- Classification Tree
- Kur’ân-ı Kerîm
- Sünnet
- Akide - İnanç
- Tevhîd
- İbâdet
- İslam
- İman
- İman İle İlgili Meseleler
- İhsân
- Küfür
- Nifak
- Şirk
- Bid’at
- Sahâbe ve Ehli Beyt
- Tevessül
- Velîlik ve Evliyâların Kerâmetleri
- Cinler
- Vera ve Bera (Dostluk ve Düşmanlık)
- Ehli Sünnet ve’l Cemaat
- İnançlar ve Dinler
- Fırkalar
- İslam Dinine Nispet Olunan Mezhepler
- Çağdaş Fikir Akımları - İdeolojileri
- Fıkıh
- İbâdetler
- Taharet/Abdest
- Namaz
- Cenaze
- Zekât
- Oruç - Oruç Tutmak
- Hac ve Umre
- Cuma Hutbesi İle Alakalı Hükümler
- Hasta Kimsenin Namazı
- Yolcunun Namazı
- Korku Namazı
- Muâmelat
- Yeminler ve Adaklar
- Aile
- Tıp, Tedâvi ve Meşru Rukye
- Yemek ve İçmek Adabı
- Suçlar
- Hüküm - Yargı
- Cihâd
- Fıkhu’n Nevâzil - Çağdaş fıkhî Meselelerin Hükümleri
- Müslüman Azınlıkların Anlaşılması
- Meşru Olan Siyaset
- Fıkhî Mezhepler
- Fetvâlar
- Fıkıh Usûlü
- Books on Islamic Jurisprudence
- İbâdetler
- Faziletler
- Major Sins and Prohibitions
- Arabic Language
- Allaha Davet Etmek
- Calling to Allah's Religion
- Issues That Muslims Need to Know
- Va’z-u Nasihat ve Rekaik
- Promotion of Virtue and Prevention of Vice
- Davet Gerçeği
- The Importance of Calling to Allah
- History
- Islamic Culture
- Periodic Occasions
- Contemporary Life vs Muslims' Affairs
- Schools and Education
- Mass Media and Journalism
- Press and Scientific Conferences
- Communication and Internet
- Sciences from Muslims Perspective
- Islamic Systems
- Website Competitions
- Various Apps and Programs
- Links
- Administration
- Minberden Hutbeler
- Academic lessons
- General Public of Muslims
- Books on Islamic Creed
- İlim
- Islamic Knowledge Source Texts
- Source Texts of Quran's Interpretation
- Source Texts of Quran's Recitations and Reciting Rules
- Source Texts of Islamic Creed
- Source Texts of Prophetic Sunnah
- Source Texts of Arabic Grammar
- Source Texts of Fundamentals of Islamic Jurisprudence
- Source Texts of Islamic Jurisprudence
- Audio Books and Source Texts
- Seekers of Knowledge
- Seekers of Knowledge (Beginners)
- The Prophetic Biography
- Introducing Islam to Muslims
- Introducing Islam to non-Muslims
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
- Türkçe
-
Türkçe
Yazar : Muhammed Salim el-Hıdır
Cennet Gençlerinin Efendisi Hz. Hüseyin Hayatı ve Şehâdeti
-
Türkçe
Yazar : Abdulkerim b. Halid el-Harbi
EHL-İ BEYT VE SAHÂBE TARİHİNİ NASIL OKUMALIYIZ?
