοί έφυγαν στη γη τής Αρμενίας· και αντ' αυτού βασίλευσε ο Εσαραδδών, ο γιος του.

 ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

(Για μια πλήρη λίστα όλων των βιβλίων της Αγίας Γραφής και των συγγραφέων τους, επωφεληθείτε από την Αναθεωρημένη Επίσημη Έκδοση –RSV- του Collins «με» τους σχολιασμούς της). Τι έχουν να πουν οι Χριστιανοί λόγιοι για το «Βιβλίο του Ησαΐα»; Λένε: «ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΗΣΑΙΑ. ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.». Ενόψει των εξομολογήσεων των μελετητών της Βίβλου, δε θα πάρουμε να εξετάσουμε τον καημένο τον Ησαΐα. Μπορούμε να αποδώσουμε αυτήν τη λογοκλοπή στο Θεό! Πόσο βλάσφημο θα ήταν αυτό! Ο Καθηγητής Κάμπτσι επιβεβαίωσε στην ώρα των ερωτήσεων στο τέλος του προαναφερθέντος συνεδρίου ότι «οι Χριστιανοί δεν πιστεύουν στην προφορική έμπνευση της Βίβλου». Έτσι, ο Παντοδύναμος Θεός δεν υπαγόρευσε αφηρημένα την ίδια ιστορία δύο φορές! Ανθρώπινα χέρια, όλα τους πολύ ανθρώπινα, κατέστρεψαν τον αποκαλούμενο Λόγο του Θεού –τη Βίβλο. Ωστόσο, οι κήρυκες τις Βίβλου επιμένουν ότι «κάθε λέξη, κόμμα και τελεία της Βίβλου είναι ο Λόγος του Θεού.»

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΤΑ

 ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Πώς γνωρίζουμε ένα βιβλίο που ισχυρίζονται ότι προέρχεται από το Θεό, προέρχεται όντως απ’ Αυτόν; Ένα από τα πολλά τεστ που μπορούμε να διεξάγουμε είναι αν το μήνυμα που προέρχεται από τον Παντογνώστη είναι συνεπές σε όλο του το εύρος, καθώς το βιβλίο του Παντογνώστη πρέπει να είναι συνεπές σε όλο του το εύρος. Πρέπει να απέχει από αλλοιώσεις και αντιφάσεις. Αυτό ακριβώς είναι που λέει το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ, το Βιβλίο του Θεού:

{ «Μα δεν συλλογίζονται, το Κοράνιο;» Αν ήταν από άλλον εκτός από τον Αλλάχ, θα έβρισκαν σίγουρα μέσα του πολλές αντιφάσεις. } (Ιερό Κοράνιο 4:82)

 Ο ΘΕΟΣ Ή Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ;

Αν ο Παντοδύναμος Θεός θέλει να εξακριβώσουμε την αυθεντικότητα του Βιβλίου Του (του Ιερού Κορανίου) με αυτή τη λυδία λίθο (εξακρίβωση της αλήθειας), γιατί να μην εφαρμόσουμε την ίδια δοκιμασία στα υπόλοιπα βιβλία που υποτίθεται προέρχονται από Αυτόν; Δε θέλουμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο με τα λόγια όπως έχουν κάνει οι Χριστιανοί. Θα συμφωνήσετε από τις αναφορές των χριστιανών λογίων που σας έχω δώσει, που μας αποδεικνύουν ότι η Βίβλος ΔΕΝ είναι ο Λόγος του Θεού, μα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι στην πραγματικότητα μας έχουν πείσει για το αντίθετο.

Ένα κλασσικό παράδειγμα αυτής της αρρώστιας προέρχεται από το πρόσφατο παρελθόν, όταν η Αγγλικανική Σύνοδος συνεδρίαζε στο Γκράχαμστόουν. Ο αιδεσιμότατος Μπιλ Μπέρνετ, ο Αρχιεπίσκοπος, κήρυττε στο ποίμνιό του. Δημιούργησε μια σύγχυση στην Αγγλικανική κοινότητά του. Ένας πολυμαθής Εγγλέζος, απευθυνόμενος σε μια ομάδα πολυμαθών ιερέων και επισκόπων, στη μητρική γλώσσα τους, τα Αγγλικά, που οι πολυμαθείς συνάδελφοί του τον παρεξηγήσανε. Σε τέτοια έκταση, που ο κ. Μακ Μίλλαν, μάλλον αγγλικανός κι αυτός, εκδότης της καθημερινής αγγλικής εφημερίδας «The Natal Mercury», στις 11 Δεκεμβρίου του 1979, είχε να πει τα παρακάτω, σχετικά με τη σύγχυση που είχε προκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος ανάμεσα στον κλήρο του.

«ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΕΡΝΕΤΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΑΦΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΕΥΡΕΩΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ.»

Τα αγγλικά ως γλώσσα δεν έχουν τίποτα κακό, μα δε βλέπετε ότι ο χριστιανός εκπαιδεύεται σε μπερδεμένο τρόπο σκέψης όσον αφορά όλα τα θρησκευτικά ζητήματα; Ο «άρτος» στη Θεία Κοινωνία δεν είναι άρτος, μα «σώμα»; Ο «οίνος» είναι «αίμα»; Οι «τρεις» είναι «Ένας»; Και ο «άνθρωπος» είναι «Θεός»; Μα μην κάνετε λάθος, δεν είναι τόσο απλός όταν έχει να κάνει με την επίγεια βασιλεία, είναι τότε πάρα πολύ ακριβής. Πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί όταν έρχεστε σε επαφή μαζί του! Μπορεί να σας πουλήσει χωρίς να το καταλάβετε!

Τα παραδείγματα που θα παραθέσω προς τεκμηρίωση των λεγομένων μου περί αντιφάσεων στο υποτιθέμενο Βιβλίο του Θεού, θα φανούν πανεύκολα για να τα ακολουθήσει και να τα κατανοήσει ακόμα κι ένα μικρό παιδί. Δείτε παρακάτω.

2 Σαμουήλ 24

Η απαρίθμηση

1. ΚΑΙ εξάφθηκε ξανά η οργή τού Κυρίου ενάντια στον Ισραήλ, και διέγειρε τον Δαβίδ εναντίον τους για να πει: Πήγαινε, απαρίθμησε τον Ισραήλ και τον Ιούδα.

Ενώ ο συγγραφέας του 2 Σαμουήλ αναφέρει τον Θεό ως αφεντικό της κατάστασης, ο συγγραφέας του 1 Χρονικών παρακάτω το αποδίδει στον Διάβολο:

1 Χρονικών 21

Η απαρίθμηση

ΟΜΩΣ, ο σατανάς σηκώθηκε ενάντια στον Ισραήλ, και παρακίνησε τον Δαβίδ να απαριθμήσει τον Ισραήλ.

Εκτός από το ότι δείχνει υποταγή στον Θεό, που σημειώνεται και αλλού, εδώ στον Σατανά δίνονται και καθήκοντα. Αυτή η διχοτομία από μέρους του συγγραφέα του Χρονικών μού θυμίζει την ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας που άναψε ένα κερί στον Άγιο Μιχαήλ και άλλο ένα στον Διάβολο. Έτσι, είτε πήγαινε στον παράδεισο, είτε στην κόλαση, θα είχε έναν φίλο. Αυτός που έγραψε το Χρονικών εξασφάλισε ότι θα είχε έναν φίλο στο δικαστήριο Πάνω, κι έναν φίλο στο δικαστήριο Κάτω. Ήθελε και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο.

Θα παρατηρήσετε ότι οι συγγραφείς των Χρονικών και Σαμουήλ μάς λένε την ίδια ιστορία για το ότι ο Δαυίδ έκανε απογραφή του πληθυσμού των Εβραίων. Από πού πήρε ο Δαυίδ την έμπνευση για να προβεί σ’ αυτήν την πράξη; Ο Συγγραφέας του 2 Σαμουήλ 24:1 λέει ότι ο «Κύριος», ο Θεός ήταν που ΔΙΕΓΕΙΡΕ τον Δαυίδ, μα ο συγγραφέας του 1 Χρονικών 21:1 λέει ότι ήταν ο «Σατανάς» που τον ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ να κάνει κάτι τέτοιο. Πώς θα μπορούσε ο Παντοδύναμος Θεός να είναι η πηγή αυτών των αντιφατικών «Εμπνεύσεων»; Είναι ο Θεός ή ο Σατανάς! Σε ποια θρησκεία το «ΣΑΤΑΝΑΣ» συνωνυμεί με το «Θεός»; Δε μιλώ για το «Σατανισμό», μια «μούχλα» που επεκτείνεται  μέσα στο Χριστιανισμό, στην οποία πρώην Χριστιανοί λατρεύουν τον Διάβολο. Ο Χριστιανισμός είναι ο πιο παραγωγικός στο να αναπαράγει -ισμούς. Αθεϊσμό, Κομμουνισμό, Φασισμό, Ολοκληρωτισμό, Ναζισμό, Μορμονισμό, Χριστιανικό Σκεπτικισμό, και τώρα Σατανισμό. Τι άλλο θα γεννήσει ο Χριστιανισμός;

Η «Ιερή Βίβλος» αναλώνεται σε κάθε είδους αντιφατικές ερμηνείες. Αυτό είναι το καύχημα των Χριστιανών! «ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» (Από «Η καθαρή αλήθεια», Αμερικανικό Χριστιανικό περιοδικό, υπό τον τίτλο: «ΒΙΒΛΟΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.» Ιούλιος, 1975)

 ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ;

Εφ’ όσον σας προσκομίσω περισσότερες αποδείξεις από το Σαμουήλ και το Χρονικών, το θεωρώ συνετό να καθορίσουμε πρώτα τους συγγραφείς τους αντί να θεωρούμε τον Θεό υπεύθυνο γι’ αυτές τις ασυναρτησίες. Οι αναθεωρητές της Αναθεωρημένης έκδοσης (RSV) λένε:

1 ΣΑΜΟΥΗΛ: Συγγραφέας: «Άγνωστος» (μονολεκτικά)

2 ΧΡΟΝΙΚΩΝ: Συγγραφέας: «Άγνωστος», πιθανόν συλλέχθηκε και επιμελήθηκε από τον Έζρα.

Πρέπει να θαυμάσουμε την ταπεινοφροσύνη αυτών των λογίων της Βίβλου, μα τα «πιθανόν», «μάλλον» και «ίσως» τους πάντοτε εκλαμβάνονται ως «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ» από τους αμνούς τους. Γιατί να κάνουμε τον καημένο τον Έζρα ή τον Ησαΐα αποδιοπομπαίους τράγους γι’ αυτούς τους ανώνυμους συγγραφείς;

 ΤΡΙΑ Ή ΕΠΤΑ;

Σημειώστε την αναφορά παραπάνω. Συγκρίνετε τα δύο αποσπάσματα. Στο 2 Σαμουήλ 24:13 λέει: «Ήρθε, λοιπόν, ο Γαδ στον Δαβίδ, και του ανήγγειλε, και του είπε…» Αυτές οι λέξεις αναπαράγονται επί λέξει στο 1 Χρονικών 21:11, εκτός από την επανάληψη: «ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ», το οποίο έχει αφαιρεθεί! Μα ενώ αφαιρούσε αυτήν την άχρηστη φράση, ο συγγραφέας κλάδεψε και το χρονικό διάστημα, από «ΕΠΤΑ» χρόνια στα «ΤΡΙΑ». Τι είπε ο Θεός στον Γαδ, τρία ή επτά χρόνια πείνας;

 ΤΙ ΟΡΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Ή 7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΝΑΣ;

2 Σαμουήλ 24

13 Ήρθε, λοιπόν, ο Γαδ στον Δαβίδ, και του ανήγγειλε, και του είπε: Θέλεις νάρθουν επάνω σου επτά χρόνια πείνας, επάνω στη γη σου; Ή, τρεις μήνες να φεύγεις μπροστά από τους εχθρούς σου, και να σε καταδιώκουν; Ή, τρεις ημέρες να υπάρχει θανατικό στη γη σου; Τώρα, σκέψου, και δες ποια απάντηση θα φέρω σ' αυτόν που με έστειλε.

1 Χρονικών 21

11 Ήρθε, λοιπόν, ο Γαδ στον Δαβίδ, και του είπε: Έτσι λέει ο Κύριος: Διάλεξε για τον εαυτό σου, 12 ή τρία χρόνια πείνας ή τρεις μήνες να φθείρεσαι μπροστά από τους πολεμίους σου, και να σε προφταίνει η μάχαιρα των εχθρών σου, ή τρεις ημέρες τη ρομφαία τού Κυρίου, και το θανατικό, στη γη, και τον άγγελο του Κυρίου να εξολοθρεύει σε όλα τα όρια του Ισραήλ. Τώρα, λοιπόν, δες ποιον λόγο θα αναφέρω σ' εκείνον που με έστειλε.

