- Classification Tree
- Kur’ân-ı Kerîm
- Sünnet
- Akide - İnanç
- Tevhîd
- İbâdet
- İslam
- İman
- İman İle İlgili Meseleler
- İhsân
- Küfür
- Nifak
- Şirk
- Bid’at
- Sahâbe ve Ehli Beyt
- Tevessül
- Velîlik ve Evliyâların Kerâmetleri
- Cinler
- Vera ve Bera (Dostluk ve Düşmanlık)
- Ehli Sünnet ve’l Cemaat
- İnançlar ve Dinler
- Fırkalar
- İslam Dinine Nispet Olunan Mezhepler
- Çağdaş Fikir Akımları - İdeolojileri
- Fıkıh
- İbâdetler
- Taharet/Abdest
- Namaz
- Cenaze
- Zekât
- Oruç - Oruç Tutmak
- Hac ve Umre
- Cuma Hutbesi İle Alakalı Hükümler
- Hasta Kimsenin Namazı
- Yolcunun Namazı
- Korku Namazı
- Muâmelat
- Yeminler ve Adaklar
- Aile
- Tıp, Tedâvi ve Meşru Rukye
- Yemek ve İçmek Adabı
- Suçlar
- Hüküm - Yargı
- Cihâd
- Fıkhu’n Nevâzil - Çağdaş fıkhî Meselelerin Hükümleri
- Müslüman Azınlıkların Anlaşılması
- Meşru Olan Siyaset
- Fıkhî Mezhepler
- Fetvâlar
- Fıkıh Usûlü
- Books on Islamic Jurisprudence
- İbâdetler
- Faziletler
- Major Sins and Prohibitions
- Arabic Language
- Allaha Davet Etmek
- Calling to Allah's Religion
- Issues That Muslims Need to Know
- Va’z-u Nasihat ve Rekaik
- Promotion of Virtue and Prevention of Vice
- Davet Gerçeği
- The Importance of Calling to Allah
- History
- Islamic Culture
- Periodic Occasions
- Contemporary Life vs Muslims' Affairs
- Schools and Education
- Mass Media and Journalism
- Press and Scientific Conferences
- Communication and Internet
- Sciences from Muslims Perspective
- Islamic Systems
- Website Competitions
- Various Apps and Programs
- Links
- Administration
- Minberden Hutbeler
- Academic lessons
- General Public of Muslims
- Books on Islamic Creed
- İlim
- Islamic Knowledge Source Texts
- Source Texts of Quran's Interpretation
- Source Texts of Quran's Recitations and Reciting Rules
- Source Texts of Islamic Creed
- Source Texts of Prophetic Sunnah
- Source Texts of Arabic Grammar
- Source Texts of Fundamentals of Islamic Jurisprudence
- Source Texts of Islamic Jurisprudence
- Audio Books and Source Texts
- Seekers of Knowledge
- Seekers of Knowledge (Beginners)
- The Prophetic Biography
- Introducing Islam to Muslims
- Introducing Islam to non-Muslims
- A Guidance for the Worlds
Tüm materyaller
Materya sayısı: 1189
-
Türkçe
Yazar : Muhammed Nasıruddin el-Elbani Tetkik : Muhammed Şahin
Bu kitap, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-’in hadisleri ışığında beş vakit namazları açıklamaktadır.
-
Türkçe
Ahmed b.Hanbel, Şeyhulislâm İbn-i Teymiyye, İbn-i Hacer, Nevevî, Muhammed b. Salih el-Useymîn, Abdulaziz b. Baz, Muhammed Salih el-Muneccid, Sa’d el-Humeyyid gibi bir grup âlimin ve İlmî Araştırmalar ve Fetvâ Dâimî Komitesi âlimlerinin Âşûrâ günü orucu ile birtakım sorulara verdikleri cevapları içermektedir.
-
Türkçe
Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, Âşûrâ gününün ve Muharrem ayında çokça nâfile oruç tutmanın fazîletini, Muharrem ayının dokuzuncu ve onuncu gününde oruç tutmanın müstehap olduğunu ve bunun hikmetini açıklamaktadır.
