Het hindoeïsme is niet de oudste en de beste religie ()

Het Hindoeïsme is niet de oudste van alle religies. Het is de Islam, die de eerste en de oudste is van alle religies. Mensen hebben een verkeerde opvatting dat de Islam 1400 jaar oud is en dat de Profeet Mohammed (saws) de oprichter (stichter) is van deze religie. Islam bestaat sinds het begin der tijden, sinds de mens een voet op de aarde zette.

  |

  Het hindoeïsme is niet de oudste en de beste religie

  [ nederlands - dutch -الهولندية ]

  revisie: Yassien Abo Abdillah

  2013 - 1435

  الهندوسية ليست أقدم وأفضل دين

  « باللغة الهولندية »

  مراجعة: ياسين أبو عبد الله

  2013 - 1435

  Alle lof behoort aan Allah.


  HINDOEÏSME IS NIET DE OUDSTE EN DE BESTE RELIGIE

  Stelling: Hindoeïsme is de oudste van alle religies en dus de meeste pure, authentieke en beste van alle religies over de hele wereld.

  Antwoord:

  1. Islam is de oudste religie

  Het Hindoeïsme is niet de oudste van alle religies. Het is de Islam, die de eerste en de oudste is van alle religies. Mensen hebben een verkeerde opvatting dat de Islam 1400 jaar oud is en dat de Profeet Mohammed (saws) de oprichter (stichter) is van deze religie. Islam bestaat sinds het begin der tijden, sinds de mens een voet op de aarde zette. De Profeet Mohammed (saws) is niet de oprichter (stichter) van de Islam. Hij was de laatste en finale Boodschapper van God de Almachtige.

  2. De oudste religie hoeft niet de puurste en de meest authentieke religie te zijn.

  Een religie kan niet claimen dat deze de meest pure en authentieke is, alleen op het criterium dat het de oudste is. Hetzelfde geldt als een persoon zegt dat het water dat hij in een open glas, in zijn huis, buiten de koelkast, voor drie maanden heeft bewaard puurder is dan het water dat net uit de kraan komt in een schoon glas.

  3. De laatste religie hoeft niet de puurste en de meest authentieke religie te zijn.

  Aan de andere kant kan een religie ook niet claimen dat het de meest pure en authentieke religie is, omdat het de nieuwste of de laatste is. Een fles gedestilleerd water dat gesealed is, verpakt en 3 maanden wordt bewaard in de koelkast is puurder dan het een fles met water dat net uit de zee is gehaald.

  4. Om puur en authentiek te zijn zou een religie geen falsificaties, veranderingen en herzieningen mogen hebben in de geschriften die zijn geopenbaard door God.

  Als voorwaarde voor elke religie om puur en authentiek te zijn zouden zijn geschriften geen falsificaties, toevoegingen, verwijderingen of herzieningen mogen bevatten. Bovendien zou de bron van inspiratie en de weg de Almachtige God moeten zijn. De Koran is het enige religieuze geschrift op deze hele aarde die bewaard is gebleven is zijn originele vorm. Alle andere geschriften, van alle andere religies hebben falsificaties, toevoegingen, verwijderingen en herzieningen. De Koran zit in het geheugen van heel veel mensen, intact in zijn originele vorm sinds zijn openbaring en nu zijn er honderdduizenden mensen die het in hun geheugen hebben gegrift. Bovendien, als je de kopieën vergelijkt die zijn gemaakt door de khalief Othman (ra) van de originele Koran , die nu aanwezig zijn in het museum in Tashkent en in het Koptaki museum in Turkije, dan zou je zien dat ze hetzelfde zijn als de Koran die we vandaag de dag in onze handen hebben.

  Allah belooft in de Koran in Surah Al Hijr, hoofdstuk 15 vers 9 "Voorwaar, Wij zijn het Die de Vermaning (de Koran ) hebben neergezonden. En voorwaar, Wij zijn daarover zeker de Wakers."

  5. De oudste religie hoeft niet de beste religie te zijn.

  Een religie kan niet alleen op basis van het criterium "de oudste" claimen dat het de beste religie is. Het is hetzelfde als een persoon die zegt, dat zijn begin 19e eeuwse auto beter is dan een Toyota die gefabriceerd is in 1998, alleen maar omdat die ouder is. Hij zou voor gek aan worden gezien als hij dat zou zeggen, terwijl zijn begin 19e eeuwse auto niet eens kan worden gestart door middel van een sleutel, maar het moet aangeslingerd worden.

  6. De laatste religie hoeft niet pers de beste religie te zijn.

  Aan de andere kant kan een religie ook niet de beste religie genoemd worden, als het alleen maar gebaseerd is op het feit dat het een nieuwe religie is of dat het later kwam. Stel dat een persoon zegt dat zijn 800 cc Susuki auto die is gefabriceerd in 1999 beter is dan een 5000 cc Mercedes 500 SEL uit 1997. Om te beoordelen welke auto beter is, zou een persoon naar de specificaties van de auto moeten kijken, bijvoorbeeld de kracht van de auto, de veiligheidsmaatregelen, de capaciteit van de cilinders, de snelheid etc. Een 5000 cc Mercedes 500 SE uit 1997 is van veel hogere kwaliteit dan een 800 cc Susuki uit 1999.

  7. Een religie is de beste, als het de oplossingen heeft voor de problemen van de mensheid.

  Als een religie de beste zou zijn, dan zou het een oplossing moeten hebben voor alle problemen van de mensheid. Het zou een religie van waarheid moeten zijn en het zou toepasbaar moeten zijn voor alle leeftijden. De Islam is de enige religie die de oplossing heeft voor alle problemen van de mensheid (zoals het alcoholprobleem, het overschot aan vrouwen (er zijn in de wereld veel meer vrouwen dan mannen), verkrachting en aanranding, diefstal, racisme, het kastenstelsel, etc.)

  De Islam is de religie van de waarheid en zijn wetten en oplossingen zijn toepasbaar op alle leeftijden. De Koran is het enige religieuze geschrift of de gehele aarde, die zijn puurheid en authenticiteit heeft bewaard. Daarmee bewijst de Koran dat het, Het Woord van God is in alle tijden (vroeger, toen het de tijd van de wonderen, literatuur en poëzie was, en tegenwoordig in de tijd van de wetenschap en de technologie). Bovendien is de Islam geen religie die is gemaakt door de mens, maar het is een religie die is geopenbaard en genspireerd door God de Almachtige. Het is de enige religie de door Hem wordt geaccepteerd.