Αν είναι ο Θεός ο συγγραφέας κάθε λέξης, κόμματος και τελείας της Βίβλου, όπως λένε οι Χριστιανοί, τότε είναι και συγγραφέας αυτής της αριθμητικής ασυμφωνίας;

 ΟΚΤΩ Ή ΔΕΚΑΟΚΤΩ;

Δες παρακάτω. Σύγκρινε τις δύο παραπομπές. Το 2 Χρονικών 36:9 μάς λέει ότι ο Ιωαχείν ήταν 8 χρονών όταν άρχισε να βασιλεύει, ενώ το 2 Βασιλέων 24:8 λέει ότι ήταν δεκαοκτώ όταν άρχισε να βασιλεύει. Ο «άγνωστος» συγγραφέας του Βασιλέων πρέπει να είχε λόγο που σκέφτηκε: «Τι κακό μπορεί να είχε κάνει ένα οκτάχρονο παιδί για να αξίζει την παραίτησή του από το θρόνο;», έτσι προσέθεσε γενναιόδωρα δέκα χρόνια, για να κάνει τον Ιωαχείν αρκετά ώριμο για να αξίζει την οργή του Θεού. Ωστόσο, έπρεπε κάπως να εξισορροπήσει την αλλοίωση, κι έτσι έκοψε δέκα μέρες από τη διάρκεια της βασιλείας του. Προσέθεσε 10 ΧΡΟΝΙΑ στην ηλικία και αφαίρεσε 10 ΜΕΡΕΣ από τη βασιλεία; Θα μπορούσε ο Παντοδύναμος Θεός να πει δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα για το ίδιο θέμα;

 ΠΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΧΕΙΝ, ΟΚΤΩ Ή ΔΕΚΑΟΚΤΩ;

Μεταξύ οκτώ και δεκαοκτώ, υπάρχει ένα κενό ή μια διαφορά δέκα ολόκληρων χρόνων! Μπορούμε να πούμε (Θεός Φυλάξει!) ότι ο Παντογνώστης και ο Παντοδύναμος δεν ήξερε να μετράει, και γι’αυτό δεν γνώριζε την διαφορά μεταξύ 8 και 18;

2 Χρονικών 36:9

«Ο ΙΩΑΧΕΙΝ ήταν ηλικίας 8 χρόνων όταν βασίλευσε, και βασίλευσε τρεις μήνες και δέκα ημέρες στην Ιερουσαλήμ· και έπραξε πονηρά μπροστά στον Κύριο.»

2 Βασιλέων 24:8

«Ο ΙΩΑΧΕΙΝ ήταν ηλικίας 18 χρόνων, όταν βασίλευσε· και βασίλευσε στην Ιερουσαλήμ τρεις μήνες. Και το όνομα της μητέρας του ήταν Νεουσθά, θυγατέρα τού Ελναθάν από την Ιερουσαλήμ.»

 ΠΕΖΙΚΟ Ή ΙΠΠΙΚΟ;

Συγκρίνετε τις δύο αναφορές στην επόμενη σελίδα. Πόσους αναβάτες στα άρματα σκότωσε ο Δαυίδ; Επτακόσιους ή επτά χιλιάδες; Και επιπλέον, σκότωσε 40.000 ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ή 40.000 ΠΕΖΟΥΣ; Αυτό που υπονοείται από τις αντιφάσκουσες αναφορές στο 2 Σαμουήλ 10:18 και στο 1 Χρονικών 19:18 είναι όχι μόνον ότι ο Θεός δεν ξεχώριζε τη διαφορά μεταξύ εκατοντάδων και χιλιάδων, αλλά δε μπορούσε καν να ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ ΠΕΖΙΚΟΥ και ΙΠΠΙΚΟΥ! Είναι προφανές ότι η βλασφημία μεταμφιέζεται στο Χριστιανικό λεξικό ως «έμπνευση»!

 700 Ή 7.000;

Είναι σίγουρα «μηδαμινό», για την ευκολία αυτών που αγαπούν τη Βίβλο ότι ένα ολόκληρο μηδενικό είτε προστέθηκε στο 700 είτε αφαιρέθηκε από το 7.000, κάνοντας έτσι τα μπερδεμένα βιβλικά μαθηματικά ακόμα πιο περίπλοκα!

2 Σαμουήλ 10:18

Και οι Σύριοι έφυγαν από μπροστά από τον Ισραήλ· και ο Δαβίδ εξολόθρευσε από τους Συρίους 700 άμαξες, και 40.000 καβαλάρηδες, και τον Σωβάκ, τον αρχιστράτηγό τους, τον πάταξε και πέθανε εκεί.

1 Χρονικών 19:18

Και οι Σύριοι έφυγαν μπροστά από τον Ισραήλ· και ο Δαβίδ εξολόθρευσε από τους Συρίους 7.000 άμαξες, και 40.000 πεζούς· και τον Σωφάκ, τον αρχιστράτηγο, τον θανάτωσε.

 Ο ΘΕΟΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ;

Όσον αφορά το ότι οι «εμπνευσμένοι συγγραφείς» της Βίβλου δε γνώριζαν τη διαφορά μεταξύ ΠΕΖΩΝ και ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΩΝ, είναι πολύ σοβαρό γιατί εδώ δεν κατηγορούνται «αυτοί» αλλά ο ίδιος ο Θεός, ως πηγή αυτής της έμπνευσης, για το ότι δε γνώριζε τη διαφορά μεταξύ ΠΕΖΙΚΟΥ και ΙΠΠΙΚΟΥ. Ή είναι πιθανόν οι Σύριοι που τράπηκαν σε φυγή από το Ισραήλ να ήταν Κένταυροι. Είναι πιθανόν αυτά τα «πλάσματα» να ξεπετάχτηκαν από την κλασσική μυθολογία για να μπερδέψουν τους πολύ αφελείς συγγραφείς.

 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σολομώντας στη δόξα του ξεκίνησε να χτίζει ένα βασιλικό παλάτι για τον ίδιον, κάτι που του πήρε 13 χρόνια. Το μαθαίνουμε αυτό από το 1ο Βιβλίο των Βασιλέων, στο κεφάλαιο 7. Θυμάστε το καύχημα του Δρα Πάρκερ (νωρίτερα) σχετικά με «ολόκληρες σελίδες που προέρχονται από δυσνόητα ονόματα»; Λοιπόν, δεν ξεπερνιούνται με ανοησία αυτό το κεφάλαιο 7 και το κεφάλαιο 45 του Ιεζεκιήλ. Το χρωστάς στον εαυτό σου να το διαβάσεις μια φορά στη ζωή σου. Μετά απ’ αυτό, θα εκτιμήσεις επιτέλους το Ιερό Κοράνιο! Εάν δεν έχεις τη Βίβλο, μπορείς να την αποκτήσεις δωρεάν από το internet! Πάρε τη Βίβλο σου και χρησιμοποίησε χρωματική κωδικοποίηση για ευκολία σου. Μπορείς να χρωματίσεις τις διάφορες βιβλικές αναφορές αυτού του βιβλίου στη Βίβλο σου: Κίτρινο για όλες τις αντιφάσεις. Κόκκινο για άσεμνο περιεχόμενο. Και πράσινο για λογικές, αποδεκτές ρήσεις, όπως αυτές που ανέφερα στην αρχή του βιβλίου, δηλαδή για λέξεις που εύκολα μπορείς να αναγνωρίσεις ότι είναι του Θεού και των Αγγελιαφόρων Του. Με αυτήν την απλή προετοιμασία, θα είσαι έτοιμος να αντικρούσεις και να μπερδέψεις οποιονδήποτε λόγιο της Βίβλου που έρχεται στο δρόμο σου! «ΑΝ ΙΔΡΩΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΟΥ.» (Χιάνγκ Κάι Σεκ)

Ο ΘΕΟΣ, ΩΣ ΧΤΙΣΤΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΗΣ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΣΟΥ)

 1 ΒΑΣΙΛΕΩΝ Κεφάλαιο 7

1 ΚΑΙ ο Σολομώντας έχτισε το σπίτι του σε 13 χρόνια, και αποτέλειωσε ολόκληρο το σπίτι του. 

(«ΚΑΙ στο τέλος των 20 χρόνων, κατά τους οποίους ο Σολομώντας οικοδόμησε τον οίκο τού Κυρίου, και το παλάτι του,..» 2 Χρονικών (8:1))

2 Και έκτισε το σπίτι τού δάσους τού Λιβάνου· το μάκρος του ήταν 100 πήχες, και το πλάτος του 50 πήχες, και το ύψος του 30 πήχες, επάνω σε τέσσερις σειρές από κέδρινους στύλους, με δοκάρια κέδρινα επάνω στους στύλους.

(« …και 300 ασπίδες από σφυρήλατο χρυσάφι· 300 σίκλοι από χρυσάφι ξοδεύτηκαν για κάθε ασπίδα. Και ο βασιλιάς τις έβαλε στο παλάτι του δάσους τού Λιβάνου.» 2 Χρονικών (9:16), Περίπου 150 πόδια)

3 Και σκεπάστηκε με κέδρο από πάνω από τα δοκάρια, που στηρίζονταν επάνω σε 45 στύλους, 15 στη σειρά.  4 Και υπήρχαν παράθυρα σε τρεις σειρές, και ανταποκρινόταν παράθυρο με παράθυρο σε τρεις σειρές.  5 Και όλες οι πόρτες και οι παραστάτες ήσαν τετράγωνες, με τα παράθυρα· και ανταποκρινόταν παράθυρο με παράθυρο σε τρεις σειρές.

6 Και έκανε τη στοά από στύλους· το μάκρος της ήταν 50 πήχες, και το πλάτος της 30 πήχες· και η στοά ήταν μπροστά από τους στύλους τού οίκου, ώστε οι στύλοι και οι δοκοί ήσαν απέναντί τους. 

7 Έκανε ακόμα μία στοά για τον θρόνο, όπου επρόκειτο να κρίνει, τη στοά τής κρίσης· και ήταν στρωμένη με κέδρο από το ένα μέρος τού εδάφους μέχρι το άλλο. 8 Και το σπίτι του, στο οποίο καθόταν, είχε μία άλλη αυλή από μέσα από τη στοά, που ήταν της ίδιας κατασκευής. Ο Σολομώντας έκανε ακόμα ένα σπίτι για τη θυγατέρα τού Φαραώ, που είχε πάρει, παρόμοιο μ' αυτή τη στοά.  9 Όλα αυτά ήσαν από πολύτιμες πέτρες, σύμφωνα με τα μέτρα που είχαν οι πριονισμένες πέτρες, πριονισμένες με πριόνι, από μέσα κι απέξω, από το θεμέλιο μέχρι το γείσωμα, κι απέξω μέχρι τη μεγάλη αυλή.  10 Και το θεμέλιο ήταν από πολύτιμες πέτρες, από πέτρες μεγάλες, από πέτρες δέκα πηχών, και από πέτρες οκτώ πηχών.  11 Και από πάνω ήσαν πολύτιμες πέτρες, σύμφωνα με το μέτρο εκείνων που ήσαν πριονισμένες πέτρες, και κέδροι.  12 Και η μεγάλη αυλή ολόγυρα ήταν από τρεις σειρές πριονισμένες πέτρες, και από μία σειρά δοκάρια κέδρινα, όπως η εσωτερική αυλή τού οίκου τού Κυρίου, και όπως η στοά τού οίκου. 

(«Και έκτισε την ενδότερη αυλή με τρεις σειρές από πελεκητές πέτρες, και με μία σειρά από κέδρινους δοκούς.», 1 Βασιλέων (6:36))

13 ΚΑΙ ο βασιλιάς Σολομώντας έστειλε και πήρε τον Χειράμ από την Τύρο.

14 Αυτός ήταν γιος μιας χήρας γυναίκας από τη φυλή Νεφθαλί, και ο πατέρας του ήταν άνδρας Τύριος, χαλκουργός· και ήταν γεμάτος από ικανότητα τέχνης, και σύνεσης, και επιστήμης στο να εργάζεται κάθε έργο με χαλκό. Και ήρθε στον βασιλιά Σολομώντα, και έκανε όλα τα έργα του. 

(«…στέλνω, λοιπόν, τώρα, έναν σοφό άνθρωπο, που έχει τη σύνεση του πατέρα μου Χουράμ, 14 είναι γιος μιας γυναίκας από τις θυγατέρες τού Δαν, και ενός Τύριου πατέρα, επιστήμονας στο να εργάζεται σε χρυσάφι, και σε ασήμι, σε χαλκό, σε σίδερο, σε πέτρες, και σε ξύλα, σε πορφύρα, και σε γαλάζιο, και σε βύσσο, και σε κόκκινο· και στο να σκαλίζει κάθε είδος σκαλίσματος, και να εφευρίσκει κάθε είδους εφεύρεση σε ό,τι του δοθεί, μαζί με τους σοφούς σου, και μαζί με τους σοφούς τού κυρίου μου του Δαβίδ, του πατέρα σου·», 2 Χρονικών 2:13-14)

(«Και τους λέβητες, και τα φτυάρια, και τις κρεάγρες, και όλα τα σκεύη τους, έκανε από γυαλιστερό χαλκό ο πατέρας του, ο Χουράμ, στον βασιλιά Σολομώντα, για τον οίκο τού Κυρίου.», 2 Χρονικών 4:16)

15 Επειδή, έχυσε δύο στύλους χάλκινους, 18 πήχες ύψος κάθε έναν στύλο· μία γραμμή από 12 πήχες περικύκλωνε κάθε έναν απ' αυτούς. 