- Türkçe
-
Türkçe
Yazar : Haris b. Süleyman
Rasûlullah’ın Arkadaşı Ebû Hureyre Tarih Hedef li Yeni Bir Araştırma
-
Türkçe
Yazar : Muhammed Salim el-Hıdır
Ebedi Vasiyet EHL-İ BEYT İMAMLARINA GÖRE GERÇEK TEVHİD
-
Türkçe
Yazar : Feyzullah Birışık Tetkik : Muhammed Şahin
Yazar, aşağıdaki sebeplerden dolayı namaz kılmayanlara cevap vermektedir: 1. Namaz kılmak için kendimi henüz hazır hissetmiyorum. 2. Birkaç defa denedim ama alışacağımı zannetmediğim için bıraktım. 3. 0kunacak duaları bilmediğim için kılmıyorum. 4. Kılmam gerektiğine inanmadığım için kılmıyorum. 5. Kalbim temiz olduğu için namaz kılmıyorum. 6. Allah’ın namazımıza ihtiyacı olmadığı için kılmıyorum. 7. Özgür olduğum için kılmıyorum. 8. Her gün namaz kılmaktan sıkıldığım için kılmıyorum. 9. Âilemin baskısına inat kılmıyorum. 10. Çalışıyorum.İş yerinde ortam müsait olmadığı için kılmıyorum. 11. Âilemin namaz kılmayacaksın baskısından dolayı namaz kılmıyorum. 12. Abdest almaya üşeniyorum. 13. Zamanım olmuyor, vakit bulamıyorum. 14. Abdest almak makyajımı bozduğu için namaz kılmıyorum. 15. Çok günahkarım.Kılacağım namazların kabul olmayacağına inanıyorum. 16. Kendimi namaza veremiyorum. Olmadık şeyler aklıma geliyor. Bu yüzden bıraktım. 17. Arkadaş çevremde namaz kılan yok. Onlardan etkilendim. 18. Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kılmıyorum. 19. Bir vakit kaçırınca moralim bozuluyor. Kılacaksan tam kılacaksın diyorum. 20. Namaz, kısmet meselesi. Allah’tan bir uyarı, bir ışık bekliyorum. 21. Küçükken alıştırmadılar. Simdi de zor geliyor. 22. Çocuklarla uğraşırken namaz kaçıyor, sonra da birikiyor. Kılmak zor oluyor. 23. Namaza başlayıp tekrar bırakacağımdan korkuyorum. 24. Bazı namaz kılanların hatalarını gördüğümden soğudum. Kılıp Allah’ı mı (Haşa !) kandıracağım dedim. 25. Gerici ya da yobaz olarak anılmaktan korktuğum için namaz kılmıyorum. 26. Namaz kılıyordum. Fakat hayatımda bir değişiklik olmayınca bıraktım. 27. Gencim. Yaşlanınca kılmayı düşünüyorum. 28. Namaz kılmıyorum, ama kılanlardan daha dürüstüm. 29. Nefsime yenik düştüğüm için namaz kılmıyorum. 30. Namaz kılmadığımda cehenneme mi gireceğim? Sonunda cennete girmeyecek miyim?
-
Türkçe
Yazar : Feyzullah Birışık Tetkik : Muhammed Şahin
Yazar, aşağıdaki sebeplerden dolayı namaz kılmayanlara cevap vermektedir: 1. Örtünmek isterim, ama ikna olmam lazım. 2. Örtünmem gerekiyor, ama geleceğimi düşünmek zorundayım. 3. Allah beni başı açık olarak da sever. 4. Kapalıyım, ama âilem okul için başımı açmamı istiyor. 5. Fazla açık olmadığım için, günah olduğunu zannetmiyorum. 6. Genç yaşta da kapanmak olmaz ki, yaşlanınca inşallah. 7. Tekrar açılırım düşüncesiyle kapanmıyorum. 8. Bazı özgürlüklerimin kısıtlanacağı düşüncesiyle kapanmak istemiyorum. 9. Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği. 10. Evlenince kapanırım. ’Kızım, evlenince kapan’ 11. Güzelliğimi sergilemek istediğimden dolayı kapanmamıştım. 12. Kapanırsam, diğer dini vecibelerimi de yerine getirmem gerekecek. 13. Dinden çıkmadığıma göre başımı açmamda problem yok. 14. Başörtüsü için kendimi hazır hissetmiyorum. 15. Bu zamanda da başörtüsü olmaz ki! Hangi çağdayız? 16. Kısmet, bir bakarsın kapanırız inşallah. 17. Önemli olan, saç dışındaki vücudun teşhir edilmemesi. 18. Denedim, ama boğulacak gibi oldum. 19. Evlenememe korkusu. 20. Lise ve üniversitedeki başı açık öğrencilere dinimi anlatacağım için başımı açacağım. Yani hizmet için. 21. Kapanmak içimden gelmiyor. 22. Başörtülülerin yeterince örnek olamamaları. 23. Nefsime yenik düştüğümden, kapanamıyorum.