-
Türkçe
Müftü : Muhammed b. Salih el-Useymin Çeviri : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Değerli âlim Muhammed b. Salih el-Useymîn’in cevapladığı sorunun metni şöyledir: "Bir kimsenin, mesaj göndermek sûretiyle, gönderdiği kimsenin yeni yılının hayırlı ve bereketli olmasını temennî etmesi gibi,"Yeni hicrî yılınız hayırlı olsun" veya "Yeni hicrî yılınız bereketli olsun" gibi sözlerle yeni hicrî yılı tebrik etmenin (kutlamanın) hükmü nedir?"
-
Türkçe
Müftü : İlmi Araştırmalar, Fetva, Davet ve İrşad Daimi Komitesi Çeviri : Muhammed Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
İlmî Araştırmalar ve Fetvâ Dâimî Komitesi’nin cevapladığı sorunun metni şöyledir: " İslâmî olmayan bir ülkede ikâmet eden müslümanların, Ramazan, Şevvâl ve Zilhicce aylarının hilâlini görmek için bir komite oluşturmaları câiz midir?
- Türkçe
- Türkçe Yazar : Beraket bt. Mudîf et-Talhî Tetkik : Muhammed Şahin
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, bir sürü hurafe ve hile baş göstermiş ve bunlar, din ya da akıl engeline takılmadan insanların içine kadar işlemiştir. Öyle ki, insanlardan birçoğu ya sihri meslek edinip onu yaymaya başlamış; ya sihre müptela olup sihir yapanların pençesine düşmüş; ya da sihir vasıtasıyla insanlara zarar verir hale gelmiştir.Hiç şüphesiz Kitap ve Sünnetteki deliller ve ileri gelen âlimlerin icması şu noktada ittifak etmiştir ki: Sihir haramdır ve sihir yapan kişi kınamayı hak etmiş kötü bir kimsedir. Aynı şekilde aklı olan herkes -müslüman olmasa dahi sihrin, akıl ve beden üzerinde yıkıcı etkileri olan tehlikeli bir şey olduğunu bilir.
- Türkçe
Bu kitap, küçük hacmine rağmen ilim talebesinde olması gereken birçok âdâbı ve bu âdâba aykırı olan âfetleri içermektedir. Güzel âdâb ile, güzel ahlakla, güzel davranışlarla ve Ehl-i İslam’ın sahip olduğu güzel özelliklerle bezenmeyi gerektiren birçok şerî emir vardır. İlim o dupduru şeriat tacındaki en kıymetli inci tanesidir. Ona ancak âdâbıyla bezenmek ve âfâtından kaçınmak sûretiyle ulaşılabilir. Bu nedenle ilim ehli, bunları araştırmaya ve bu yönde uyarılarda bulunmaya ayrı bir özen göstermiş, müstakil eserler telif etmişlerdir.
- Türkçe Yazar : Muhammed b. Salih el-Useymin Çeviri : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, kurbanlık hayvanlarda aranan şartları şöyle açıklamaktadır: Birincisi: Kurbanlık hayvanların; deve, sığır ve koyun cinsinden olması gerekir. İkincisi: Kurbanlık hayvanların; dînen belirtilen yaşa ulaşmış olmaları gerekir. Üçüncüsü: Kurbanlık hayvanların kurban olarak kesilmesine engel olan şu dört kusurdan arınmış olmaları gerekir... Dördüncüsü: Kurbanlık hayvanın, kurban kesecek kimseye âit olması veya kurban kesecek kimsenin, kurbanlık hayvanı kesmede dînen kendisine izin verilen kimse olması veyahut da kurbanlık hayvanın sahibi tarafından kendisine izin verilmesi gerekir. Beşincisi: Kurbanlık hayvanlarda başkasının hakkı olmaması gerekir. Altıncısı: Kurbanı, dînen belirlenen vakitte kesmesi gerekir.