(«Για τους στύλους, όμως, το ύψος τού ενός στύλου ήταν 18 πήχες, και μία ζώνη από 12 πήχες τον περικύκλωνε· και το πάχος του από τέσσερα δάχτυλα· ήταν κούφιος.», Ιερεμίας 52:21) 16 Και έκανε από χυτό χαλκό δύο επιθέματα, για να τα βάλει στις κορυφές των στύλων· το ύψος τού ενός επιθέματος ήταν πέντε πήχες, και το ύψος τού άλλου επιθέματος ήταν πέντε πήχες·  17 και δίχτυα πλεκτά εργασμένα αλυσιδωτά, από σύρματα, για τα επιθέματα που ήσαν στην κορυφή των στύλων· επτά για το ένα επίθεμα, και επτά για το άλλο επίθεμα.

Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΣΟΥ)

ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 45

1 ΚΑΙ όταν κληρώνετε τη γη για κληρονομιά, θα ξεχωρίσετε μια μερίδα στον Κύριο, μια άγια μερίδα από τη γη· το μάκρος θα είναι μάκρος 25.000 καλάμια, και το πλάτος 10.000· αυτό θα είναι άγιο σε όλα τα όριά του, ολόγυρα. 

(«Και θα την κληρώσετε στον εαυτό σας για κληρονομιά, μαζί με τους ξένους, που παροικούν ανάμεσά σας, όσοι γεννήσουν γιους ανάμεσά σας· και θα είναι σε σας ως αυτόχθονες ανάμεσα στους γιους Ισραήλ· και θα έχουν κληρονομιά μαζί σας, ανάμεσα στις φυλές τού Ισραήλ.», Ιεζεκιήλ 4722:)

(«Και κοντά στο όριο του Ιούδα, από την ανατολική πλευρά μέχρι τη δυτική πλευρά θα είναι το μερίδιο, που θα αφιερώσετε από 25.000 καλάμια σε πλάτος, και κατά μάκρος όπως ένα από τα άλλα μερίδια, από την ανατολική πλευρά μέχρι τη δυτική· και το αγιαστήριο θα είναι στο μέσον του. 9 Η μερίδα, που θα αφιερώσετε στον Κύριο, θα είναι από 25.000 κατά μάκρος, και 10.000 κατά πλάτος.», Ιεζεκιήλ 48:8-9)

2 Απ' αυτό, θα είναι για το αγιαστήριο 500 ως προς το μάκρος, με 500 ως προς το πλάτος, τετράγωνο, ολόγυρα· και 50 πήχες, ολόγυρα, για τα προάστιά του. 

(«Τον μέτρησε κατά τις τέσσερις πλευρές· είχε τοίχο, γύρω-γύρω, το μάκρος 500 καλάμια, και το πλάτος 500 καλάμια, για να κάνει χώρισμα ανάμεσα στον άγιο και τον βέβηλο τόπο.», Ιεζεκιήλ 42:20)

3 Σύμφωνα, λοιπόν, μ' αυτό το μέτρο θα μετρήσεις μάκρος 25.000, και πλάτος 10.000· και μέσα σ' αυτό θα είναι το αγιαστήριο, το άγιο των αγίων. 

4 Αυτό θα είναι από τη γη, άγια μερίδα για τους ιερείς, που υπηρετούν στο αγιαστήριο, αυτούς που πλησιάζουν για να υπηρετούν στον Κύριο· και θα είναι γι' αυτούς τόπος για σπίτια, και άγιος τόπος για το αγιαστήριο. 

(«10Και γι' αυτούς, τους ιερείς, αυτή θα είναι άγια μερίδα, προς τα βόρεια 25.000 κατά μάκρος, και προς τα δυτικά 10.000 κατά πλάτος, και προς τα ανατολικά 10.000 κατά πλάτος, και προς τα νότια 25.000 κατά μάκρος· και το αγιαστήριο του Κυρίου θα είναι στο μέσον του.  11 Αυτή θα είναι για τους ιερείς, που καθιερώθηκαν από τους γιους τού Σαδώκ, που φύλαξαν τη βάρδια μου, που δεν αποπλανήθηκαν στην αποπλάνηση των γιων Ισραήλ, όπως αποπλανήθηκαν οι Λευίτες.», Ιεζεκιήλ 48:10-11)

5 Και 25.000 μάκρος, και 10.000 πλάτος, θα έχουν οι Λευίτες για τον εαυτό τους, οι υπηρέτες τού οίκου, για ιδιοκτησία μαζί με 20 θαλάμους. 

6 Και θα δώσετε για ιδιοκτησία τής πόλης 5.000 πλάτος, και 25.000 μάκρος, κοντά στην άγια μερίδα· αυτό θα είναι για ολόκληρο τον οίκο Ισραήλ. 

7 Και για τον άρχοντα θα υπάρχει μερίδα, από εδώ και από εκεί από την άγια μερίδα, και την ιδιοκτησία τής πόλης, μπροστά από την άγια μερίδα, και μπροστά από την ιδιοκτησία τής πόλης, από το δυτικό προς δυσμάς, και από το ανατολικό προς ανατολάς· και το μάκρος θα είναι κοντά σε κάθε μία από τις μερίδες, από το δυτικό όριο προς το ανατολικό όριο. 

(«Και το υπόλοιπο θα είναι για τον άρχοντα, από εδώ και από εκεί, από την άγια μερίδα, και την ιδιοκτησία τής πόλης, απέναντι στις 25.000 τού αφιερώματος προς το ανατολικό όριο, και προς τη δύση απέναντι από τις 25.000 προς το δυτικό όριο, κοντά στις μερίδες τού άρχοντα. Έτσι θα είναι η άγια μερίδα· και το αγιαστήριο του οίκου στο μέσον του.», Ιεζεκιήλ 48:21)

8 Σε γη θα είναι γι' αυτόν η ιδιοκτησία, μέσα στον Ισραήλ· και οι άρχοντές μου δεν θα καταθλίβουν πλέον τον λαό μου· και θα δώσουν το υπόλοιπο της γης στον οίκο Ισραήλ, σύμφωνα με τις φυλές τους. 

(«Οι άρχοντές της είναι στο μέσον της, σαν λύκοι που αρπάζουν το θήραμα, για να ξεχύνουν αίμα, για να αφανίζουν ψυχές, για να αισχροκερδήσουν αισχροκέρδεια.», Ιεζεκιήλ 22:27) 

9 Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Αρκεί σε σας, άρχοντες του Ισραήλ· απομακρύνετε τη βία και την αρπαγή, και κάντε κρίση και δικαιοσύνη· σηκώστε τις καταδυναστείες σας από τον λαό μου, λέει ο Κύριος ο Θεός. 

10 Δίκαιη πλάστιγγα θα έχετε, και δίκαιο εφά, και δίκαιο βαθ. 

(«…ζύγια δίκαια, σταθμά δίκαια, εφά δίκαιο, και ιν δίκαιο, θα έχετε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας, που σας έβγαλα από τη γη τής Αιγύπτου,…», Λευιτικός 19:36)

11 Το εφά και το βαθ θα είναι τού ίδιου μέτρου, ώστε το βαθ να περιλαμβάνει το ένα δέκατο του χομόρ, και το εφά το ένα δέκατο του χομόρ· το μέτρο του θα είναι σύμφωνα με το χομόρ. 

12 Και ο σίκλος θα είναι 20 γερά· 20 σίκλοι, 25 σίκλοι, 15 σίκλοι, θα είναι η μνα σας. 

(«…αυτό θα δίνουν· όποιος περνάει στην απαρίθμηση, το μισό τού σίκλου, σύμφωνα με τον σίκλο τού αγίου· (ο σίκλος είναι 20 γερά·) μισό τού σίκλου θα είναι η προσφορά του Κυρίου.», Έξοδος 30:13)

13 Η προσφορά που υψώνεται, που θα προσφέρετε, είναι η εξής: Το ένα έκτο τού εφά από ένα χομόρ σιταριού· και θα δίνετε το ένα έκτο τού εφά από ένα χομόρ κριθαριού. 

 ΠΟΣΟ ΥΓΙΕΙΝΟ;

Τώρα, κοίτα παρακάτω και σημείωσε ότι ο συγγραφέας της 1 Βασιλέων 7:26 μέτρησε 2.000 μπάνια στο παλάτι του Σολομώντα, μα ο συγγραφέας του 2 Χρονικών (4:5) αυξάνει το βασιλικό μέτρημα κατά 50%, από 2.000 σε 3.000! Τι υπερβολή, και τι λάθος στο «Βιβλίο του Θεού»! Ακόμα κι αν ο Παντοδύναμος δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει, θα απασχολούταν με το να «εμπνεύσει» τόσο σημαντικές αντιφάσκουσες ανοησίες στους Εβραίους; Είναι η Βίβλος βιβλίο του Θεού; Είναι ο Λόγος του Θεού;

 Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 2.000 ΚΑΙ 3.000 ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 50% ΥΠΕΡΒΟΛΗ!

1 Βασιλέων 7

26. Και το πάχος της ήταν μία παλάμη, και το χείλος της ήταν κατασκευασμένο σαν το χείλος ενός ποτηριού, σαν ένα λουλούδι κρίνου· και χωρούσε 2.000 βαθ.

2 Χρονικών 4

5. Και το πάχος της ήταν μια παλάμη, και το χείλος της ήταν κατασκευασμένο σαν ένα χείλος ποτηριού, σαν ένα άνθος κρίνου· χωρούσε, μάλιστα, όταν ήταν γεμάτη, 3.000 βαθ.

Είτε πρόκειται με επίγνωση είτε χωρίς επίγνωση, η ανικατότητα του «εμπνευσμένου» συγγραφέα να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ 2.000 και 3.000 είναι ασυγχώρητη! Είναι μια προφανής αντίφαση! «ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΝΤΕ, Ή ΟΤΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.» - (Albert Schweizer), από το βιβλίο του: «In Search of the Historical Jesus./ Σε αναζήτηση του Ιστορικού Ιησού.» (σελ.22)

 ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Πριν κλείσω αυτήν τη σειρά των αντιφάσεων, ας σας δώσω ακόμα ένα παράδειγμα. Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα στη Βίβλο. Δείτε παρακάτω. Πάλι ο Σολομώντας! Στ’ αλήθεια, του αρέσει η υπερβολή. Μπροστά του ο πρώην Βασιλιάς του Ιράν ήταν μικρό παιδί! Ο συγγραφέας του 2 Χρονικών (9:25) δίνει στον Σολομώντα 1.000 περισσότερους στάβλους από τον αριθμό των μπάνιων που του είχε δώσει. «Και ο Σολομώντας είχε 4.000 σταύλους για άλογα.» Μα ο συγγραφέας του 1 Βασιλέων (4:26) είχε πραγματικά βασιλικές σκέψεις για τον βασιλικό του προστάτη! Πολλαπλασίασε τους σταύλους του Σολομώντα επί 1000%, από 4.000 σε 40.000 σταύλους αλόγων! Πριν κάποιος ετοιμόλογος ευαγγελιστής σάς ρίξει στάχτη στα μάτια ότι η διαφορά είναι μηδαμινή, μόλις ένα μηδενικό, και ότι κάποιος γραφέας εκ παραδρομής προσέθεσε ένα μηδενικό, να σας πω ότι οι Εβραίοι τον καιρό του Σολομώντα δεν ήξεραν το 0.  Οι Άραβες εισήγαγαν το ‘0’ στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη αιώνες αργότερα. Οι Εβραίοι έγραφαν τους αριθμούς ολογράφως στα γραπτά τους και όχι με ψηφία. Η ερώτησή μας είναι: «Ποιος είναι αυτός που έγραψε αυτήν τη συγκλονιστική ασυμφωνία των 36.000; Ήταν ο Θεός ή ο άνθρωπος;» Θα βρείτε αυτές τις αναφορές και πολλά άλλα συσχετιζόμενα στοιχεία σε ένα πολύ περιεκτικό βιβλίο: «Η ΒΙΒΛΟΣ – Ο Λόγος του Θεού ή ο λόγος του ανθρώπου;» του Α.Σ.Κ. Τζόομαλ.

Η διαφορά μεταξύ 4 χιλιάδων Και 40 χιλιάδων

2 Χρονικών

Κεφάλαιο 9:25

Και ο Σολομώντας είχε 4.000 σταύλους αλόγων και αμαξών, και 12.000 καβαλάρηδες, τους οποίους ο βασιλιάς έβαλε στις πόλεις των αμαξών, και κοντά του στην Ιερουσαλήμ.