-
Türkçe
Tetkik : Muhammed Şahin
Bu kitapçık, Elbânî’nin; "Sahih-i Sünen-i Tirmizî" adlı eserinden, taharet (temizlik) konusunda derlenmiş kırk sahih hadisi ihtiva etmektedir.
-
Türkçe
Tetkik : Muhammed Şahin
Bu risâle, Şeyh Muhammed b. Abdulvahhab’ın hayatını, dâvetini, sözlerini, ona atılan iftirâları ve bu iftirâlara verilen reddiyeleri içermektedir.
-
Türkçe
Hizbullah Hakkındaki Gerçeği Biliyor Musunuz?: Yazar diyor ki: "İçi boş sloganlar ve yalanlarla ehl-i beyt konusunda aşırı gidenler, Kur’an tahrifçileri, ashâba lânet okuyanlar, mü’minlerin annelerine iftira atanlar; gözümüzün içine baka baka, İslâm ümmetinin sâlih geçmişine (selefine) gece gündüz lânet okudukları ve onlardan uzak olduklarını ilan ettikleri halde bugün İslâm ümmetinin liderliğini yaptıklarını dünyaya göstermeye çalışmaktadırlar.Lübnan Şiî Hizbullah’ına kanan birçok müslümanın hâli bizi şaşırtmaktadır. Hatta durum öyle bir hâle geldi ki bazı câhil sünnîler, Hizbullah lideri Hasan Nasrullah’ın alnından öpülmesi ve kahramanlık nişanıyla taçlandırılması çağrısında dahi bulunabiliyor. Hiç şüphe yok ki bu durum; Hizbullah, onu oluşturan faktörler, mensuplarının akîdesi ve masum kişilerin kanlarına bulanmış tarihi hakkındaki büyük cehâletin bir sonucudur. Allah Teâlâ, şu szölerin sahibi olan mü’minlerin emiri Ömer el-Fâruk’tan râzı olsun: "İslâm’da câhiliyenin ne olduğunu bilmeyen nesil yetişirse, (müslümanların tutundukları) İslâm’ın hükümleri bir bir geçersiz kılınmaya (ortadan kalkmaya) yakındır." Hizbullah gerçeğini, müslümanların onlar hakkında bilmedikleri birçok şeyi, işledikleri katliamlarını ve sinsi planlarını detaylı bir şekilde açıklayan bu kitapta bulacaksınız.
- Türkçe Yazar : Ahmet Sedat Üstün Tetkik : Muhammed Şahin
Bu sözlükte Kur’an-ı Kerim’de geçen kelimelerin tamamına yakını Kur’an’da kullanıldıkları şekilde geçmektedir.
- Türkçe Tetkik : Muhammed Şahin
Ateist bir öğretmen ve müslüman bir öğrenci arasındaki diyalog: Bu kitapta müslüman bir öğrenci ile ateist bir öğretmen arasında diyalog geçmektedir. Müslüman öğrenci bu diyalog boyunca birçok batı ülkesinde yaygın olan ateizmin: \”Kâinatın (evrenin) yaratıcısız oluşması\”, \”Allah’ın, dünyadaki bütün kötülüklerin yaratıcısı olması\”, \”Bu sebeple yaratıcı yoktur\” yalan ve hurafeleri gibi bâtıl düşüncelerine karşı koymaktadır.