- Türkçe Müftü : Muhammed b. Salih el-Useymin Çeviri : Muhammed Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Değerli âlim Muhammed Salih el-Useymîn’in cevapladığı sorunun metni şöyledir: "Bir müslüman, yaşadığı ülkede Ramazan orucunu tutup bayram namazını kıldıktan ve doğu yönündeki başka bir ülkeye yolculuk yaptıktan sonra o ülkede yaşayan müslümanların oruç tuttuklarını görürse, kendisi yolculuğa çıkmadan önce Ramazan orucunu bitirdiği için, onlarla birlikte oruç tutması gerekir mi, yoksa gerekmez mi?"
- Türkçe Yazar : Muhammed b. Salih el-Useymin Çeviri : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Hiç şüphe yok ki, sâlih kullarına yılın belirli günlerini çokça sâlih amel işlemeleri için tahsis etmesi ve kullarının da kendilerini Rablerine yaklaştıran amellerde birbirleriyle yarışmaları, Allah’ın kullarına olan lütuf ve ihsanındandır. Bahtiyar kimse, bu hayırlı mevsimleri değerlendirir, gelip-geçmesine izin vermez.İşte bu hayırlı mevsimlerden birisi de Zilhicce’nin ilk on günüdür.Zilhicce’nin ilk on gününün, dünya günlerinin en fazîletli günleri olduğuna Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- şâhitlik etmiş ve bu günlerde salih amel işlemeye teşvik etmiştir. Allah Teâlâ bu günlerin üzerine yemîn etmiştir ki bu yemîn, fazîlet ve şeref olarak bu günlere yeter.Zirâ Yüce Allah, yüce olandan başkasının üzerine yemîn etmez.Bu ise, kulun bu günlerde gayret göstermesini, bol bol salih amel işlemesini, bu günleri en güzel bir şekilde karşılamasını ve onları değerlendirmesini gerektirir.Bu makale, Zilhicce’nin ilk on günü ile bu günlerdeki amellerin fazîletini ve müstehap olan amelleri açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, başkasının adına hac yapmayı (vekil haccı) Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-’in hadislerinden delilleri ve âlimlerin bu konudaki görüşlerini açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, haccın fazîleti, terviye günü, Arefe günü, Müzdelife gecesi, kurban bayramının birinci günü, Teşrik günleri, Vedâ tavafı ve hac sırasında yapılan yaygın hatalar gibi konuları açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale,telbiyenin anlamını,faziletini, getiriliş şekillerini, telbiye ile ilgili hükümleri, hacda ve umrede telbiyenin ne zaman kesilmesi gerektiğini hadisler ve âlimlerin görüşleri doğrultusunda açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, umrecin ihramdan önce yapacağı şeyleri, ihrama nasıl girilmesi gerektiğini, ihramın yasaklarını, ihramlının yapması mübah olan şeyleri, umrenin nasıl yapıldığını, umrenin tavafını, umrenin sa’yını ve bazı umrecilerin işledikleri hataları açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, ihram, telbiye, tavaf, sa’y, Arafat’ta vakfe ve kurban kesme gibi haccın amellerinin hikmetini açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, Temetu’, Kıran ve İfrad hac çeşitlerinin nasıl yapıldığını, ihram, Arafat’ta vakfe, İfâda tavafı (Farz tavaf) ve sa’ydan oluşan haccın rükünlerini açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-’den hac ile ilgili rivâyet edilen bazı hadisleri, bu hadislerin açıklamalarını ve bu hadislerden çıkarılan hükümleri açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, hadislerinden hac ve umre için ihrama girerken şart koşmanın Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-’in hadislerinden delillerle zikretmekte ve âlimlerin bu konudaki görüşlerini açıklamaktadır.
- Türkçe Yazar : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin The Publisher : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Bu makale, kadının yolculuğu, kadının ihramı, ihramlı kadınların yaptıkları hatalar ve ihramlı kadının yapması mübah olan ameller gibi hacda kadınlarla ilgili hükümleri açıklamaktadır.