είναι μόλις 36000!

1 Βασιλέων

Κεφάλαιο 4:26

Και ο Σολομώντας είχε 40.000 σταύλους αλόγων για τις άμαξές του, και 12.000 καβαλάρηδες.

Οι Εβραίοι δε χρησιμοποιούσαν το ‘0’ (μηδέν) στην Παλαιά Διαθήκη.


 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΚΤΩ

 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Χριστιανός προπαγανδιστής αρέσκεται στο να παραθέτει εδάφια ως απόδειξη ότι η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού.

«Ολόκληρη η γραφή είναι θεόπνευστη, και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για επανόρθωση, για διαπαιδαγώγηση, που γίνεται με δικαιοσύνη·» 2 Τιμόθεο (3:16)

Σημειώστε το τονισμένο «είναι». Ο Αιδεσιμότατος Σκόφιλντ μάς λέει σιωπηλά ότι το «είναι» δεν υπάρχει στο πρωτότυπο ελληνικό.

«Η Νέα Αγγλική Βίβλος» μεταφρασμένη από μια επιτροπή που εκπροσωπεί την Εκκλησία της Αγγλίας, την Εκκλησία της Σκωτίας, την Εκκλησία Μεθοδιστών, την Εκκλησιαστική Εκκλησία, την Ένωση Βαπτιστών, την Εκκλησία Πρεσβυτεριανών της Αγγλίας, κλπ κλπ, και τη ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, έχει παράγει την κοντινότερη μετάφραση από το πρωτότυπο ελληνικό κείμενο, το οποίο αξίζει να παραθέσουμε εδώ:

«πᾶσα γραφὴ θεόπνευστος καὶ ὠφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν, πρὸς ἔλεγχον, πρὸς ἐπανόρθωσιν, πρὸς παιδείαν τὴν ἐν δικαιοσύνῃ» 2 Τιμόθεο 3:16

Οι Ρωμαιοκαθολικοί στην Έκδοσή τους Ντουάι, είναι επίσης πιο πιστοί στη μετάφρασή τους απ’ ό,τι οι Προτεστάντες στην Αναθεωρημένη Έκδοσή –AV- τους. Λένε σε επί λέξει μετάφραση:

«Ολόκληρη η γραφή, θεόπνευστη, είναι ωφέλιμη για διδασκαλία, για επίπληξη, για διόρθωση…»

Δε θα υπεκφύγουμε με τις λέξεις. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συμφωνούν ότι ό,τι πηγάζει από τον Θεό, είτε από έμπνευση είτε από αποκάλυψη, πρέπει να εξυπηρετεί έναν από τους παρακάτω τέσσερις σκοπούς:

1. Πρέπει είτε να μάς διδάσκει ένα ΔΟΓΜΑ.

2. Είτε να μας ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ για το σφάλμα μας.

3. Είτε να μας προσφέρει ΔΙΟΡΘΩΣΗ.

4. Είτε να μας καθοδηγεί στην ΑΡΕΤΗ.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχω ρωτήσει πολυμαθείς ανθρώπους του Χριστιανισμού, αν μπορούσαν να βρουν ένα ΠΕΜΠΤΟ «καρφί» για να «κρεμάσουν» το λόγο του Θεού. Έχουν αποτύχει περιφάνως συστηματικά. Αυτό δε σημαίνει ότι τους βελτίωσα. Ας εξετάσουμε την «Ιερή Βίβλο» με αυτές τις αντικειμενικές εξετάσεις.

 ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ

Το πρώτο βιβλίο της Βίβλου, η Γένεση, μάς παρέχει πολλά όμορφα παραδείγματα. Ανοίξτε το κεφάλαιο 38 και διαβάστε. Μας δίνεται εδώ η ιστορία[16] του Ιούδα, του πατέρα της φυλής των Ιουδαίων, από τον οποίον προέρχονται τα ονόματα Ιουδαία και Ιουδαϊσμός. Ο πατριάρχης των Ιουδαίων παντρεύτηκε και ο Θεός τού έδωσε τρεις υιούς, τον Ηρ, τον Αυνάν και τον Σηλά. Όταν ο πρωτότοκος ήταν αρκετά μεγάλος, ο Ιούδας τον πάντρεψε με μια γυναίκα που ονομαζόταν Θάμαρ. Μα «ο Ηρ, ο πρωτότοκος του Ιούδα, στάθηκε κακός μπροστά στον Κύριο· και ο Κύριος τον θανάτωσε.» (Γένεση 38:7) Υπό ποια κεφαλίδα, εκ των παραπάνω αρχών του Τιμόθεου, θα κατατάσσατε αυτήν τη λυπηρή είδηση; Φυσικά η απάντηση είναι: τη δεύτερη, την ΕΠΙΠΛΗΞΗ. Ο Ηρ ήταν κακός και ο Θεός τον σκότωσε. Ένα μάθημα προς όλους, ο Θεός θα μας καταστρέψει για την κακία μας. ΕΠΙΠΛΗΞΗ!

Συνεχίζοντας με την Εβραϊκή ιστορία, σύμφωνα με το έθιμό τους, αν ένας αδελφός πέθαινε και δεν άφηνε απογόνους, ήταν καθήκον του άλλου αδελφού να δώσει τον «σπόρο» του στην κουνιάδα του, ώστε να συνεχιστεί το όνομα του αποθανόντα. Ο Ιούδας, τιμώντας αυτό το έθιμο, διατάζει το δεύτερο γιο του, τον Αυνάν, να κάνει το καθήκον του. Μα η ζήλεια μπαίνει στην καρδιά του. Θα είναι ο «σπόρος» του, μα το όνομα θα είναι του αδελφού του! Έτσι, την κρίσιμη στιγμή, «Αλλ' ο Αυνάν ήξερε ότι το σπέρμα δεν θα ήταν δικό του· γι' αυτό, όταν έμπαινε μέσα στη γυναίκα τού αδελφού του,  ξέχυνε στη γη, για να μη δώσει σπέρμα στον αδελφό του. Κι αυτό που έκανε φάνηκε κακό μπροστά στον Κύριο· γι' αυτό, θανάτωσε κι αυτόν.» (Γένεση 38:9-10) και πάλι, αυτή η θανάτωση σε ποια εκ των παραπάνω αρχών ταιριάζει; Η απάντηση είναι ξανά στην ΕΠΙΠΛΗΞΗ! Δεν προσφέρεται κανένα έπαθλο γι’ αυτές τις εύκολες απαντήσεις. Είναι τόσο απλές. Σφάλλε και θα υποστείς τις συνέπειες! Ο Αυνάν ξεχνιέται στο  «Βιβλίο του Θεού», μα οι Χριστιανοί σεξολόγοι τον έχουν απαθανατίσει αναφερόμενοι στο «coitus interruptus (διακεκομμένη συνουσία)» ως Αυνανισμό στο «Βιβλίο του Σεξ» τους.

Τώρα ο Ιούδας λέει στη νύφη του, τη Θάμαρ, να επιστρέψει στον οίκο του πατέρα της μέχρι ο τρίτος γιος του Σηλά να ενηλικιωθεί, και τότε θα έλθει πίσω ώστε εκείνος να κάνει το καθήκον του.

 Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Σηλά μεγάλωσε και ίσως να παντρεύτηκε άλλη γυναίκα. Μα ο Ιούδας δεν είχε εκπληρώσει την υποχρέωσή του προς τη Θαμάρ. Βαθιά στην καρδιά του είναι τρομοκρατημένος. Έχει ήδη χάσει δύο γιους γι’ αυτήν τη «μάγισσα», «Και ο Ιούδας είπε στη Θάμαρ τη νύφη του: Κάθησε χήρα στο σπίτι τού πατέρα σου, μέχρις ότου ο Σηλά ο γιος μου γίνει μεγάλος· επειδή, έλεγε: Μήπως πεθάνει κι αυτός, όπως οι αδελφοί του. Πήγε, λοιπόν, η Θάμαρ, και κατοίκησε στο σπίτι τού πατέρα της.» (Γένεση 38:11) έτσι ο Ιούδας, όπως τον βόλευε, ξεχνά την υπόσχεσή του. Η νεαρή χήρα αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τον πεθερό της για το ότι της στέρησε το «σπόρο» που της ανήκε δικαιωματικά. Η Θάμαρ έμαθε ότι ο Ιούδας πηγαίνει στη Θαμνά για να κουρέψει τα πρόβατά του. Αυτή σχεδιάζει να ανταποδώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μαζί του στο δρόμο. Τον προλαβαίνει και πάει και κάθεται σε ένα ανοιχτό μέρος καθ’ οδόν προς τη Θαμνά. Όταν ο Ιούδας τη βλέπει, την περνά για πόρνη, αφού αυτή έχει καλύψει το πρόσωπό της. Πηγαίνει κοντά της και της προτείνει: «Και στον δρόμο στράφηκε σ' αυτή και είπε: Άφησέ με, παρακαλώ, να μπω μέσα σε σένα· επειδή, δεν γνώρισε ότι ήταν η νύφη του. Κι εκείνη είπε: Τι θα μου δώσεις για να μπεις μέσα σε μένα; Κι εκείνος είπε: Εγώ θα σου στείλω ένα κατσικάκι από τις κατσίκες του κοπαδιού. Κι εκείνη είπε: Μου δίνεις ένα ενέχυρο, μέχρις ότου να το στείλεις; Κι εκείνος είπε: Τι ενέχυρο να σου δώσω; Κι εκείνη είπε: Τη σφραγίδα σου, και το περιδέραιό σου, και τη ράβδο σου, που έχεις στο χέρι σου. Και της τα έδωσε, και μπήκε μέσα σ' αυτήν, και συνέλαβε απ' αυτόν.». (Γένεση 38:16-18)

 ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Πριν αναζητήσουμε την κεφαλίδα από την 2 Προς Τιμόθεον 3:16 κάτω από την οποία θα κατηγοριοποιήσουμε αυτήν τη ιστορία από την «Ιερή Βίβλο», που προκαλεί αποστροφή για τον καθένα, μπαίνω σε πειρασμό να ρωτήσω, όπως θα μπαίνατε κι εσείς: «Ποιο είναι το ηθικό (;) δίδαγμα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας από τη γλυκιά εκδίκηση της Θαμάρ;» Φυσικά λέμε μύθους στα παιδιά μας, όχι μόνο για την ψυχαγωγία τους, αλλά και για να εξαχθεί μέσω αυτών κάποιο ηθικό δίδαγμα. «Η αλεπού και τα σταφύλια», «Ο λύκος και το αρνάκι», «Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι» κλπ. Όσο απλή και ανόητη και αν είναι μια ιστορία, στοχεύει σε ένα ηθικό δίδαγμα.

 ‘ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ’

Ο Δρ. Βέρνον Τζόουνς, ένας φημισμένος Αμερικανός ψυχολόγος, διεξήγε πειράματα σε ομάδες μαθητών στους οποίους είχαν ειπωθεί συγκεκριμένες ιστορίες. Οι ήρωες των ιστοριών ήταν οι ίδιοι στις διαφορετικές ομάδες παιδιών, μα συμπεριφέρονταν διαφορετικά σε κάθε ομάδα. Στη μία ομάδα, ο «Άγιος Γεώργιος» που σκότωσε το δράκο παρουσιάστηκε ως πολύ γενναίος χαρακτήρας, μα σε μια άλλη τράπηκε τρομοκρατημένος σε φυγή και κρύφτηκε στα πόδια της μητέρας του. «ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ», κατέληξε ο Δρ. Τζόουνς.

Το πόσο πιο μόνιμη ζημιά έχουν κάνει οι βιασμοί και οι φόνοι, οι αιμομιξίες και οι κτηνωδίες της Βίβλου στα παιδιά του Χριστιανισμού, μπορεί να μετρηθεί από τις αναφορές στις καθημερινές εφημερίδες μας. Αν αυτή είναι η πηγή της Δυτικής ηθικής, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το ότι οι Μεθοδιστές και οι Ρωμαιοκαθολικοί τελούν γάμους μεταξύ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ στους «Οίκους του Θεού». Και 8.000 γκέι (κατ’ ευφημισμόν όρος για τους σοδομιστές) παρελαύνουν την «πραμάτεια» τους στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1979, γνωρίζοντας την αποθέωση από τις ειδήσεις και τα ΜΜΕ.[17]

Πρέπει να πάρετε την «Ιερή Βίβλο» και να διαβάσετε όλο το κεφάλαιο 38 της Γενέσεως. Μαρκάρετε με κόκκινο τις λέξεις και τις φράσεις που αξίζουν αυτό το στολίδι. Φτάσαμε στο εδάφιο 18 για να δούμε το ηθικό (;) δίδαγμα της ιστορίας μας, «ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ.».

 ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρεις μήνες αργότερα, όπως ήταν λογικό να εξελιχθούν τα πράγματα, τα νέα έφτασαν στο Ιούδα, ότι η νύφη του έκανε την πόρνη και ότι «είναι έγκυος από πορνεία. Και ο Ιούδας είπε: Φέρτε την έξω, και ας κατακαεί.» (Γένεσις 38:24). Ο Ιούδας την είχε σκόπιμα παρουσιάσει ως μάγισσα, και τώρα σαδιστικά θέλει να την κάψει. Μα αυτή η πονηρή Εβραία του την είχε στημένη του γέρου. Έστειλε τη «σφραγίδα», το «περιδέραιο», και τη «ράβδο» με έναν υπηρέτη, εκλιπαρώντας τον πεθερό της να βρει τον υπεύθυνο αυτής της εγκυμοσύνης. Ο Ιούδας ήταν παγιδευμένος. Ομολόγησε ότι η «νύφη» του ήταν πιο «ΕΝΑΡΕΤΗ» από τον ίδιο, και «Και δεν τη γνώρισε ποτέ πλέον.» (εδάφιο 26) Είναι εκπληκτικό το να συγκρίνει κανείς την επιλογή των λέξεων με την οποία διαφορετικές Εκδόσεις περιγράφουν το ίδιο γεγονός. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά στη «New World Translation-Νέα Παγκόσμια Μετάφραση» μεταφράζουν τα τελευταία λόγια ως εξής: «ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΧΕ ΕΚΤΟΤΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ».[18] Αυτό δεν είναι το τελευταίο που θα ακούσουμε στο «Βιβλιο του Θεού» γι’ αυτήν τη Θάμαρ, την οποία οι Ευαγγελιστές έχουν απαθανατίσει στη «Γενεαλογία του Κυρίου τους», τον Ιησού (ﷺ‬).

 Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΤΙΜΑΤΑΙ

Δε θέλω να σας πλήξω με λεπτομέρειες, μα τα τελευταία εδάφια του Κεφαλαίου 38 της Γενέσεως περιγράφουν μια μονομαχία στη μήτρα της Θάμαρ: τα δίδυμα να αγωνίζονται για την υπεροχή. Οι Εβραίοι ήταν πολύ προσεκτικοί στο να καταγράφουν τους πρωτοτόκους τους. Ο πρωτότοκος έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος στην κληρονομιά του πατέρα τους. Ποιοι είναι οι τυχεροί νικητές σ’ αυτήν την προγεννητική κούρσα; Είναι τέσσερις σ’αυτήν την μοναδική κούρσα. Είναι «Φαρές και Ζαρά της Θάμαρ, από τον ΙΟΥΔΑ». Πώς; Θα δείτε στη συνέχεια. Μα πρώτα, ας δούμε το ηθικό δίδαγμα. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα αυτού του επεισοδίου; Θυμάστε τον Ηρ και τον Αυνάν: πώς ο Θεός τους σκότωσε για τις πολλές αμαρτίες τους; Και τα διδάγματα και στις δύο περιπτώσεις αφορούσαν την «ΕΠΙΠΛΗΞΗ». Σε ποια κατηγορία του Τιμόθεου θα τοποθετούσατε την αιμομιξία του Ιούδα, και να νόθα παιδιά του; Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες λόγω του ότι είναι νόθοι τιμώνται στο «Βιβλίο του Θεού». Γίνονται οι προπαππούδες και οι προγιαγιάδες του «μονογενή υιού του Θεού» Βλ. Κατά Ματθαίον 1:3. Σε κάθε Έκδοση της Βίβλου, οι χριστιανοί έχουν ποικίλλει τη γραφή των ονομάτων αυτών των χαρακτήρων σε σχέση με εκείνων που προέρχονται από την Π. Διαθήκη (Γένεση 38) και εκείνων που περιέχονται στην Κ. Διαθήκη (Κατά Ματθαίον 1) για να μπερδέψουν τον αναγνώστη. Από «Φαρές» στην Παλαιά, σε «Παρές» στην Καινή, από «Ζαρά(χ)» στην Παλαιά σε «Ζαρά» στην Καινή και από «Θάμαρ» στην Παλαιά σε «Τάμαρ» στην Καινή Διαθήκη. Μα, ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Ο Θεός ευλογεί τον Ιούδα για το ανείπωτο έγκλημά του! Έτσι, αν κάνεις κακό (Ηρ), ο Θεός θα σε σκοτώσει. Αν εκχύσεις το «σπόρο» (Αυνάν), ο Θεός θα σε σκοτώσει, μα μια νύφη (Θαμάρ) που εκδικητικά και δόλια παίρνει το «σπόρο» του πεθερού της (Ιούδα) αμείβεται. Κάτω από ποια κατηγορία θα τοποθετήσουν οι χριστιανοί αυτήν την «τιμή» στο «Βιβλίο του Θεού»; Που ταιριάζει; Είναι…

1. ΔΟΓΜΑ;

2. ΕΠΙΠΛΗΞΗ;

3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ή;

4. καθοδήγηση στην ΑΡΕΤΗ;

Ρωτήστε αυτόν που χτυπά την πόρτα σας, αυτόν τον επαγγελματία κήρυκα, αυτόν τον ένθερμο υποστηρικτή του Ευαγγελίου. Εδώ του αξίζει ένα βραβείο, εάν μπορεί να δώσει μια εξήγηση για την σωστή απάντηση. Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να εξηγήσει, αυτό κάτω από οποιαδήποτε επικεφαλίδα.

 ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

Ο Τζορτζ Μπερνάρντ Σω είπε ότι η Βίβλος είναι «ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΙΒΛΙΟ (Η ΒΙΒΛΟΣ) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ.». Κρατήστε τη Βίβλο μακριά από τα παιδιά σας. Μα ποιος θα ακολουθήσει αυτήν την συμβουλή του; Δεν ήταν ένας αναγεννημένος Χριστιανός[19].

Σύμφωνα με τις υψηλές ηθικές αρχές των Χριστιανών κυβερνητών της Ν. Αφρικής, που απαγόρευσαν το βιβλίο «Ο εραστής της Λαίδη Τσάτερλι» λόγω μιας «τετραγράμματης» λέξης, σίγουρα θα είχαν απαγορεύσει τη Βίβλο αν επρόκειτο για ένα βιβλίο της Ινδουιστικής θρησκείας, ή ένα Ισλαμικό βιβλίο. Μα είναι εντελώς αβοήθητοι όσον αφορά το δικό τους «Ιερό Βιβλίο», η «ΣΩΤΗΡΙΑ» τους εξαρτάται απ’ αυτό!


 ΚΟΡΕΣ ΑΠΟΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Διαβάστε το Κεφ. 19 της Γενέσεως, εδάφια 30 ως το τέλος και μαρκάρετε πάλι με κόκκινο τις λέξεις και τις φράσεις που αξίζουν αυτήν την τιμή. Μη διστάσετε, μη χρονοτριβείτε. Η «χρωματισμένη» Βίβλος σας θα γίνει πολύτιμο κειμήλιο για τα παιδιά σας. Συμφωνώ με τον Σω, να κρατήσουμε τη Βίβλο «κλειδωμένη», μα χρειαζόμαστε αυτό το όπλο για να ανταπεξέλθουμε στη Χριστιανική πρόκληση. Ο Προφήτης του Ισλάμ (ﷺ‬) είπε ότι «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ», και η στρατηγική απαιτεί τη χρήση των όπλων του εχθρού. Δεν έχει να κάνει με το τι μας αρέσει και τι όχι. Έχει να κάνει με το τι αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ενάντια στους κήρυκες του «ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ» (της Βίβλου), που χτυπούν την πόρτα μας με το «Η Βίβλος λέει το ένα» και «Η Βίβλος λέει το άλλο». Θέλουν να ανταλλάξουμε το Ιερό Κοράνιό μας με την Ιερή Βίβλο τους. Δείξτε τους τις τρύπες στην «ιερότητα», τις οποίες δεν έχουν δει ακόμα. Κατά καιρούς παριστάνουν ότι είδαν αυτό το απεχθές γεγονός για πρώτη φορά. Έχουν προγραμματιστεί με συγκεκριμένα εδάφια για την προπαγάνδα τους.

Συνεχίζοντας: η «ιστορία» λέει ότι, για πολλές νύχτες στη σειρά, οι κόρες του Λωτ αποπλανούσαν τον μεθυσμένο πατέρα τους με τον ευγενή (;) σκοπό της διατήρησης του «σπόρου» του πατέρα τους. Ο «σπόρος» έχει καταλυτικό ρόλο στο «Ιερό Βιβλίο»: σαράντα επτά φορές μόνο στο βιβλίο της Γενέσεως! Από αυτήν τη νέα αιμομικτική σχέση προκύπτουν οι Αμμωνίτες και οι Μωαβίτες, για τους οποίους ο Θεός του Ισραήλ υποτίθεται ότι έτρεφε μια ιδιαίτερη συμπόνοια. Αργότερα στη Βίβλο μαθαίνουμε ότι οι Εβραίοι διατάχθηκαν από τον ίδιο συμπονετικό Θεό να σφάξουν ανελέητα τους Παλαιστίνιους – άνδρες και γυναικόπαιδα. Ακόμα και δέντρα και ζώα δεν έπρεπε να αφήσουν, μα οι Αμμωνίτες και οι Μωαβίτες δεν πρέπει να «ενοχληθούν» ή να «πολεμηθούν», γιατί είναι ο σπόρος του Λωτ!

«και θα πλησιάσεις απέναντι από τους γιους τού Αμμών· μη τους ενοχλήσεις μήτε να πολεμήσεις μαζί τους· επειδή, δεν θα σου δώσω κληρονομιά από τη γη των γιων τού Αμμών· για τον λόγο ότι, την έδωσα κληρονομιά στους γιους τού Λωτ.» (Δευτερονόμιο 2:19)

Κανείς λογικός αναγνώστης σε μπορεί να διαβάσει την αποπλάνηση του Λωτ, στη μητέρα του, στην αδελφή ή την κόρη του, ούτε καν στην αρραβωνιαστικιά του αν είναι αγνή και ηθική γυναίκα. Απ’ την άλλη, θα συναντήσετε διεστραμμένους που θα καταβροχθίσουν αυτήν την αναίσχυντη πράξη.

Ξαναδιαβάστε και μαρκάρετε το Κεφ. 23 του Ιεζεκιήλ. Θα καταλάβετε τι χρώμα να χρησιμοποιήσετε. Οι «πορνείες» των δύο αδελφών της, της Οολά και της Οολιβά. Οι σεξουαλικές λεπτομέρειες εδώ ντροπιάζουν ακόμα και τις μη-λογοκριμένες εκδόσεις πολλών απαγορευμένων βιβλίων. Ρωτήστε ξανά τους «αναγεννημένους» Χριστιανούς επισκέπτες σας, κάτω από ποια κατηγορία θα κατέτασσαν αυτήν την ακολασία. Τέτοια ασέλγεια σίγουρα δεν έχει θέση σε κανένα «Βιβλίο του Θεού».

Ο Αλ-Χατζ Α.Ν. Αχιχόλα στο βιβλίο του «Ο μύθος του σταυρού» εκθέτει υπέροχα την πλάνη της Βίβλου, καθώς επίσης και της σταύρωσης. Εν συντομία, ολόκληρου του Χριστιανισμού. Κανείς μαθητής συγκριτικής θρησκείας δε μπορεί να κάνει χωρίς αυτό το βιβλίο και το προαναφερθέν: «ΒΙΒΛΟΣ: Λόγος του Θεού ή λόγος του ανθρώπου;».


 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΝΙΑ

 Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Πρόσεξε τώρα με ποιον τρόπο οι Χριστιανοί ιερείς έχουν πλασάρει τους αιμομικτικούς απογόνους της Παλαιάς Διαθήκης στον Κύριο και Σωτήρα τους, Ιησού Χριστό (ﷺ‬), στην Καινή Διαθήκη. Για κάποιον άνθρωπο που δεν είχε δική του γενεαλογία, κατασκεύασαν εκείνοι μία. Και μάλιστα τι γενεαλογία! Έξι μοιχούς και απογόνους αιμομικτικών επιβάλλονται σ’ αυτόν τον άγιο άνθρωπο του Θεού. Άνδρες και γυναίκες που σύμφωνα με το νόμο του Θεού αξίζουν να λιθοβοληθούν μέχρι θανάτου, όπως αποκαλύφθηκε μέσω του Μωυσή, και επιπλέον να αφορισθούν και να αποκλειστούν από τον Οίκο του Θεού για γενεές.[20]

 ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Γιατί ο Θεός να δώσει έναν «πατέρα» (τον Ιωσήφ) στον «υιό» Του (Ιησού (ﷺ‬)); Και γιατί μια τόσο επαίσχυντη καταγωγή; «Αυτή είναι η ομορφιά του» λέει ο διεστραμμένος. «Ο Θεός αγαπούσε τους αμαρτωλούς τόσο πολύ που θεώρησε περιφρονητικό το να μην δώσει τέτοιους προγόνους στον υιό Του.»

 ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΑΝ

Από τους τέσσερις συγγραφείς των Ευαγγελίων, ο Θεός «ενέπνευσε» μόνο δύο από αυτούς να καταγράψουν τη γενεαλογία του «υιού» Του. Για να διευκολύνω τη σύγκριση των «πατέρων και παππούδων» του Ιησού Χριστού (ﷺ‬) στις δύο «εμπνευσμένες» λίστες, επέλεξα μόνο τα ονόματα, χωρίς περιττά λόγια. Βλ. παρακάτω. Ανάμεσα στον Δαυίδ και τον Ιησού (ﷺ‬), ο Θεός «ενέπνευσε» το Ματθαίο να καταγράψει μόνο 26 προγόνους για τον «υιό» Του. Αλλά ο Λουκάς, εξίσου «εμπνευσμένος» συγκέντρωσε 41 προγόνους για τον Ιησού (ﷺ‬). Το μόνο κοινό όνομα στις δύο λίστες ανάμεσα στο Δαυίδ και τον Ιησού (ﷺ‬) είναι ο ΙΩΣΗΦ, κι αυτός ο «καθώς νομιζόταν» πατέρας σύμφωνα με το Κατά Λουκά 3:23. Αυτό το όνομα είναι κραυγαλέο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τον βρούμε. Είναι ο Ιωσήφ ο ξυλουργός. Εύκολα θα παρατηρήσεις ότι οι δύο λίστες αντιτίθενται σε τεράστιο βαθμό η μία στην άλλη. Θα μπορούσαν και οι δύο αυτές λίστες να προέρχονται από την ίδια πηγή, δηλ. το Θεό;

 ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΥΙΔ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

Σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον (1:6:16)

Σύμφωνα με το Κατά Λουκάν (3:23-31)

ΔΑΥΙΔ

1. Σολομών

1. Ναθάν

2. Ροβοάμ

2. Ματταθάς

3. Αβιά

3. Μαϊνάν

4. Ασά 

4. Μελεάς

5. Ιωσαφάτ

5. Ελιακείμ

6. Ιωράμ

6. Ιωνάν

7. Οζίας

7. Ιωσήφ

8. Ιωαθάμ

8. Ιούδας

9. Άχαζ

9. Συμεών

10. Εζεκία

10. Λευί

11. Μανασσής

11. Ματθάτ

12. Αμών

12. Ιωρείμ

27. Σεμεϊ

13. Ιωσίας

13. Ελιέζερ

28.Ματταθίας

14. Ιεχονίας

14. Ιωσής

29. Μαάθ

15. Σαλαθιήλ

15. Ηρ

30. Ναγγαί

16. Ζοροβάβελ

16. Ελμωδάμ

31. Εσλί

17. Αβιούδ

17. Κωσάμ

32. Ναούμ

18. Ελιακείμ

18. Αδδί

33. Αμώς

19. Αζώρ

19. Μελχί

34. Ματταθία

20. Σαδώκ

20. Νηρί

35. Ιωσήφ

21. Αχείμ

21. Σαλαθιήλ

36. Ιαννάς

22. Ελιούδ

22. Ζοροβάβελ

37. Μελχί

23. Ελεάζαρ

23. Ρησάς

38. Λευί

24. Ματθάν

24. Ιωαννάς

39. Ματθάτ

25. Ιακώβ

25. Ιούδας

40. Ηλί

26. Ιωσήφ

26. Ιωσήφ

41. Ιωσήφ

 ΙΗΣΟΥΣ

 ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ;

Ο Ματθαίος και ο Λουκάς δείχνουν υπερβολικό ζήλο στο να κάνουν το ΔΑΥΙΔ το βασιλέα, τον πρώτο πρόγονο του Ιησού (ﷺ‬), εξαιτίας της λανθασμένης αντίληψης ότι ο Ιησούς (ﷺ‬) θα καθόταν «ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ» (Πράξεις 2:30). Τα Ευαγγέλια διαψεύδουν αυτήν την προφητεία, γιατί μας λένε πως αντί να καθίσει ο Ιησούς (ﷺ‬) στο θρόνο του πατέρα του (Δαυίδ), ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, ένας ειδωλολάτρης Ρωμαίος Κυβερνήτης, αυτός που κάθισε στον ίδιο αυτό θρόνο και καταδίκασε το νόμιμο (;) κληρονόμο του (Ιησού (ﷺ‬)) σε θάνατο. «Δεν πειράζει», λέει ο ευαγγελιστής, «αν όχι στον πρώτο ερχομό του, τότε στο δεύτερο ερχομό του θα εκπληρώσει αυτήν την προφητεία και άλλες τριακόσιες.» Αλλά με αυτόν τον υπερβολικό ενθουσιασμό να εντοπίσουν την καταγωγή του Ιησού (ﷺ‬) με τρόπο φυσικό στο Δαυίδ (γιατί αυτό λέει ουσιαστικά η Βίβλος - ότι από τον καρπό τής οσφύος του (Δαυίδ) θα σηκώσει κατά σάρκα τον Χριστό (κυριολεκτικά –όχι μεταφορικά, Πράξεις 2:30), και οι δύο «εμπνευσμένοι» συγγραφείς γλιστρούν και πέφτουν στο πρώτο μόλις βήμα.

Ο Ματθαίος (1:6) λέει ότι ο Ιησούς (ﷺ‬) ήταν ο υιός του Δαυίδ μέσω του ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ, αλλά ο Λουκάς (3:31) λέει ότι ο Ιησούς (ﷺ‬) ήταν ο υιός του Δαυίδ μέσω του ΝΑΘΑΝ. Και οι δύο αυτοί ισχυρισμοί είναι παράλογοι, γιατί ο Ιησούς (ﷺ‬) συλλήφθηκε με τρόπο θαυμαστό, χωρίς καμιά αρσενική παρέμβαση.

 ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Όσο απλή κι αν φαίνεται η παραπάνω λογική, ο Χριστιανός είναι τόσο συναισθηματικά εμπλεκόμενος που δεν θα εισχωρήσει αυτό στο προκατειλημμένο του μυαλό. Ας δώσουμε ένα πανομοιότυπο παράδειγμα, αλλά κάποιο που να του επιτρέπει να είναι αντικειμενικός.

Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι ο Μωχάμμαντ (ﷺ‬), ο Προφήτης του Ισλάμ, ήταν υιός του Αβραάμ μέσω του ΙΣΜΑΗΛ. Αν, λοιπόν, κάποιος «εμπνευσμένος» συγγραφέας ερχόταν και προσπαθούσε να αλλοιώσει την «αποκάλυψή» του ως αποτέλεσμα του ότι ο Μωχάμμαντ (ﷺ‬) ήταν υιός του Αβραάμ μέσω του ΙΣΑΑΚ, θα στιγματίζαμε, χωρίς καμία αμφιβολία, αυτόν το συγγραφέα ως ψεύτη, γιατί ο σπόρος του Αβραάμ δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει την Άμινα (τη μητέρα του Μωχάμμαντ (ﷺ‬) μέσω του Ισμαήλ και μέσω του Ισαάκ ταυτόχρονα! Η διαφορά της γενεαλογίας ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο υιούς του Αβραάμ είναι η διαφορά ανάμεσα στους ΕΒΡΑΙΟΥΣ και τους ΑΡΑΒΕΣ.

Στην περίπτωση του Μωχάμμαντ (ﷺ‬) θα ξέραμε ότι όποιος λέει πως ο Ισαάκ είναι πρόγονός του είναι ψεύτης. Αλλά στην περίπτωση του Ιησού (ﷺ‬), και ο Ματθαίος και ο Λουκάς είναι ύποπτοι. Μέχρι οι Χριστιανοί να αποφασίσουν ποια γενεαλογική γραμμή προτιμούν για το «θεό» τους και τα δύο Ευαγγέλια θα πρέπει να απορριφθούν. Η Χριστιανοσύνη μάχεται με νύχια και με δόντια τα τελευταία 2000 χρόνια, προσπαθώντας να ξετυλίξει το μυστήριο. Δεν έχουν ακόμη παραιτηθεί. Θαυμάζουμε την επιμονή τους. Ακόμη πιστεύουν ότι, «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.». Ίσως 2000 ακόμη χρόνια;

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΕΙ, ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΘΕΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΛΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΘΑ ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.» («Η Καθαρή Αλήθεια.», Ιούλιος 1975.

 Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ «ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ» ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ

Έχουμε ήδη αποδώσει το 85% του Ματθαίου και του Λουκά στου Μάρκου ή αυτόν το «μυστηριώδη Q» (Κεφάλαιο Έξι). Ας αφήσουμε τώρα το Λουκά να μας πει ποιος τον «ενέπνευσε» να πει στον «εξοχότατο Θεόφιλο» (Κατά Λουκά 1:3) την ιστορία του Ιησού (ﷺ‬). Βλ. παρακάτω το προοίμιο του Λουκά για το «Ευαγγέλιό» του. Μας λέει ξεκάθαρα ότι ακολουθούσε απλά τα βήματα άλλων που ήταν λιγότερο προικισμένοι από τον ίδιο, άλλων που είχαν την τόλμη να γράψουν περιγραφές για τον ήρωά του (Ιησού (ﷺ‬)). Ως γιατρός, σε σχέση με τους ψαράδες και τους φοροεισπράκτορες, ήταν αναμφίβολα καλύτερα καταρτισμένος για τη δημιουργία ενός λογοτεχνικού αριστουργήματος. Αυτό το έκανε γιατί «ΦΑΝΗΚΕ ΕΥΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ» να «ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ». Αυτή είναι η προφανής αιτιολόγησή του για τους προκατόχους του.

 ΓΙΑΤΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ «ΤΟΥ»;

 ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ.

1 Λαμβάνοντας υπόψι ότι, πολλοί επιχείρησαν να συντάξουν διήγηση για τα πράγματα που σε μας είναι πλήρως βεβαιωμένα,

2 καθώς μας τα παρέδωσαν αυτοί που εξαρχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες και υπηρέτες τού λόγου, 

3 φάνηκε εύλογο και σε μένα, που παρακολούθησα ακριβώς τα πάντα από την αρχή, να σου γράψω γι' αυτά με τη σειρά, εξοχότατε Θεόφιλε· 

4 για να γνωρίσεις τη βεβαιότητα εκείνων των πραγμάτων, για τα οποία κατηχήθηκες.

(Κατά Λουκά 1:1-4)

Στην εισαγωγή της μετάφρασής του «Ευαγγελίου του Λουκά», ένας Χριστιανός λόγιος, ο Τζ. Μπ. Φίλιπς έχει να πει το εξής –«ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΥΠΑΡΧΟΝ ΥΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΛΗΣΕ ΥΛΙΚΟ.» Και όμως συνεχίζεις να αποκαλείς αυτό τον Λόγο του Θεού; Απόκτησε «Τα Ευαγγέλια στη Σύγχρονη Αγγλική» από τις εκδόσεις «FONTANA». Είναι μια φθηνή έκδοση. Απόκτησέ την γρήγορα πριν οι Χριστιανοί αποφασίσουν να εξαλείψουν τις πολύτιμες σημειώσεις του Φίλιπς από τον «Πρόλογο» της μετάφρασης του και να μην εκπλαγείτε εάν οι συγγραφείς της RSV αποφασίσουν επίσης να εξαλείψουν τον «Πρόλογο» από τις μεταφράσεις τους. Πρόκειται για μια παλιά-πολύ παλιά συνήθεια. Αμέσως μόλις έχουν επενδύσει συμφέροντα στη Χριστιανοσύνη και συνειδητοποιήσουν ότι ακούσια αποκάλυψαν κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό, σπεύδουν να επανορθώσουν. Μπορούν μέσα σε μια νύχτα να κάνουν τις παρούσες αναφορές μου «παρελθόν»!

 ΤΟ ΑΠΟΜΕΝΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ποιος είναι ο συγγραφέας του «Ευαγγελίου του Ιωάννη»; Ούτε ο Θεός, ούτε ο Ιωάννης! Δες τι λέει εκείνος (;) για τον εαυτό του (;) –Κατά Ιωάννην (19:35) «Και αυτός που το είδε δίνει μαρτυρία, και η μαρτυρία του είναι αληθινή, και εκείνος ξέρει ότι λέει την αλήθεια, για να πιστέψετε εσείς.» και (21:24-25) «24Αυτός είναι ο μαθητής, ο οποίος δίνει μαρτυρία γι' αυτά, και τα έγραψε· και εμείς ξέρουμε ότι η μαρτυρία του είναι αληθινή. 25 ΕΙΝΑΙ δε και πολλά άλλα, όσα έκανε ο Ιησούς, τα οποία αν γραφούν ένα προς ένα, ούτε ολόκληρος ο κόσμος, νομίζω, δεν θα χωρούσε τα βιβλία που θα γράφονταν. Αμήν.».

Ποιος είναι «ΑΥΤΟΣ», «ΤΟΥ» και «ΕΚΕΙΝΟΣ»; ΚΑΙ το δικό του «ΞΕΡΟΥΜΕ» και «ΝΟΜΙΖΩ». Μπορεί να είναι ο άστατος που τον άφησε σε δύσκολη θέση στον κήπο, όταν βρισκόταν σε επείγουσα κατάσταση, ή ο δέκατος τέταρτος άνδρας στο τραπέζι, στο «Μυστικό Δείπνο», αυτόν που ο «Ιησούς (ﷺ‬) αγαπούσε»; Και οι δύο είχαν το όνομα Ιωάννης. Επρόκειτο για ένα δημοφιλές όνομα ανάμεσα στους Εβραίους τον καιρό του Ιησού (ﷺ‬), και ανάμεσα στους Χριστιανούς ακόμη και σήμερα. Κανένας από αυτούς τους δύο δεν ήταν ο συγγραφέας αυτού του Ευαγγελίου. Ήταν το προϊόν κάποιου ανώνυμου χεριού, αυτό είναι ολοφάνερο.

 ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΣ ΑΝΤΩΝΥΜΙΕΣ!

Το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο

Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο 19

35. Και αυτός που το είδε δίνει μαρτυρία, και η μαρτυρία του είναι αληθινή, και εκείνος ξέρει ότι λέει την αλήθεια, για να πιστέψετε εσείς.

Ποιος είναι «αυτός», σε ποιον αναφέρεται το «του», και ποιος είναι «εκείνος»;

Κατά Ιωάννην 21

24. Αυτός είναι ο μαθητής, ο οποίος δίνει μαρτυρία γι' αυτά, και τα έγραψε· και εμείς ξέρουμε ότι η μαρτυρία του είναι αληθινή. 

Ποιοι «ΕΜΕΙΣ»;

Επίλογος

25. ΕΙΝΑΙ δε και πολλά άλλα, όσα έκανε ο Ιησούς, τα οποία αν γραφούν ένα προς ένα, ούτε ολόκληρος ο κόσμος, (Εγώ) νομίζω, δεν θα χωρούσε τα βιβλία που θα γράφονταν. Αμήν.

ΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ!

Ποιο είναι το «ΕΓΩ» που νομίζει;

  


 ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Ας κλείσω αυτή την αναζήτηση συγγραφέων με την ετυμηγορία αυτών των 32 λογίων, την οποία υποστηρίζουν και οι 50 Συνεργαζόμενες αιρέσεις. Ο Θεός έχει αποκλειστεί από αυτόν τον αγώνα εδώ και πολύ καιρό. Στο πίσω μέρος της RSV Colins μπορεί να βρει κανείς πολύτιμες σημειώσεις για τα «Βιβλία της Βίβλου». Αναπαράγω ένα μόνο μέρος των πληροφοριών παρακάτω. Ξεκινάμε με τη «ΓΕΝΕΣΗ» -το πρώτο βιβλίο της Βίβλου. Οι μελετητές λένε για τον «ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ» της:«Ένα από τα πέντε βιβλία του Μωυσή». Πρόσεξε ότι η φράση «πέντε βιβλία του Μωυσή» βρίσκεται σε εισαγωγικά. Αυτός είναι ένας τρόπος παραδοχής ότι αυτό είναι κάτι που λέγεται από τους ανθρώπους –ότι είναι το βιβλίο του Μωυσή, ότι ο Μωυσής ήταν  συγγραφέας του, αλλά εμείς (οι 32 λόγιοι) είμαστε καλύτερα πληροφορημένοι, δεν συμφωνούμε με αυτήν τη φήμη.

Τα επόμενα τέσσερα βιβλία, «ΕΞΟΔΟΣ», «ΛΕΥΙΤΙΚΟΣ» «ΑΡΙΘΜΟΙ» και «ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ»: ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ; «Γενικά αποδίδονται στο Μωυσή»

Είναι η ίδια κατηγορία με το βιβλίο της Γένεσης.

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου των «ΚΡΙΤΩΝ»; Απάντηση: «Πιθανόν ο Σαμουήλ.»

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου του «ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ»        Απάντηση: «Το μεγαλύτερο μέρος αποδίδεται στον Ιησού του Ναυή.»

Ποιος είναι ο συγγραφέας του «ΡΟΥΘ;» Απάντηση: «Δεν είναι με βεβαιότητα γνωστός» ΚΑΙ

Ποιος είναι ο συγγραφέας του:

1 ΣΑΜΟΥΗΛ ………Απάντηση: Συγγραφέας «Άγνωστος»

2 ΣΑΜΟΥΗΛ ………Απάντηση: Συγγραφέας «Άγνωστος»

1 ΒΑΣΙΛΕΩΝ ………Απάντηση: Συγγραφέας «Άγνωστος»

2 ΒΑΣΙΛΕΩΝ ………Απάντηση: Συγγραφέας «Άγνωστος»

1 ΧΡΟΝΙΚΩΝ……Απάντηση: Συγγραφέας «Άγνωστος, πιθανόν…»

2 ΧΡΟΝΙΚΩΝ ………Απάντηση: Συγγραφέας «Πιθανόν συνέλεξε…»


 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

ΓΕΝΕΣΙΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Ένας από «τα πέντε βιβλία του Μωυσή».

ΕΞΟΔΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γενικά αποδίδεται στον Μωυσή.

ΛΕΥΙΤΙΚΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γενικά αποδίδεται στον Μωυσή.

ΑΡΙΘΜΟΙ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γενικά αποδίδεται στον Μωυσή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γενικά αποδίδεται στον Μωυσή.

ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδίδεται στον Ιησού του Ναυή.

ΚΡΙΤΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Πιθανόν ο Σαμουήλ.

ΡΟΥΘ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Όχι με βεβαιότητα γνωστός, ίσως ο Σαμουήλ.

1 ΣΑΜΟΥΗΛ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος

2 ΣΑΜΟΥΗΛ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος

1 ΒΑΣΙΛΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος

2 ΒΑΣΙΛΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος

1 ΧΡΟΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος, πιθανόν συνέλεξε και επιμελήθηκε ο Έζρα.

2 ΧΡΟΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Πιθανόν συλλέχθηκε και επιμελήθηκε ο Έσδρας.

ΕΖΡΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Πιθανόν έγραψε ή επιμελήθηκε ο Έσδρας.

ΕΣΘΗΡ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος.

ΙΩΒ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος.

ΨΑΛΜΟΙ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Κυρίως ο Δαυίδ, παρόλο που υπάρχουν και άλλοι συγγραφείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Αμφίβολο, αλλά κοινώς αποδίδεται στο Σολομώντα.

ΗΣΑΙΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Κυρίως αποδίδεται στον Ησαΐα. Μέρη του μπορεί να έχουν γραφτεί από άλλους.

ΙΩΝΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Άγνωστος.

ΑΒΒΑΚΟΥΜ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον τόπο και το χρόνο γέννησής του.

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την R.S.V. Colins, 1971. (σελ 12-17)

Και η ιστορία συνεχίζεται κάπως έτσι. Οι συγγραφείς αυτών των ανώνυμων βιβλίων είναι είτε «ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ή «ΠΙΘΑΝΗΣ» ή «ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ» προέλευσης. Γιατί να κατηγορούμε το Θεό για αυτό το φιάσκο; Ο Φιλεύσπλαχνος Θεός δεν περίμενε δύο χιλιάδες χρόνια για να μας πουν οι μελετητές και λόγιοι της Βίβλου ότι δεν Ήταν (Ο Θεός) ο Συγγραφέας αυτών των Εβραϊκών παιχνιδιών, αλαζονειών και προκαταλήψεων· των λάγνων επιθυμιών, των έντονων διαφωνιών, των ζηλοφθονιών και των αχρειοτήτων. Περιέγραψε ανοιχτά αυτό που κάνουν:

{ Αλίμονο σ’ αυτούς που γράφουν το Βιβλίο με τα ίδια τους τα χέρια. Και έπειτα λένε: «Αυτό είναι από τον Αλλάχ.». Για να το ανταλλάξουν με ένα πενιχρό τίμημα! Αλίμονό τους, λοιπόν, για ό,τι γράφουν τα χέρια τους, και αλίμονό τους για ό,τι κέρδισαν απ’ αυτό! } (2:79)

Θα μπορούσαμε να είχαμε αρχίσει τη θέση αυτού του βιβλίου με το παραπάνω εδάφιο του Κορανίου και να την κλείσουμε με αυτό, με την ικανοποίηση ότι ο Παντοδύναμος Αλλάχ εξέφρασε ο ίδιος την ετυμηγορία του πάνω στο θέμα –«Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;», αλλά θέλαμε να παράσχουμε στους Χριστιανούς αδελφούς μας την ευκαιρία να μελετήσουν το θέμα όσο πιο αντικειμενικά θα θέλανε. Επιτρέποντας στους πιστούς Χριστιανούς, τους «αναγεννημένους» Χριστιανούς, και  στο δικό τους Ιερό Βιβλίο, τη Βίβλο, να μαρτυρήσουν κατά της δικής τους «καλύτερη» κρίση.

Και τι ισχύει για το Ιερό Κοράνιο; Είναι το Κοράνιο ο Λόγος του Θεού; Ο συγγραφέας αυτής της ταπεινής έκδοσης προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση με τον πιο επιστημονικό τρόπο στο βιβλίο του «THE AL-QUR’ΑΝ, THE ULTIMATE MIRACLE.».

 ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο αναγνώστης πρέπει τώρα να έχει πειστεί, αν βέβαια έχει ανοιχτό μυαλό, ότι η Βίβλος δεν είναι αυτό που ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές του Χριστιανισμού.

Εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες οι άνθρωποι με ρωτούν πώς εγώ έχω τόσο «βαθιά» γνώση της Βίβλου και του Χριστιανισμού.

Για να πω την αλήθεια, η παρούσα θέση μου ως Μουσουλμάνος, που είναι «ειδικός» στον Ιουδαϊσμό και το Χριστιανισμό δεν ήταν εκούσια απόφαση. Αναγκάστηκα να είμαι αυτό που είμαι.

 ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Το 1939 εργαζόμουν ως βοηθός καταστήματος σε ένα κατάστημα στην Adams Mission κοντά σε μια Χριστιανική ιερατική σχολή με το ίδιο όνομα, η οποία ανέδιδε κήρυκες και ιερείς. Εγώ και οι συνάδελφοί μου Μουσουλμάνοι εργάτες αποτελούσαμε στόχο για τους νεαρούς φιλόδοξους άνδρες. Δεν πέρασε ούτε μία μέρα που οι νεαροί αυτοί Χριστιανοί να μην παρενόχλησαν εμένα ή τους αδελφούς μου στην πίστη, με προσβολές κατά του Ισλάμ, κατά του Προφήτη (ﷺ‬) και κατά του Κορανίου.

Όντας ένας ευαίσθητος νέος 20 ετών, πέρασα άυπνες νύχτες κλαίγοντας που δεν μπορούσα να υπερασπιστώ το μόνο πράγμα που ήταν περισσότερο αγαπητό σε μένα από την ίδια μου τη ζωή, το έλεος σε όλη την ανθρωπότητα –το Μωχάμμαντ (ﷺ‬).

Αποφάσισα να διαβάσω το Κοράνιο, τη Βίβλο και άλλα λογοτεχνικά κείμενα. Η ανακάλυψη του Βιβλίου –«ΙΖΧΑΡ ΑΛ-ΧΑΚ»- αποτέλεσε σημείο καμπής στη ζωή μου. Μετά από λίγο ήμουν σε θέση να καλώ εκπαιδευόμενους ιεραποστόλους του Κολλεγίου Adams Mission και να τους κάνω να ιδρώνουν κάτω από το κολλάρο τους μέχρι να αναπτύξουν σεβασμό για το Ισλάμ και τον Απόστολό του.

 ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Με έκανε να αναρωτιέμαι πώς τόσοι πολλοί μη-ενημερωμένοι Μουσουλμάνοι δέχονται διαρκώς επίθεση από Χριστιανούς Ευαγγελιστές που διεξάγουν εκστρατεία από πόρτα σε πόρτα, προσκαλούμενοι από παρομιώδους φιλοξενίας Μουσουλμάνους. Σκεφτόμουν πώς μασουλάνε το προσφερόμενο φαγητό και απορροφούν τον αέρα των Μουσουλμάνων με υποτιμητικά σχόλια ενάντια στις πεποιθήσεις τους.

Αποφασισμένος να επιστρέψω στους Μουσουλμάνους το δικαίωμα υπεράσπισης των εαυτών τους και να τους οπλίσω με αρκετή γνώση ώστε να αντιμετωπίσουν τον ένθερμο ιεραπόστολο του Ευαγγελίου, τον από πόρτα σε πόρτα «πλανόδιο πωλητή» της Χριστιανοσύνης και τον αδιάντροπο υβριστή του Ισλάμ και του Αποστόλου του. Ανέλαβα ταπεινά την παράδοση κηρυγμάτων για να δείξω στις μάζες των Μουσουλμάνων ότι δεν είχαν τίποτα να φοβούνται από τις προσβολές των Χριστιανών.

Οι διαλέξεις μου αποτελούσαν, επίσης, πρόσκληση των Χριστιανών να γίνουν μάρτυρες της αλήθειας του Ισλάμ και των κατασκευασμάτων που διείσδυσαν στα αληθινά διδάγματα του Ιησού (ﷺ‬).

  ΟΧΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι τα τελευταία εκατό χρόνια και πλέον έχουν προκαλέσει τους Μουσουλμάνους για πολλά ζητήματα και πολλές από αυτές τις προκλήσεις έχουν, κατά τη γνώμη μου, απαντηθεί πλήρως ή μερικώς. Ίσως με τη βούληση του Αλλάχ η εισφορά μου σε αυτόν τον τομέα μπορεί να αποτελέσει εξίσου απάντηση, ή έστω και μερική, στις προκλήσεις των επικριτών του Ισλάμ. Είναι ύψιστης σημασίας το να μη θεωρούμε τα πράγματα όπως είναι εξ’ ορισμού.

Μια τέτοια πρόκληση είναι αυτή του Geo G. Harris, συγγραφέα του «Πώς να οδηγηθούν οι Μουσουλμάνοι στο Χριστό». Αυτός ο ιεραπόστολος, ο οποίος προσπάθησε να προσηλυτίσει τους Μουσουλμάνους της Κίνας λέει με τον συνήθη αλαζονικό και συγκαταβατικό τρόπο των Δυτικών στην 19η σελίδα υπό τον τίτλο –«Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ».

«ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

1. Ότι οι Χριστιανικές γραφές έχουν αλλαχθεί και μεταβληθεί τόσο πολύ, ώστε φέρουν ελάχιστη, αν όχι καμία, ομοιότητα με το ένδοξο Ιντζίλ που δοξάζει το Κοράνιο. Αυτό μπορεί να απαντηθεί αν θέσουμε μία από τις εξής ερωτήσεις: Πού έχουν αλλαχθεί ή μεταβληθεί; Μπορείς να αποκτήσεις ένα αντίγραφο του αληθινού Ιντζίλ και να μου το δείξεις ώστε να το συγκρίνω με το δικό μου; Σε ποια περίοδο της ιστορίας κυκλοφορούσε το αναλλοίωτο Ιντζίλ;

2. Ότι τα Ευαγγέλιά μας έχουν υποστεί διαφθορά. Τα επόμενα πέντε ερωτήματα είναι καθοριστικά και έχουμε απόλυτο δικαίωμα να τα θέσουμε:

(α) Ήταν αυτή η διαφθορά ή αλλοίωση εσκεμμένη;

(β) Μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο εδάφιο στη Βίβλο μου;

(γ) Πώς διαβαζόταν αυτό το εδάφιο αρχικά;

(δ) Πότε, από ποιον, πώς ή γιατί διεφθάρη ή αλλοιώθηκε;

(ε) Η διαφορά αυτή αφορούσε το περιεχόμενο ή το νόημα;

3.  Ότι τα Ευαγγέλιά μας είναι «ψευδή» υποκατάστατα του πρωτότυπο Ιντζίλ. Ή ότι τα Ευαγγέλιά μας είναι έργο ανθρώπων, και όχι το ιερό ευαγγέλιο που κατήλθε στον Ιησού. Μια μικρή ανάκριση θα αποκαλύψει συνήθως την πραγματική κατάσταση, ότι δηλαδή οι Μουσουλμάνοι που κάνουν αυτήν την κατηγορία έχουν συνήθως θλιβερή άγνοια για τη Βίβλο ή την Καινή Διαθήκη, όπως υπήρξε στο παρελθόν ή όπως υπάρχει σήμερα.

ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΣΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΟΤΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ Ο ΕΠΙΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΣ, ΩΣΤΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.»

 ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

Εμείς, ως Μουσουλμάνοι, δεν έχουμε καμία απάντηση για αυτές τις ερωτήσεις; Αν αγαπητέ αναγνώστη έχεις διαβάσει αυτό το βιβλίο θα παραδεχθείς ότι ο Geo G. Harris δεν έχει βάση ώστε να στηρίξει την άποψή του. Κατάφερα να παραθέσω ακριβείς σελίδες από τη Βίβλο ώστε να διαψεύσω τους ισχυρισμούς του.

 ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Στη σελίδα 16 του βιβλίου του, ο Geo G. Harris διδάσκει στους συντρόφους του ένα βασικό ιεραποστολικό κανόνα προκειμένου να στριμώξουν τη Μουσουλμανική οπτική:

«Σε αυτό το κεφάλαιο υποτίθεται ότι η αμφισβήτηση της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας των γραφών μας τέθηκε από τους Μουσουλμάνους. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, πριν προβούμε στην υπεράσπιση της θέσης μας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας έναν βασικό κανόνα. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.»[21]

Δοξάζω τον Αλλάχ που στα 40 χρόνια που διαψεύδω την αυθεντικότητα της Βίβλου την οποία οι Χριστιανοί υποστηρίζουν με τόσο θάρρος, κατάφερα επιτέλους να κερδίσω.

Να θυμάσαι ότι εμείς οι Μουσουλμάνοι δεν πάμε από πόρτα σε πόρτα πλασάροντας τη θρησκεία μας. Ενώ οι διάφορες Χριστιανικές αιρέσεις καταπατούν την ιδιωτική μας γαλήνη και ηρεμία και εκμεταλλεύονται τη φιλοξενία μας, με σκοπό να παρενοχλήσουν τους αδαείς Μουσουλμάνους.

Αυτοί που φοβούνται να προάγουν την αλήθεια όταν προκαλούνται από αυτούς τους Χριστιανούς, οι οποίοι αγγίζουν ακόμη και τα όρια της προσβολής του αγαπημένου μας Προφήτη Μωχάμμαντ (ﷺ‬), πρέπει να επανεξετάσουν την πίστη τους.

Οι διαλέξεις μου έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση αυτών των ιεραποστόλων που «επιτίθενται» στα σπίτια και τις καρδιές των ανυποψίαστων Μουσουλμάνων, οι οποίοι κοιτούν τη δική τους ζωή και μόνο.

Οι διαλέξεις στοχεύουν, ακόμη, στην αποκατάσταση της πληγωμένης αξιοπρέπειας του Μουσουλμάνου που έχει αναστατωθεί από τις αδίστακτες επιθέσεις του «πλανώδιου πωλητή» του Χριστιανισμού. Ρωτήστε τους καημένους Μουσουλμάνους του Chatsworth, του Hanover Park ή της Riverlea[22]για το βαθμό στον οποίο υπόκεινται σε αυτήν την τυραννία ορισμένων ιεραποστόλων.

Αν αυτή η μικρή ταπεινή συνεισφορά μου, «Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;», βρει ένα μέρος στα σπίτια των Μουσουλμάνων ως οχύρωμα ενάντια στην απειλή των ιεραποστόλων, η προσπάθειά μου θα ανταμειφτεί επαρκώς.

Μια μεγαλύτερη αμοιβή θα ήταν αν έστω ένας ειλικρινής μαθητής του Ιησού (ﷺ‬) οδηγηθεί στην αλήθεια και απαλλαχθεί από κατασκευασμένα στοιχεία και ψεύδη.

Η μεγαλύτερη αμοιβή φυσικά εναπόκειται στον Αλλάχ τον Παντοδύναμο, τον οποίο επικαλούμαι για καθοδήγηση και έλεος, και προσεύχομαι και εκλιπαρώ να αποδεχθεί την προσπάθειά μου την οποία αφιερώνω σ’ Αυτόν με κάθε ταπεινότητα.[1] Η Βίβλος δεν είναι Απλά ένα Βιβλίο. Πρόκειται για συλλογή και συγκέντρωση πολλών βιβλίων.

[2] Σε σύγκριση με το Κοράνιο

[3] Άλλη λέξη για την αντιπαραβολή

[4] Βλ. «Πόσο Χαμένοι είναι οι Ειδωλολάτρες;» από το MOODY PRESS ΤΟΥ Δρ. Σκρότζι.

[5] Όταν ο Χριστιανός μιλά για «μαρτυρία», εννοεί προσηλυτισμό, εκχριστιανισμό, προπαγάνδα.

[6] Το θέμα αναλύεται εκτενώς στο βιβλίο–«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ»

[7] Είτε Μουσουλμάνος είτε μη Μουσουλμάνος, δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς απλά αυτόν τον ισχυρισμό για την πίστη. Μπορείς να πιστοποιήσεις το γεγονός ότι το Κοράνιο είναι ο Λόγος του Θεού. Βλ. το βιβλίο «Al-Quran-The Miracle of Miracles»

[8] Αργότερα θα διαβάσεις πώς ο Χριστιανικός νους ομολογεί –«Συγγραφέας: Κυρίως ο Δαυίδ, παρόλο που υπάρχουν και άλλοι συγγραφείς.»

[9] O δυσφημιστικός αυτός τίτλος δίνεται από τους Ορθόδοξους στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τους Αντβεντιστές της Έβδομης Ημέρας και χιλιάδες άλλες αιρέσεις με τις οποίες δε συναντιούνται πρόσωπο με πρόσωπο.

[10] Βλ. το βιβλίο «What is His name/Ποιο είναι το όνομά Του» για περισσότερες πληροφορίες για την παράλειψη στη Βίβλο της λέξης Αλλάχ. Στο κεφάλαιο «Τώρα το βλέπετε, τώρα όχι.»

[11] «LXX» σημαίνει Εβδομήντα, είναι ο εναλλακτικός τίτλος των Εβραίων για  την Παλαιά Διαθήκη. Μην μπερδεύεστε· έχουν μια  συνήθεια  να  αποκαλούν μια απλή λέξη με τέσσερα γράμματα «τετραγράμματο».

[12] Η «αποκαλούμενη» γιατί σε κανένα σημείο δεν αποκαλεί η Καινή Διαθήκη τον εαυτό της Καινή Διαθήκη, και το ίδιο ισχύει και για την Παλαιά Διαθήκη. Και η λέξη «Βίβλος» είναι εξίσου άγνωστη μέσα στις σελίδες της Βίβλου. Ο Θεός ξέχασε να δώσει τίτλο στα βιβλία «ΤΟΥ»!

[13] Βλ. το βιβλίο μου «Al-Quran-The Miracle of Miracles/ ΑΛ-ΚΟΡΑΝ –To Θαύμα των Θαυμάτων.».

[14] Βλ. την αρχή του πρώτου κεφαλαίου για ολόκληρη την παραπομπή.

[15] «Είναι η Βίβλος ο Λόγος του Θεού;», Moody Press.

[16] Θυμάστε τον Δρα Κένεθ Μπραγκ στο «Call of the Minaret» και στο «ΙΣΤΟΡΙΑ» του. Βλ. την πλήρη αναφορά στη σελ. 1. Αυτή είναι εκείνη η «ιστορία».

[17] Από τότε, μεγαλουπόλεις του Δυτικού Κόσμου, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σίδνεϋ, το Παρίσι, κλπ. φιλοξενούν ετήσιες παρελάσεις γκέι, με κοινό, ακόμα και μικρά παιδιά να τις παρακολουθούν. Η Αυστραλία υπερηφανεύεται ότι το Σίδνεϋ έχει ανακηρυχθεί η γκέι πρωτεύουσα του κόσμου.

[18] Η Έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι πιο σαφής στην επιλογή των λέξεων. Δε διστάζει να πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη! Συγκρίνετε το κεφ. 23 του Ιεζεκιήλ με οποιαδήποτε άλλη Έκδοση και δείτε τη διαφορά.

[19] «Αναγεννημένος», πρόκειται για μια νέα ασθένεια. Κατέστρεψε την «ΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» του Αιδ, Τζιμ Τζόουνς, στη Τζόουνστλαουν στη Γουιάνα.

[20] «Ο νόθος δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου· μέχρι τη δέκατη γενεά του, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.» (Δευτερονόμιο 23:2). Οι «Μάρτυρες» είναι υπερευαίσθητοι σ’ αυτήν τη λέξη. Διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον!

[21] «Αλχάμντο-Λιλλάχ! (Δόξα  στον Αλλάχ)», ο αναγνώστης θα συμφωνήσει ότι σε αυτή και σε άλλες εκδόσεις που αναφέρονται στο οπισθόφυλλο, συναντάμε συνεχώς αυτήν τη Χριστιανική πρόκληση.

[22] Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πόλεις στις οποίες οι καημένοι Μουσουλμάνοι αναγκάζονται να ζουν με νόμο υπό τη Νοτιοαφρικανική «Group Areas Act /Πράξη για τις Ομαδικές Περιοχές.»